ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαντ Σιπ: "Ολλανδικό στυλ στην Εθνική ομάδα"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν τ Σιπ, βρέθηκε ως καλεσμένος στην Αθλητική Κυριακή και μίλησε για τη φιλοσοφία που θέλει να αλλάξει, την κληρονομιά που θέλει να αφήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο με τους οποίους είχε συζητήσει τον αποκλεισμό τους. (VIDEO)

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ "Αθλητική Κυριακή" ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαντ Σιπ με τον Ολλανδό για σχεδόν μια ώρα να μιλάει για όλα τα θέματα που άπτονται της Εθνικής Ελλάδας.

Από τα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν, την αλλαγή φιλοσοφίας, το προσωρινό κόψιμο των Μανωλά και Παπασταθόπουλου, τους απείθαρχους, το στυλ που θέλει να αλλάξει, τη φιλοσοφία και την κληρονομία που θέλει να αφήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την εικόνα της Εθνικής:
" Κάνουμε την δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχε η ομάδα με τη Βοσνία".

Για το αν ήταν κακές οι εμφανίσεις το προηγούμενο διάστημα:
" Δεν συμφωνώ ότι είχαμε τόσο κακές εμφανίσεις. Με την Φινλανδία είχαμε παρουσιάσει καλά σημάδια. Δεν είχαμε δει όσους παίκτες θέλαμε. Θέλει χρόνο το να δεις παίκτες και το πως θες να παίξεις. Για να περάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε".

Για το εάν συνεχιστούν οι δοκιμές νέων προσώπων:
"Είναι ένα πλάνο που έχουμε στο μυαλό μας και αυτό που κοιτάμε είναι να βρούμε τα καλύτερα ταλέντα που ταιριάζουν στο παιχνίδι μας. Είδαμε στα τελευταία δυο παιχνίδια αποδώσεις καλών ποδοσφαιριστών μεμονωμένα. Αλλά μιλάμε για την Εθνική ομάδα οπότε πάντα θα κοιτάμε την ομάδα και τους παίκτες που είναι σε καλή φόρμα για να παίξει και σε αυτό θα εστιάσουμε χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αλλάζουμε συνέχεια παίκτες".

Για τα νέα πρόσωπα όπως τους Παυλίδη - Χατζηδιάκο:
"Ψάχνουμε να έχουν ποιότητα τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα ίσως κάποιοι παίκτες να μην έχουν σταθερή απόδοση ακόμα όπως ο Παυλίδης που είναι ακόμα μόλις 22 χρονών η ο Γαλανόπουλος από την ΑΕΚ. Χρησιμοποιούμε αυτά τα ματς για να τους δούμε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια για να δούμε αν είναι σε θέση να παίξουν σε κάθε ματς συγκεκριμένα και κατά πόσο μπορούν να αποτελέσουν στελέχη της ομάδας για το μέλλον".

Για τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρές ομάδες στην Ελλάδα:
"Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των πιο μικρών. Είχα δει ματς του Παναθηναϊκού όμως το προηγούμενο διάστημα και πόσο δυσκολεύτηκε και είδα και το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ταλέντα και στις πιο μικρές ομάδες".

Για τις κλήσεις του και το εάν επηρεάζονται από τα πρωταθλήματα και το επίπεδό τους:
"Δεν επηρεαζόμαστε από αυτό. Έχουμε διαλέξει πολλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν ένας παίκτης παίζει σε πιο μεγάλο πρωτάθλημα μπορούν να ανταπεξέλθουν, όμως δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για μένα αυτό".

Για την απουσία των Παπασταθόπουλου και Μανωλά από τα τελευταία ματς:
"Τους είχα στο πρώτο διάστημα και τα δυο πρώτα ματς αλλά δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση. Έπρεπε όμως να κοιτάξουμε το μέλλον. Δεν σημαίνει ότι τους απέκλεισα από τη συνέχεια. Αποφάσισα μαζί με τους συνεργάτες ότι θέλαμε χρόνο να δούμε και άλλους παίκτες. Μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο και τους είπα πως θα πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα τους".

Για το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν αν ήταν καθοριστικό για αυτή την αλλαγή:
" Ναι γιατί άλλαξε όλη τη φιλοσοφία για το που πάμε και ξεκίνησε το πλάνο Κατάρ και αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το ποιοι θα κληθούν. Είναι τα μεγαλύτερα ονόματα αλλά όπως είπα δεν κοιτάμε το που παίζουν αλλά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή την εικόνα που έχει και ήδη κάναμε τις επιλογές και θα συνεχίσουμε έτσι".

Για την αλλαγή στο προφίλ της Εθνικής ομάδας:
"Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε το να είναι η Ελλάδα μόνο αμυντική ομάδα. Είδαμε την αλλαγή πλάνου των Ιταλών και πως προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά. Έτσι θέλουμε να κάνουμε και εμείς".

Για τον προσωπικό του στόχο:
"Θέλω να αφήσω την κληρονομιά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να τα αλλάξουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη. Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να παίξουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο".

Για το total football:
"Είμαι φαν του ολλανδικού στιλ ποδοσφαίρου. Υπάρχει ακόμα η ολλανδική σχολή με το επιθετικό στιλ παιχνιδιού, που είχαμε δει πιο παλιά με τον Κρόιφ. Ο Άγιαξ έδειξε τον... δρόμο και πρόσφατα στην Ευρώπη, όμως για να το πετύχεις αυτό θέλεις μία δυνατή ομάδα. Το πιστεύουμε αυτό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και εδώ. Θέλουμε ικανά παιδιά που να είναι σίγουρα για τον εαυτό μας".

Για το πως αξιοποιείται ο χώρος στο ποδόσφαιρο:
"Ναι ο χώρος και το πως αξιοποιείς παίζει ρόλο. Είδαμε λίγο και αυτό το παιχνίδι και με την Εθνική Ελλάδας με τη Βοσνία. Υπάρχουν και στην Ελλάδα παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσουν αυτό αλλά δεν είχαμε τόσο χρόνο. Αυτοί οι παίκτες που είναι νεαροί σε ηλικία τα αφομοιώνουν γρήγορα αυτά τα στοιχεία".

Για την πειθαρχία πειθαρχία:
"Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Όλα τα παιδιά είναι καλά παιδιά. Όμως έχουμε κανόνες. Να έρχονται στην ώρα τους, να κρατάνε χαμηλό προφίλ και να δουλεύουν σκληρά. Όταν το ματς αρχίζει 21.00 δεν μπορείς να έρθεις 21.01.

Όταν υπάρχει θέμα επιβάλλουμε τιμωρία, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί. Επιβάλλουμε τιμωρία για το σωστό εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά τα κάνουμε για να υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία. Όταν έρχονται οι παίκτες στην Εθνική να είναι αφοσιωμένοι μόνο εκεί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ