ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Εκτός και από τα ματς του Νοεμβρίου Μανωλάς και Σωκράτης"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ιταλία τόνισε πως οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος δεν θα κληθούν ούτε για τα ματς του Νοεμβρίου αλλά επανέλαβε πως αποτελούν μέλη της Εθνικής. (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Ιταλία παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν Σιπ και φυσικά στο επίκεντρο των Ιταλών δημοσιογράφων βρέθηκε ο Κώστας Μανωλάς και η απουσία του από την αποστολή. Όπως επίσης και η απουσία του Παπασταθόπουλου και του Τοροσίδη.

Ο Ολλανδός προπονητής αφού σημείωσε πως θέλει να αντιμετωπίσει ως τεστ για το τσεκάρισμα κάποιων παικτών τα τέσσερα ματς που έρχονται σημείωσε πως οι Μανωλάς και Σωκράτης θα χάσουν και τα δυο τελευταία παιχνίδια του Νοεμβρίου κόντρα σε Αρμενία και Φινλανδία.

Σημείωσε όμως για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες πως το τωρινό κόψιμο τους δεν σημαίνει πως δεν είναι μέλη πλέον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

"Ο Μαντσίνι έκανε καλή δουλειά για να φτάσει την Ιταλία εκεί που είναι τώρα, να είναι πρώτη στον όμιλο και κοντά στην πρόκριση με ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο κόντρα σε εμάς και το έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μένει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

Υπήρχαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια καθώς στην Εθνική Ελλάδα καθώς έμειναν εκτός κάποιων μεγάλων τουρνουά ενώ και σε τον προκριματικό δεν τα πήγαμε καλά. Έχουμε αρχίσει να δούμε αν μπορούμε να το γυρίσουμε και βλέπουμε μπροστά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Nations League τον επόμενο χρόνο. Οπότε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έρχονται θα τα χρησιμοποιήσουμε για να δούμε και άλλους παίκτες που μπορούν να είναι στη διάθεση μας".

Σε ερώτηση για την εμπειρία του στην Ιταλία και την απουσία των Μανωλά, Παπασταθόπουλου είπε:
"Η εμπειρία μου στην Ιταλία ήταν εξαιρετική. Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Τζένοα και τα παιχνίδια κόντρα στην Σαμπντόρια ήταν από τα χάιλαιτς της καριέρας μου. Έχω παίξει κόντρα στον Μαντσίνι και τον Γκούλιτ και θυμάμαι να έχω σκοράρει κόντρα στην Σαμπντόρια που τότε όμως ήταν καλύτερη από τη Τζένοα.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια που έρχονται. Έχουμε λίγες ευκαιρίες για να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά σε άλλους παίκτες. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης όπως ο Μανωλάς, ο Σωκράτης αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες. Πρέπει να χτίσουμε, και για να γίνει αυτό να έχουμε μια καλή βάση γιατί έως τώρα είναι αρκετά μικρή και για αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να δούμε κάποιους παίκτες. Δεν έχω κόψει κανέναν ποδοσφαιριστή. Οπότε στο Μανωλά και τον Σωκράτη τους είπα ότι δεν θα κληθούν για τα τέσσερα ματς που ακολουθούν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έπαιξαν να είναι μέλη της Εθνικής ομάδας".

Για το στοιχείο εκείνο που περιμένει να δει από τους ποδοσφαιριστές του κόντρα στην Ιταλία:
"Αυτό που θα ήθελα να δω από τα παιδιά είναι ότι μπορούν να παίξουν κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλω να δω μια ομάδα που θα παλεύει ο ένας για τον άλλο και σίγουρα να ακολουθούν το πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουμε στην προπόνηση. Θέλουμε να χτίσουμε για το μέλλον.

Επιπλέον, αυτό το ματς είναι μία σπουδαία εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να δω μία ομάδα που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Ιταλία, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν".

Για το αν το κόψιμο τριών αμυντικών (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης) σημαίνει πως είχε παρατηρήσει μια κακή αμυντική λειτουργία:
"Έχουμε δει πράγματα που δεν λειτουργούσαν αλλά δεν έφταιγε η άμυνα. Είναι συνολική ευθύνη όλης της ομάδας που θέλουμε να διορθώσουμε. Θέλουμε να δούμε κάποιους παίκτες που θα μπουν και θα κάνουν το βήμα παραπάνω, θα πάρουν πρωτοβουλία. Καλέσαμε κάποιους νέους στα σέντερ μπακ καθώς δεν έχουμε δει πολλές επιλογές στο παρελθόν. Οπότε αυτά τα ματς είναι χρήσιμα για να δούμε οι νέοι ποδοσφαιριστές τι μπορεί να δώσουν. Και επειδή θα παίξουν κάποια νέα παιδιά ίσως έχουμε διαφορετική προσέγγιση για το πως θέλουμε να παίξουμε. Αυτό είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Πόσο μάλλον κόντρα στην Ιταλία. Να δούμε μια ομάδα ανταγωνιστική στο χορτάρι".

Για το αν με συνεχόμενες ήττες φοβάται πως θα πέσει κι άλλο η ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας:
"Πρώτα απ' όλα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά καθώς τα ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν ήρθαν μόνο στα τελευταία ματς αλλά παρουσιάζονται σε μεγαλύτερη περίοδο. Φυσικά και δεν φοβάμαι για αυτό είμαι εδώ, για την αναδιοργάνωση. Όταν θέλεις να κάνεις restart μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά στην αρχή, αυτά που θες και πάντα ένα αποτέλεσμα βοηθάει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ