ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Γρίφοι και ερωτηματικά από Αναστασιάδη

UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άγγελος Αναστασιάσης κράτησε κλειστά χαρτιά ακόμα και στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, με αποτέλεσμα τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν αναφορικά με τα πρόσωπα της ενδεκάδας με τη Φινλανδία (21:45).

Η Εθνική ομάδα μπήκε σε νέα εποχή με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία. Απέναντι στη Φινλανδία (21:45), η "γαλανόλευκη" παίζει τα... ρέστα της, αν θέλει να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλό της στη League C του Nations League. Κυνηγάει νίκη με +2 γκολ στο ΟΑΚΑ, ώστε την τελευταία αγωνιστική να θέλει νίκη με την Εσθονία και ήττα των Σκανδιναβών από τους Ούγγρους.

Από εκεί και πέρα, σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις ο 65χρονος προπονητής έχει βάλει ένταση στις ασκήσεις, παράλληλα προσπαθεί να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα με όσα λέει στους παίκτες, τους έχει κάνει αρκετή βιντεοθεραπεία και ανάλυση, αλλά το μόνο που δεν έχει κάνει, είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κατεβάσει κόντρα στη Φινλανδία. Όποιος ρισκάρει να δώσει ενδεκάδα, μπορεί εύκολα να εκτεθεί.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

"Δεν ξέρω ποιοι θα παίξουν αύριο, δεν γνωρίζω. Έχω και ένα πρόβλημα, πρέπει να δώσω νωρίς την ενδεκάδα. Μπορεί την τελευταία στιγμή να θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να δώσω αυτά που ζητάω", ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει και φαίνεται πως ισχύει. Είτε γιατί θέλει να θολώσει τα νερά και να τους έχει όλους στην τσίτα είτε γιατί όντως ακόμα ψάχνεται, ενδεκάδα ακόμα δεν έχει δείξει στους παίκτες.

UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά το γεγονός πως δούλεψε ακόμα και σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Μανωλά), φαίνεται πως θα πάει με 4-2-3-1, όπως συνήθιζε να παίζει η Εθνική με τον Σκίμπε. Ίσως ακόμα δεν θέλει να ρισκάρει και προτιμά να πάει με την... πεπατημένη, βάζοντας σιγά σιγά τις δικές του πινελιές. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος για την Εθνική μας είναι τα προκριματικά του Euro 2020, τα οποία ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Στην χθεσινή (14/11) τελευταία προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο, έκανε δίτερμα με ενδεκάδες μπερδεμένες, οπου δύσκολα βγαίνει συμπέρασμα, πέρα ίσως από την διάταξη. Αυτό που φαίνεται, λοιπόν, είναι πως ακόμα πειραματίζεται και παράλληλα θέλει οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι ως την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος σταμάτησε αρκετές φορές το πρόγραμμα για να κάνεις παρατηρήσεις και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα στημένα.

Στη μια ενδεκάδα αγωνίστηκαν οι Βλαχοδήμος / Πασχαλάκης, Λαμπρόπουλος, Μανωλάς, Κούτρης, Τοροσίδης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μασούρας, Φορτούνης, Πέλκας και Μήτρογλου. Στην άλλη βρέθηκαν οι Μπάρκας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σάμαρης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης και Κουλούρης. Ουσιαστικά, προσπάθησε να φτιάξει δυο ισάξιες και ανταγωνιστικές ομάδες, προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα που θα δούμε το βράδυ...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ