ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Εκτός Εθνικής ο Σιόβας"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θέτει τον Δημήτρη Σιόβα εκτός Εθνικής, λόγω των δηλώσεών του μετά το ματς με το Κόσοβο.

Καλεσμένος στην εκπομπή "total football" του "OPEN" ήταν το βράδυ της Κυριακής ο Τζον Φαν Σιπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε για όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με το Κόσοβο ο Δημήτρης Σιόβας λέγοντας πως είναι ανάγκη να επιστρέψουν οι Μανωλάς-Παπασταθόπουλος στην ομάδα και υποστήριξε πως ο Έλληνας αμυντικός έκανε λάθος, έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας, δεν τήρησε τους κανόνες και για αυτό πλέον τέθηκε εκτός Εθνικής.

Πως σχολιάζετε όσα είπε ο Δημήτρης Σιόβας μετά το ματς με το Κόσοβο, πως πήρατε τη δήλωση του;

"Πρώτα απ' όλα θεωρώ πως οι παίκτες δεν πρέπει να μιλούν για τις αποφάσεις που παίρνουν οι προπονητές. Ο Σιόβας έκανε ένα τεράστιο λάθος, έβλαψε την ομάδα, έβλαψε τη διαδικασία μιλώντας ως προπονητής. Αν θέλει να γίνει προπονητής ας σταματήσει το ποδόσφαιρο και ας γίνει προπονητής. Του μίλησα και του το ξεκαθάρισα μετά το παιχνίδι και αυτό σημαίνει πως είναι εκτός ομάδας. Δεν σεβάστηκε την εξέλιξη της ομάδας και ξεκάθαρα έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Είμαι δημοκρατικός άνθρωπος, δεν είμαι κάποιος που δεν θέλω να ακούω τους παίκτες, ξέρουν ότι είμαστε ανοιχτοί. Αν θέλουν να μιλήσουν σε μένα και τους συνεργάτες μου πρέπει να έρθουν και όχι μετά από ένα ματς να κάνουν τέτοιες δηλώσεις στον Τύπο. Έκανε λάθος με την ενέργεια του αυτή. Έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας, δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες η όχι αλλά για εμάς δεν επιτρέπονται τέτοια σχόλια και είναι ένας καλός λόγος για να μείνει εκτός".

Άρα δεν είναι στα πλάνα σας και δεν θα είναι στα πλάνα σας κανείς ποδοσφαιριστής αν δεν βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα;
"Ναι έτσι είναι σωστά, αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργείς σαν προπονητής. Είναι ένας από τους κανόνες. Ο Δημήτρης το ξέρει επειδή ήταν εκεί από την αρχή που ήρθαμε στην Εθνική ομάδα οπότε ήξερε τους κανόνες πως σεβόμαστε τους παίκτες και τη γνώμη που έχουν αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να γίνεται και ισχύει για όλους τους παίκτες αλλά και για τον Δημήτρη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σιόβας: "Δεν είχαμε τη καλύτερη χημεία με τον Σβάρνα, καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Μανωλάς"
Διευκρινιστική δήλωση Σιόβα: "Δεν ήθελα να παρέμβω στο έργο του προπονητή"
Μανωλάς σε Σιόβα: "Συγχαρητήρια αδερφέ μου για την ειλικρίνεια"
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ