ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Νέων: Με πεντάρα επί της Ρουμανίας προκρίθηκε στην Elite Round

Εθνική Νέων: Με πεντάρα επί της Ρουμανίας προκρίθηκε στην Elite Round

Η Εθνική Νέων επικράτησε με 5-3 της Ρουμανίας για τη δεύτερη αγωνιστική του 13ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πήρε την πρόκριση στην Elite Round.

Η Εθνική Νέων πήρε την πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά την επικράτηση της επί της Ρουμανίας με 5-3 για τη δεύτερη αγωνιστική του 13 προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς και με ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με την Βουλγαρία που είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς θα εξασφαλίσει και την πρωτιά.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ήταν καταιγιστική στη διάρκεια του 90λεπτου και με κορυφαίο τον Ιωαννίδη που πέτυχε δυο γκολ και είχε μια ασίστ έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Ο επιθετικός του Λεβαδειακού με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 20' μετά από ασίστ του Εμμανουηλίδη με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν την αναμέτρηση με τον Σέφερ με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νικοπολίδη.

Στο 34' ο Τσαούσης με πέναλτι που κέρδισε ο Εμμανουηλίδης έκανε το 2-1 για την Ελλάδα και αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για την Ελλάδα με τον Ιωαννίδη στο 46' να βρίσκει πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 74' ο Μπότος έκανε το 4-1 ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρουμανία μείωσε με τον Πετρίγια.

Το πέμπτο γκολ της Εθνικής Νέων σημείωσε στο 84' ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με λόμπα πάνω από τον Κριστέα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 5-3 διαμορφώθηκε στο 90+9' από τον Σέφερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Λύρατζης (87' Βιταλιώτης), Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσούσης (68' Λιάβας), Μελιόπουλος, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μπότος (87' Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60' Γαϊτανίδης), Ιωαννίδης.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Κριστέα (95' Ρους), Ρους, Σερμπάν (51' Ίσπας), Λέκα, Τσίριακ (51' Τόμα), Στόικα (67' Νίτου), Σέφερ, Μιχάλια, Σέρμπαν, Μπάικου (52' Πετρίγια), Μανολάσε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
Ελλάδα 2 6 9-3
Βουλγαρία 2 4 7-1
Ρουμανία 2 1 4-6
Γιβραλτάρ 2 0 0-10
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ