ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με αλλαγές κόντρα στο Λιχτενστάιν

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 εξανεμίστηκαν μετά την ήττα από τη Φινλανδία, εντούτοις η Εθνική θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της, νικώντας το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ (21:45). Οι σκέψεις ενδεκάδας από τον Τζον Φαν Σιπ.

Η ήττα από τη Φινλανδία με 1-0 στο Τάμπερε εξανέμισε ουσιαστικά τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 για την Εθνική μας ομάδα. Η γαλανόλευκη έμεινε στο -8 από τους Σκανδιναβούς, στο -11 από τους πρωτοπόρους Ιταλούς, ενώ πλέον την έχει περάσει και η Βοσνία. Πλέον, κυνηγά ένα θαύμα στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια του 10ου ομίλου, περιμένοντας βέβαια να χάνουν και οι άλλοι. Καλώς ή κακώς, οι πιθανότητες είναι σχεδόν μηδενικές...

Παρ' όλα αυτά, απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ (21:45) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στο Λιχτενστάιν, τη μοναδική ομάδα που έχει νικήσει ως τώρα (0-2 στο Βαντούζ στην πρεμιέρα). Ο Τζον Φαν Σιπ θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ως νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, έστω και αν δεν θα έχει -κατά πάσα πιθανότητα- μεγάλο αντίκρισμα.

Ο Ολλανδός κόουτς θα κάνει πάντως αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, όπου η αλήθεια είναι πως δεν έδειξαν πολλά πράγματα οι διεθνείς. Προφανώς και οι ευθύνες του Φαν Σιπ είναι οι λιγότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους, διότι μέσα σε ένα μήνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα. Ο ίδιος καλείται να επαναφέρει και πάλι την Εθνική σε ράγες κανονικότητας, γι' αυτό και έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022. Δεν ήρθε ως προσωρινός, αλλά με βάθος τριετίας, άρα για να υπηρετήσει ένα σχέδιο.

Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας, το 4-2-3-1 αναμένεται να διατηρηθεί. Δεν αποκλείεται ο Βλαχοδήμος να παίξει σε αυτό το ματς, αν και ο Μπάρκας δεν τα πήγε άσχημα στο Τάμπερε και διεκδικεί εξίσου τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Στα άκρα πίσω θα βρεθούν οι Τσιμίκας (αριστερά) και Μπακάκης (δεξιά), με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα να διεκδικούν τις δυο θέσεις για το κέντρο της άμυνας.

Οι Ζέκα και Σάμαρης έχουν τον πρώτο λόγο για τον άξονα, με τον Μπουχαλάκη να διεκδικεί επίσης μια θέση, ο Μασούρας θα είναι στο ένα άκρο της επίθεσης, στο άλλο ο Λημνιός και ο Φετφατζίδης διεκδικούν μια θέση, με τον Βρουσάι να κινείται πίσω από τον Παυλίδη, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του Κουλούρη στην επίθεση.

Έτσι προσανατολίζεται να παρατάξει την Εθνική ο Φαν Σιπ, ο οποίος θυμίζουμε πάντως ότι στο Τάμπερε κατέβασε μια ομάδα που ελάχιστοι περίμεναν ως προς τα πρόσωπα, επομένως ας περιμένουμε όταν ανακοινώσει την ενδεκάδα στους διεθνείς. Έχει δείξει πως είναι ένας προπονητής που αρέσκεται σε εκπλήξεις και κρατάει σκέψεις για τον εαυτό του ως την τελευταία στιγμή.

Διαιτητής είναι ο Αυστριακός, Αλεξάντερ Χάρκαμ και βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Αντρέας Βίτνσινγκ και Αντρέας Σταουντίνγκερ. Τέταρτος θα είναι ο Χάραλντ Λέχνερ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Δεν γυρίζει με τίποτα
Εθνική Ελλάδας: Τετέλεσται...
Την κατάντησαν κατεστραμμένη πόλη
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ