ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Στο κάδρο και ο Ντολ

Hannover coach Thomas Doll reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hannover 96 in Munich, Germany, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Hannover coach Thomas Doll reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hannover 96 in Munich, Germany, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η ΕΠΟ έχει σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr στη λίστα της πέρα από τον Τζον φαν'τ Σιπ και τον 53χρονο Γερμανό προπονητή, Τόμας Ντολ, για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας.

Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Άγγελου Αναστασιάδη στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας βρίσκεται η ΕΠΟ με το βλέμμα στα επερχόμενα ματς των προκριματικών του Euro 2020.

O 55χρονος Ολλανδός πρώην προπονητής των Τβέντε, Άγιαξ, Μέλμπουρν Χερτ, Τσίβας Γουαδαλαχάρα, Μέλμπουρν Σίτι και Τσόλε, Τζον φαν'τ Σιπτ, δεδομένα έχει προσεγγιστεί από τους ανθρώπους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Δεν είναι, ωστόσο, ο μόνος! Η ΕΠΟ έχει μία short-list από τρεις - τέσσερις προπονητές από την Κεντρική Ευρώπη (Ολλανδία, Γερμανία). Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στο Γουδή σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr είναι και του 53χρονου Γερμανού, Τόμας Ντολ.

Γεννήθηκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία στις 9 Απριλίου του 1966 και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χάνσα Ρόστοκ, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Μπέρλινερ, Αμβούργου, Άιντραχτ στην πατρίδα του και των Λάτσιο και Μπάρι στην Ιταλία.

Από τις ακαδημίες του Αμβούργου ξεκίνησε την προπονητική του θητεία. Αρχικά ανέλαβε την Κ19, στη συνέχεια τη δεύτερη ομάδα, ενώ το 2004 πήρε προαγωγή για την πρώτη. Το 2007 πήγε στο Ντόρτμουντ για την Μπορούσια, ενώ το 2009 βρέθηκε στην Τουρκία για την Γκεντσλέρμπιρλιγί.

Το 2011 πήγε στη Σαουδική Αραβία για την Αλ Χιλάλ, ενώ για μια πενταετία (2013-2018) ήταν κάτοικος Βουδαπέστης στο τιμόνι της Φερεντσβάρος. Τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε την ηγεσία του Ανόβερου, το οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία καθώς ήταν ήδη δεινή η βαθμολογική θέση.

Έφθασε στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου του 2009 με την Ντόρτμουντ, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ και ένα Σουπερκάπ με τη Φερεντσβάρος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, φαίνεται ότι δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ