ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Τα ανοικτά μέτωπα για την ενδεκάδα με τη Βοσνία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να δει αν θα είναι έτοιμος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για την ενδεκάδα και αναλόγως θα βγει και η διάταξη της Εθνικής στη Ζένιτσα με τη Βοσνία (21:45).

Αν κάποιος έλεγε με σιγουριά ότι γνωρίζει με ακρίβεια το πώς θα παραταχθεί η Εθνική απόψε το βράδυ (21:45) κόντρα στη Βοσνία του Ρόμπερτ Προσινέτσκι στη Ζένιτσα για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, θα έπαιρνε μεγάλο ρίσκο.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Πιθανότατα, ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης να μην έχει πάρει τις αποφάσεις του, καθώς περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και αν θα καταφέρει να δώσει κανονικά το παρών στο παιχνίδι. Ο στόπερ της Άρσεναλ θέλει όσο τίποτα να παίξει, αλλά θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως και το ιατρικό τιμ της γαλανόλευκης, αφού κανείς δεν θα ρισκάρει πιθανή υποτροπή στον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Γίνεται ειδική μνεία στον "Πάπα", διότι από τη δική του παρουσία ή όχι, θα προκύψει η ενδεκάδα και η διάταξη της γαλανόλευκης απέναντι στη Βοσνία, όπου εν πολλοίς θεωρείται πρόωρος τελικός, αφού είναι βασικός αντίπαλος για μια από τις δυο θέσεις που δίνουν απευθείας εισιτήριο στα τελικά του Euro 2020. Γι' αυτό και το θετικό αποτέλεσμα κρίνεται αναγκαίο για την Εθνική μας ομάδα.

Ο Παπασταθόπουλος έβγαλε το πρόγραμμα προπόνησης, όπως είχε κάνει και στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με το Λιχτενστάιν. Όμως, το οστικό οίδημα στον αστράγαλο δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και γι' αυτό και θα περιμένουν άπαντες μέχρι την τελευταία στιγμή, διότι πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει πολύ να τον έχει στην διάθεσή του ο ομοσπονδιακός προπονητής.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας, μονάχα εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Ο Βλαχοδήμος αναμένεται να κρατήσει τη θέση στο τέρμα, με τον Σιόβα να είναι ο ένας σέντερ μπακ και ο Παπασταθόπουλος ο άλλος, εφόσον είναι σε θέση να αγωνιστεί. Οι Κούτρης και Μπακάκης στα άκρα, με τους Σάμαρη, Ζέκα και Κουρμπέλη στην τριάδα μπροστά, οι Φορτούνης και Μασούρας ως εσωτερικοί μέσοι και ο Δώνης πιο μπροστά σε 4-3-3.

Ας προτιμηθεί το 3-5-2, στην άμυνα θα δούμε Σιόβα, Παπασταθόπουλο και Κουρμπέλη, Κούτρη και Μπακάκη στις πτέρυγες, Σάμαρη, Ζέκα και Φορτούνη στα χαφ και Δώνη με Μασούρα μπροστά. Αν ο Αναστασιάδης πάει σε 3-4-2-1, θα δούμε Σιόβα, Παπασταθόπουλο και Ρισβάνη στην άμυνα, τους Κούτρη και Μπακάκη να παίζουν όλη την πλευρά, τους Ζέκα, Σάμαρη και Κουρμπέλη στον άξονα και τους Φορτούνη, Μασούρα πίσω από τον Δώνη. Φυσικά, θέση μπροστά διεκδικεί και ο Κουλούρης.

Τέλος, αν δεν αγωνιστεί ο "Πάπα", τότε τα πράγματα αλλάζουν, αφού ίσως παραμείνει το 4-2-3-1 όπως και στο ματς με το Λιχτενστάιν, με τον Ρισβάνη ή τον Κουρμπέλη δίπλα στον Σιόβα, τους Κούτρη και Μπακάκη στα άκρα, τους Ζέκα και Σάμαρη στον άξονα, τον Μασούρα στη μια πλευρά, παίζεται η θέση για την άλλη και τον Φορτούνη πίσω από τον Δώνη ή τον Κουλούρη. Στην διάθεση του Αναστασιάδη είναι και ο Ντουρμισάι.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΙΝΕΤΣΚΙ

Στον αντίποδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γηπεδούχων, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο "Μπίλινο Πόλιε". Ο 50χρονος Κροάτης προπονητής προβαίνει σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το νικηφόρο (2-1) ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Αρμενία.

Ο Ντούλιεβιτς παίρνει τη θέση του Ζάκαριτς στο αριστερό άκρο, ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γκόικο Τσίμιροτ, τη θέση του σκόρερ, Ράντε Κρούνιτς στο κέντρο. Δύο αλλαγές έχει και η άμυνα. Στα δύο άκρα, μάλιστα. Στο δεξί ο Σούνιτς παίρνει τη θέση του Τοντόροβιτς και στο αριστερό ο Κολάσινατς τη θέση του Τσίβιτς.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Βοσνίας: Σέχιτς, Σούνιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Τσίμιροτ, Πιάνιτς, Ντούλιεβιτς, Βίστσα, Τζέκο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ