ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Μακάρι να ήμουν ο Χάρι Πότερ"

Φαν Σιπ: "Μακάρι να ήμουν ο Χάρι Πότερ"

Ο Τζον Φαν Σιπ εξήγησε την επιλογή του να χρησιμοποιήσει ως στόπερ τον Σταφυλίδη, ευχήθηκε να ήταν ο ίδιος ο Χάρι Πότερ, ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν στο μέλλον καλέσει και νέους παίκτες στην Εθνική.

Μετά τη νίκη σε βάρος της Βοσνίας με 2-1, ο προπονητής της Εθνικής Τζον Φαν Σιπ ρωτήθηκε από την Cosmote TV για το αν νιώθει πως είναι Χάρι Πότερ και απάντησε: " Μακάρι να ήμουν. Σε κάθε περίπτωση, τα συγχαρητήρια πάνε στους παίκτες. Και σε αυτούς που έπαιξαν και σε αύτούς που ήταν στον πάγκο. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να αμύνονται, να βγαίνουν ψηλά, περιόρισαν τους Βόσνιους και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

Για την απόφασή του να βάλει τον Σταφυλίδη ως στόπερ και τον Φετφατζίδη, που πέρασε ως αλλαγή και δημιούργησε το δεύτερο γκολ: " Είδαμε στην προπόνηση ότι ο Σταφυλίδης μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Είναι γρήγορος, ικανός στο ψηλό παιχνίδι αν και όχι ψηλός. Θέλαμε να τον δούμε εκεί, για να δούμε κάποιες επιλογές. Τα πήγε καλά μαζί με τον Χατζηδιάκο, έκαναν καλό παιχνίδι, όχι μόνο πάνω στην μπάλα αλλά και στο χώρο.

Όσο για τον Φετφατζίδη, είδαμε ότι ο αριστερός τους μπακ κουράστηκε. Στο τέλος παίζαμε αρκετά στο δικό τους μισό. Αποφασίσαμε να βάλουμε τον Φετφατζίδη, ελπίζοντας ότι με μία ενέργεια θα δημιουργήσουμε κάτι καλό. Και ο Λημνιός όμως έκανε φανταστικό παιχνίδι".

Για το αν ταιριάζει στην Εθνική το επιθετικό ποδόσφαιρο: "Καλό είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, κι εμένα μου αρέσει, αλλά δεν θα απωλέσουμε τα στοιχεία που μας ταιριάζουν, δηλαδή η στιβαρή άμυνα".

Για το αν καλέσει επιπλέον νέα πρόσωπα στην Εθνική: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το γκρουπ, αλλά χτίζουμε για το μέλλον. Ο Μπακασέτας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν είχε κληθεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Ακόμα κοιτάζουμε για νέους παίκτες. Είχαμε φέρει επίσης τον Ρέτσο για να τον δούμε στην προπόνηση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε πολλά, αλλά είμαστε σε διαδικασία που ακόμα ερευνούμε και κοιτάζουμε για παίκτες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ