ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Στην προεπιλογή οι Φούντας, Μαυροπάνος και Κυριακόπουλος

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Τζον φαν Σιπ έχει καλέσει, μεταξύ άλλων, στην προεπιλογή της Εθνικής για τα φιλικά με Κόστα Ρίκα (26/03) και Μεξικό (29/03) τους Ντίνο Μαυροπάνο, Ταξιάρχη Φούντα και Γιώργο Κυριακόπουλο.

Αρκετά νέα πρόσωπα θα έχει η προεπιλογή της Εθνικής για τα φιλικά παιχνίδια με Κόστα Ρίκα και Μεξικό στα τέλη Μαρτίου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον φαν Σιπ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, έχει καλέσει, μεταξύ άλλων "λεγεωνάριων", τους Ντίνο Μαυροπάνο, Ταξιάρχη Φούντα και Γιώργο Κυριακόπουλο. Την ίδια στιγμή, υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με τον 18χρονο ομογενή, Λεωνίδα Στεργίου της Σεντ Γκάλεν.

Ο στόπερ της Άρσεναλ, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Νυρεμβέργη, επιβραβεύθηκε για τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη γερμανική ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο Ολλανδός προπονητής εκτιμά πολύ τα προσόντα και την ποιότητά του. Μπορεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες να είναι εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά βρίσκεται στις αρχικές επιλογές και απομένει να δούμε αν θα προλάβει και να αγωνιστεί.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Όσον αφορά στον Φούντα, κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, έχοντας 14 γκολ και μία ασίστ σε 19 συμμετοχές στην αυστριακή Bundesliga την εφετινή σεζόν. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο 24χρονος επιθετικός επιστρέφει σε προεπιλογή της Ανδρών μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, αφού τελευταία φορά αγωνίστηκε στην ήττα με 1-0 από τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Τέλος, ο Κυριακόπουλος πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή στη Σασουόλο και χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, αποτελώντας τη βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Σε 15 παιχνίδια με την ιταλική ομάδα μετράει τρεις ασίστ, παίρνοντας συνεχόμενα 90λεπτα από τις αρχές του 2020 κι ύστερα. Υπολογίζεται ως αριστερός μπακ, αλλά και ως αριστερός στόπερ από την τεχνική ηγεσία.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ - ΣΙΩΠΗΣ

Επίσης, είναι δεδομένο πως μεταξύ των "εκλεκτών" θα είναι οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, οι οποίοι είναι καθοριστικοί στην τρομερή πορεία που πραγματοποιεί η Αλάνιασπορ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Μπακασέτας δείχνει πιο πλήρης από ποτέ και έτοιμος για το βήμα παραπάνω, ενώ ο Σιώπης είναι σταθερός και καταλυτικός στη μεσαία γραμμή της τουρκικής ομάδας.

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Βέβαια, δεν αποκλείεται το ταξίδι της Εθνικής στις ΗΠΑ να ακυρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού. Η έξαρση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο το τελευταίο διάστημα ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και είναι πιθανό να μην διεξαχθούν οι αναμετρήσεις με Κόστα Ρίκα και Μεξικό για λόγους ασφαλείας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ