ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Μπάχαλο με την έδρα, μένει στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά

ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ EURO 2020 / ÅËËÁÄÁ - ÁÑÌÅÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ EURO 2020 / ÅËËÁÄÁ - ÁÑÌÅÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και το Παγκρήτιο ανακοινώθηκε ως η επόμενη έδρα της Εθνικής για τέσσερα χρόνια, δεν θα δώσει εκεί κανένα ματς των προκριματικών του Euro 2020, μένοντας στο ΟΑΚΑ. Οι ευθύνες της ΕΠΟ και η ιστορία με το στέγαστρο.

Ήταν 25 Φεβρουαρίου, όταν η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Εθνική μας ομάδα θα αγωνίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο και αυτό θα συνέβαινε μετά τα δυο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2020 με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6) λόγω των εργασιών που έπρεπε να γίνουν στο γήπεδο.

Δυστυχώς, το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" που ισχύει σε πάρα πολλά πράγματα στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να μην βρει πιστή εφαρμογή και στη γαλανόλευκη, η οποία δεν ταλαιπωρείται μόνο εσωτερικά μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και την κόντρα Αναστασιάδη και ορισμένων διεθνών, αλλά και με το θέμα της έδρας της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, η Εθνική δεν θα δώσει κανένα ματς των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Παγκρήτιο και θα μείνει στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει δηλωθεί ως η δεύτερη έδρα της. Υποτίθεται ότι θα έδινε μόνο τα δυο πρώτα εντός έδρας ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετά θα κατέβαινε στο Ηράκλειο, αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Και υπάρχει λόγος...

ΕΓΙΝΕ... ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Βαρδαβά, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα του γηπέδου και των εργασιών του, προκειμένου να μας δώσει όλο το... στόρι και πώς φτάσαμε στο σημείο η ΕΠΟ να δηλώνει επισήμως μια έδρα και εντέλει να μην την χρησιμοποιεί με δική της ευθύνη. Μέσα στο 2019, η Εθνική δεν θα δώσει κανένα ματς στο Παγκρήτιο, ούτε με την Βοσνία όπως έχει γραφτεί σε ορισμένα ρεπορτάζ. Η γαλανόλευκη θα μείνει στο ΟΑΚΑ και από το 2020... βλέπουμε.

Το περιβόητο στέγαστρο του γηπέδου έχει γίνει μήλον της έριδος. Ένα βασικό προαιπαιτούμενο για να μπορεί να παίζει η γαλανόλευκη στο Παγκρήτιο, σύμφωνα και με όσα ζητά η UEFA, έμεινε στη μέση και θα χρειαστούν πλέον αρκετοί μήνες για να είναι όλα όπως πρέπει και να μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατέβει και να αγωνιστεί στην Κρήτη.

Στη συμφωνία ΕΠΟ, Περιφέρειας και Δήμου Ηρακλείου για τη χρήση του Παγκρητίου, η βασική προϋπόθεση ήταν να φτιαχτεί το στέγαστρο και αρχικά είχε πέσει ως ιδέα να μεταφερθούν τα VIP και τα δημοσιογραφικά στην απέναντι πλευρά, ώστε να μην μπουν στη διαδικασία να φτιάξουν το στέγαστρο, όμως η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε για το συγκεκριμένο έργο, με το οποίο εντέλει δεν ασχολήθηκε ποτέ, γι' αυτό και έχουμε φτάσει στο σημείο... μηδέν, διότι δεν υπήρξε πρόοδος.

"Είναι μια περίοδος που έχει προβλήματα η ΕΠΟ και η Εθνική. Δεν θέλω αντιπαράθεση με την Ομοσπονδία. Δεν θέλω να τους... χτυπήσω σε αυτή την περίοδο", ανέφερε στο Sport24.gr ο κ. Βαρδαβάς και συνέχισε: "Η συμφωνία Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας και ΕΠΟ δεν προχώρησε για να παίξει η ομάδα τα πρώτα ματς προκριματικών στο Παγκρήτιιο και για κάποιο λόγο δεν προχώρησαν ούτε με το Λιχτενστάιν. Ο Δήμος θα εκτελέσει το έργο του στεγάστρου μόνος του, χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση. Η Εθνική μετά είναι καλοδεχούμενη".

Το στέγαστρο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο τους επόμενους μήνες, σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρήτιου. Για την επικάλυψη του στεγάστρου απαιτείται 1.5 εκατ ευρώ και για την ενεργειακή αναβάθμιση 3 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά υπάρχουν για να προχωρήσει το έργο. Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί το Παγκρήτιο να φιλοξενήσει την Εθνική.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΕΙΑ ΖΩΗΣ

Η ΕΠΟ έχει μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό το μπάχαλο, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τον Δήμο Ηρακλείου μετά την τελευταία επικοινωνία των δυο πλευρών, όταν αποφασίστηκε πως τα πρώτα παιχνίδια με την Ιταλία και την Αρμενία θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί πως στις 6 Φλεβάρη ο Δήμος είχε παραδώσει μελέτη στην ΕΠΟ για τα έργα που έπρεπε να γίνουν, ώστε να προλάβαινε η Εθνική να παίξει και με την Ιταλία στο Παγκρήτιο, όμως εκείνη δεν είχε βάλει κάποιον τεχνικό που θα έκανε τους ελέγχους και ο Βαγγέλης Γραμμένος, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα, τόνισε στον Δήμο Ηρακλείου ότι θα ήταν καλύτερο οι πρώτοι αγώνες να δίνονταν στο ΟΑΚΑ, ώστε να μην έχει θέμα και με την UEFA και τις ρήτρες που υπάρχουν, αν προέκυπτε κάποιο ζήτημα.

Μετά, όπως μας ανέφερε ο Βαρδαβάς, η ΕΠΟ εξαφανίστηκε, δεν έδινε σημεία ζωής, δεν έκαναν προκήρυξη για το έργο και δεν υπέγραψαν τη συμφωνία. Γι' αυτό το λόγο, ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει τη δική του μελέτη για το Παγκρήτιο, να εγκαταλείψει όσα είχε συμφωνήσει αρχικά με την Ομοσπονδία και να φτιάξει το γήπεδο όπως πρέπει. Πλέον, η στρατηγική δεν αλλάζει και γι' αυτό το λόγο η Εθνική θα μείνει στο ΟΑΚΑ σε όλα τα προκριματικά, διότι πολύ απλά το Παγκρήτιο δεν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019.

"Βλέπω κάποιες διαρροές ότι η Εθνική θα παίξει εδώ με τη Βοσνία. Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο. Μάλιστα, έχει ήδη δηλωθεί στην UEFA το ΟΑΚΑ για το ματς με τη Βοσνία. Θα προχωρήσουμε τη δική μας μελέτη και θα γίνει το γήπεδο όπως πρέπει να γίνει. Ο Δήμος θέλει την Εθνική εδώ", κατέληξε ο αντιδήμαρχος του Ηρακλείου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ