ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Σωκράτης, τώρα κοιτάμε άλλους παίκτες"

Φαν Σιπ: "Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Σωκράτης, τώρα κοιτάμε άλλους παίκτες"

Ο Τζον Φαν Σιπ μίλησε για την απουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Εθνική ομάδα και απάντησε για το αν κόντρα στην Αρμενία διατηρήσει τον βασικό κορμό που αγωνίστηκε στο ματς με τη Βοσνία.

Την Παρασκευή (15/11, 19.00) η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αρμενία, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, έδωσε συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την απουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Παραδέχτηκε πως κόντρα στους Αρμένιους θα διατηρήσει τον κορμό που έπαιξε κόντρα στους Βόσνιους, ενώ αναφέρθηκε στους Βασιλειάδη, Λημνιό, Μάνταλο, Γιαννούλη και Τσιμίκα.

Για το πώς αισθάνεται χωρίς να υπάρχει κίνητρο στην ομάδα:

«Υπάρχει κίνητρο. Μπορεί να μην είναι βαθμολογικό αλλά είναι να δείξει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε αυτό που χτίζουμε. Να καταφέρουμε μέσα από αυτό να φτάσουμε και στο καλό αποτέλεσμα».

Για την εθνική Αρμενίας και το τι γνωρίζει:

«Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε γιατί τώρα ξεκινάει ο προπονητής της Αρμενίας. Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η δική μας ομάδα και σε αυτό θα εστιάσουμε. Θα σεβαστούμε τον αντίπαλό μας γιατί μπορεί πολύ εύκολα να μας κάνει ζημιά».

Για την απουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την αποστολή:

«Έχω πει πως για αυτά τα τέσσερα ματς θέλω να επιλέξω κάποια άλλα παιδιά. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Σωκράτης. Τώρα κοιτάμε άλλους παίκτες, με κάποιους είμαστε ευχαριστημένοι. Τώρα είναι η ώρα για όλη την ομάδα να συνεχίσει να παίζει όπως θέλουμε. Η συνέχεια είναι το πιο σημαντικό».

Για την απουσία του Μχιταριάν:

«Μπορεί να μην είναι παρών ο Μχιταριάν αλλά δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε έναν μόνο παίκτη. Όλα τα παιδιά θα θέλουν να δείξουν στο νέο προπονητή τι μπορούν να κάνουν. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες αλλά εμείς θα εστιάσουμε στο δικό μας παιχνίδι».

Για το αν θα κρατήσει σταθερό το κορμό του αγώνα με τη Βοσνία:

«Όπως έχετε δει η αποστολή είναι σχεδόν ίδια με εξαίρεση τρεις παίκτες. Είναι όμως ακόμα περίοδος που μπορούμε να δούμε νέους παίκτες. Ο Βασιλειάδης είναι ένας από αυτούς τους παίκτες και θα δούμε αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σταθεροί οι 23, προσπαθείς πάντα να προσαρμόζεσαι αναλόγως των συνθηκών».

Για το αν το μέταλλο απαιτεί να είναι σταθερή η ενδεκάδα:

«Η ομάδα δεν είναι μόνο οι έντεκα που έπαιξαν με τη Βοσνία. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Κάποια στιγμή θα αποκτήσω σαφέστερη εικόνα βλέποντας τους ποδοσφαιριστές. Είδαμε στο ματς με τη Βοσνία ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό κράτησα πάνω κάτω τους ίδιους παίκτες και ίσως δούμε και αύριο αρκετούς από αυτούς να ξεκινάνε και κόντρα στην Αρμενία».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την Εθνική:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν, πρέπει να κοιτάμε το τώρα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει πρόοδος στην απόδοση των ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν και έπαιξαν με τη Βοσνία, όπως ο Λημνιός, ο Γιαννούλης, ο Τσιμίκας και ο Μάνταλος.

Αυτοί μετέφεραν την απόδοσή τους και ανέβηκαν και με την ομάδα τους. Τους παίκτες τους βλέπουμε και όταν φεύγουν από την Εθνική έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο Σεπτέμβρη να έχουμε πλήρη εικόνα και να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα. Και διευκρινίζω ότι δεν μιλάω μόνο για τους τέσσερις στους οποίους αναφέρθηκα αλλά για όλα τα παιδιά που έπαιξαν με τη Βοσνία».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ