ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Γι'αυτό έπαιξε ο Πασχαλάκης"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, τόνισε πως αποφασίζει για την ενδεκάδα βλέποντας την εικόνα των Ελλήνων διεθνών στις προπονήσεις και θέλει από τους παίκτες του να παλεύουν καθημερινά. (VIDEO)

Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βοσνία πέρα από το παιχνίδι της Τρίτης αναφέρθηκε και στις επιλογές του σχετικά με πρόσωπα στον αγώνα με την Ιταλία λέγοντας πως ο ίδιος βγάζει την ενδεκάδα ανάλογα με την εικόνα των Ελλήνων διεθνών στις προπονήσεις.

Για το τι περιμένει από το ματς κόντρα στη Βοσνία;
"Οι δυο ομάδες επιδιώκουν διαφορετικά πράγματα. Η Βοσνία ακόμα παίζει για την πρόκριση μετά τη νίκη της επί της Φινλανδία ενώ εμείς κοιτάμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, να κοιτάξουμε μπροστά. Κάναμε ένα καλό βήμα κόντρα στην Ιταλία, δείξαμε κάποια πράγματα. Φάνηκε ότι υποστηρίζουν τα παιδιά το ένα το άλλο, φάνηκε ότι υπήρχε καλή αμυντική λειτουργία. Κάναμε καλή δουλειά και θέλουμε να συνεχίσουμε κόντρα στη Βοσνία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα. Ο αμυντικός μας προσανατολισμός ήταν καλός αλλά θέλουμε και επιθετικά να δείξουμε ότι μπορούμε, πόσο μάλλον εντός έδρας, κόντρα στη Βοσνία και να τη δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται".

Είδαμε στην Ιταλία μια ομάδα σφιχτή, καλή στην άμυνα, και καλή στις αντεπιθέσεις, αύριο παίζουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι κόντρα στη Βοσνία. Να περιμένουμε μια συνέχεια του ίδιου στυλ η μια ομάδα επιθετική;
"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Παίξαμε εκτός έδρας κόντρα στην Ιταλία, την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου που ήταν στην πρώτη θέση και έχει προκριθεί χωρίς καμία ήττα, έπρεπε να παίξουμε με έναν τρόπο παιχνιδιού στο οποίο θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε. Στο τέλος το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό αλλά τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κρατάω αυτό το παιχνίδι.

Θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία που δείξαμε κόντρα στην Ιταλία και κόντρα στη Βοσνία πρέπει να να δείξουν πως είναι καλοί παίκτες και επιθετικά και πρέπει να δούμε την ισορροπία στο να παίζουμε καλύτερα επιθετικά. Να επιδιώξουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση και να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας".

Με την ενδεκάδα που χρησιμοποιήσατε στην Ιταλία προσπαθούμε να καταλάβουμε τον τρόπο σκέψη σας, βάλατε τον Πασχαλάκη που ήταν αρχικά εκτός αποστολής, τον Μπακασέτα που έπαιξε μετά από τρία χρόνια στη θέση του. Κόντρα στη Βοσνία θα δούμε και πάλι αρκετές αλλαγές;
"Κοιτάμε, όπως έχουμε ήδη πει, να χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα παιχνίδια για να τσεκάρουμε τους παίκτες και παράλληλα να χτίσουμε μια ομάδα που θα παίζει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να παίζουν στην Εθνική Ελλάδα και αν τα πάνε καλά θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν μέλη της ομάδας για το "πλάνο Κατάρ".

Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία να δούμε τους παίκτες. Ο Μπακασέτας δεν ήταν μαζί μας στα πρώτα δυο παιχνίδια, τώρα είναι και είμαστε χαρούμενοι, μας εξέπληξε με τον τρόπο που προπονείται και τον τρόπο που παίζει. Δεν κοιτάμε μόνο στα παιχνίδια το πως είναι οι παίκτες στις προπονήσεις και τη φόρμα που βρίσκονται. Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη εικόνα που δίνει ο κάθε παίκτης, όχι μόνο στους αγώνες αλλά γενικότερα στη νοοτροπία του όσον αφορά την Εθνική".

Γιατί επιλέξατε να αγωνιστεί ο Πασχαλάκης αν και ήταν αρχικά εκτός αποστολής:
"Ο Μπάρκας τραυματίστηκε. Ο Πασχαλάκης ήταν μαζί μας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μία προσωπικότητα που βγάζει ενέργεια, δεν έπαιξε στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλαμε και τον Διούδη. Όταν έχουμε τους παίκτες μαζί μας τότε βλέπουμε και κρίνουμε. Ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερή ενέργεια, ο Βλαχοδήμος είχε ένα μικρό πρόβλημα από την Μπενφίκα. Αυτή η ενέργεια ήταν σημαντική για εμάς και γι' αυτό τον διαλέξαμε να αγωνιστεί βασικός. Πάντα έτσι κρίνουμε. Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική".

Ποιο πλάνο θα ακολουθήσετε αύριο;
"Θα ακολουθήσουμε το ίδιο στυλ, με κάποιες μικρές αλλαγές. Θέλουμε κόντρα στη Βοσνία να χτίσουμε έναν τρόπο ανάπτυξης λίγο πιο επιθετικό. Θέλουμε να είναι όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς και φρέσκοι. Ίσως δούμε κάποιους νέους παίκτες. Δεν είναι μόνο οι έντεκα που παίζουν στο αρχικό σχήμα, έχουμε 25 ποδοσφαιριστές που παλεύουν για μια θέση και να μας δείξουν ότι στο μέλλον θα θέλουν να είναι μέλη της Εθνικής. Οπότε αύριο θα παρατάξουμε μια σκληρή ομάδα".

Μας είπατε ότι ο Τάσος Μπακασέτας σας εξέπληξε ευχάριστα. Υπήρξε ένας που δεν σας ευχαρίστησε, ο Γιάννης Φετφατζίδης και υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Πειθαρχικό παράπτωμα όχι από παίκτη είχε γίνει και στη Φινλανδία μήπως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν που βρίσκονται;
"Θεωρώ πως οι κανόνες που βάζουμε πρέπει να τους συνηθίσουν οι παίκτες. Δεν έχουν προβλήματα, γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι αυτοί. Ξέρουν ότι αν κάποιος κάνει λάθος, όλοι κάνουμε λάθη, σε αυτή την περίπτωση θα επιβληθεί μια κύρωση, αυτό που συνέβη με τον Φετφατζίδη και να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι παίκτες. Κάναμε ξεκάθαρο πως όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες, το ωράριο. Και σε μια οικογένεια πρέπει να έχεις κανόνες αλλιώς ο καθένας θα έκανε ότι ήθελε. Ο Φετφατζίδης είναι πίσω με την ομάδα κανονικά και θεωρείται ως μη γενόμενο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ