ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Κωνσταντινίδης ή Φύσσας για τεχνικός διευθυντής

Εθνική Ελλάδας: Κωνσταντινίδης ή Φύσσας για τεχνικός διευθυντής
Konstantinidis Kostas (eurokinissi) KONSTANTINIDIS KOSTAS (EUROKINISSI)

Το όνομα του Κώστα Κωνσταντινίδη παίζει πολύ δυνατά για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής μας ομάδας, ενώ πάντα υπάρχει και ο Τάκης Φύσσας ως δυνατή επιλογή για την ΕΠΟ.

Δυο είναι τα ονόματα που παίζουν δυνατά στην παρούσα φάση για την θέση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής μας ομάδας, η οποία έλυσε χθες (25/7) τη συνεργασία της με τον Άγγελο Μπασινά και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, σε συνέχεια του διαζυγίου με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Πέρα από τον Τάκη Φύσσα που είναι μια επιλογή με αρκετούς υποστηρικτές εντός ΕΠΟ, μιας και γνωρίζει πολύ καλά τη θέση, έχοντας θητεύσει και στο παρελθόν, παίζει δυνατά και τ' όνομα του Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην παρούσα φάση φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα για την ανάληψη της θέσης.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ραντεβού του Βαγγέλη Γραμμένου μαζί του και συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας και μένει να δούμε αν τελικά θα είναι αυτός ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αναλάβει αυτό το νευραλγικό πόστο στη γαλανόλευκη.

Θα πρέπει να τονιστεί μάλιστα πως ο επόμενος τεχνικός διευθυντής θα κάνει την εισήγησή του για τον επόμενο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα, που παλεύει να πάρει την 2η θέση στον προκριματικό της όμιλο για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Ο εν λόγω είναι ατζέντης, έχει θητεύσει χρόνια και στο εξωτερικό ως ποδοσφαιριστής και έχει επαφές με αρκετούς προπονητές. Εξυπακούεται, δε, πως αν ο 46χρονος αναλάβει, θα πρέπει να σταματήσει να εργάζεται ως ατζέντης. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, φανερώνουν και την διάθεση για αλλαγή ρότας στο θέμα του νέου ομοσπονδιακού, μιας και τα ονόματα που έχουν ακουστεί, μάλλον θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο.

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ

Με την Εθνική αγωνίστηκε από το 1995 έως το 2003 και αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της και σε 38 αγώνες με το εθνόσημο σημείωσε ένα τέρμα. Συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες του Euro 2004, όμως δεν ήταν στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ για την τελική 23άδα που ταξίδεψε στην Πορτογαλία.

Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος γεννήθηκε στο Σχόρντορφ της Γερμανίας, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πιερικό το 1991 και επόμενος του σταθμός ήταν ο ΟΦΗ, με τον οποίο έγινε διεθνής. Τον Δεκέμβριο του 1996 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου καθιερώθηκε ως βασικός τόσο στο "τριφύλλι" όσο και στην Εθνική.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του τράβηξαν τα βλέμματα συλλόγων του εξωτερικού, έτσι το 1999 πήρε μεταγραφή για τη Χέρτα Βερολίνου. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Μπόλτον (ως δανεικός από τη Χέρτα), στο Ανόβερο και στην Κολονία.

Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε έως το 2007. Το καλοκαίρι του 2007, η Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου έγινε ο νέος ποδοσφαιρικός του σταθμός, με τη φανέλα της οποίας κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2008.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Βέβαια, στο κάδρο υπάρχει πάντα και ο Φύσσας, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την δράση, συνέχισε να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων της Ελλάδας.

Με την έλευση του Κλάουντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας το συμβόλαιο του Φύσσα (που έληξε την 1η Αυγούστου 2014) δεν ανανεώθηκε και μερικές ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου, επιστρέφοντας στους "πράσινους" έπειτα από 6,5 χρόνια.

Από τη θέση αυτή αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016, για να επιστρέψει μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2016, αναλαμβάνοντας ως Διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου. Θυμίζουμε πως στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν εκλέχθηκε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ