ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Άλλαξε το 60% του ρόστερ της

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκρίνοντας τις πρώτες κλήσεις του Κλάουντιο Ρανιέρι για τα προκριματικά του Euro 2016 και αυτές του Άγγελου Αναστασιάδη 4,5 χρόνια μετά, θα ανακαλύψει ότι κατά τα 3/5 της η γαλανόλευκη είναι πλέον διαφορετική.

Η προκριματική φάση του Euro 2016 κύλησε εφιαλτικά για την Εθνική ομάδα, η οποία προερχόταν από μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία.

Παρ' όλα αυτά, έχυσε όλη την καρδάρα με το γάλα μέσα σε λίγους μήνες, όταν αποφάσισε η τότε διοίκηση της ΕΠΟ να δώσει τα κλειδιά στον Κλάουντιο Ρανιέρι και εκείνος λίγο καιρό μετά έφυγε κακήν κακώς, για να έρθει ο Σέρχιο Μαρκαριάν για δυο ματς και να κλείσει τα προκριματικά ο Κώστας Τσάνας. Σκέτη τραγωδία...

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός, για το εναρκτήριο ματς των προκριματικών με τη Ρουμανία (0-1 με πέναλτι του Μάρικα στο 10') στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε καλέσει 24 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους εξής:

Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Τοροσίδης, Βύντρα, Μανωλάς, Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Καράμπελας, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Σιόβας, Ταχτσίδης, Κονέ, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Αθανασιάδης.

ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ 3/5 ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Από εκείνη την ομάδα, οι 15 παίκτες δεν βρίσκονται αυτή την στιγμή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπερ σημαίνει ότι έχει υπάρξει μια ανανέωση της τάξεως του 60% σε αυτά τα 4,5 χρόνια. Σε αυτούς δεν προσμετρώνται όσοι είναι τραυματίες και γι' αυτό δεν κλήθηκαν από τον Άγγελο Αναστασιάδη, όμως βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές του και αν ήταν υγιείς, θα έπαιζαν κανονικά.

Ο 65χρονος κόουτς κάλεσε τους εξής: Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Ρισβάνης, Μπακάκης, Κούτρης, Βαλεριάνος, Μαυρίας, Κολοβός, Σάμαρης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Σιώπης, Φορτούνης, Μήτρογλου, Κουλούρης, Δώνης. Ο Μάνταλος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και στην θέση του πήγε ο Κολοβέτσιος.

Σε αυτές τις κλήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι τραυματίες Τοροσίδης, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Ρέτσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πέλκας, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος. Όλοι τους θα ήταν στους εκλεκτούς του Αθανασιάδη, αν ήταν ετοιμοπόλεμοι και δεν βρίσκονταν στα... πιτς.

Οι τρεις τερματοφύλακες έχουν αλλάξει. Οι Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο έχουν δώσει τις θέσεις τους στους Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο. Κάτω από τα γκολπόστ έχει υπάρξει αλλαγή 100% και δύσκολα θα σπάσει η τωρινή τριάδα.

Ο Βύντρα δεν καλείται πλέον, ο Μόρας είναι στα τελευταία του όπως και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καράμπελας, ο Χολέμπας έχει αποφασίσει να απέχει από την Εθνική ομάδα, ο Ταχτσίδης δεν κλήθηκε στη γαλανόλευκη, ούτε οι Μανιάτης, Κονέ, Διαμαντάκος και Αθανασιάδης, ενώ οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης σταμάτησαν.

ΜΙΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ... ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΗ

Εξάλλου, ένα ακόμη στοιχείο άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως η Εθνική ομάδα είναι αρκετά... Σουπερλιγκάτη. Συγκεκριμένα, από τους 23 παίκτες που κάλεσε ο Άγγελος, οι 14 αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι εννέα στο εξωτερικό. Μάλιστα, λόγω του ότι αποχώρησε ο Μάνταλος και τραυματίστηκε και ο Παπασταθόπουλος, κλήθηκε ο Κολοβέτσιος, ο οποίος επίσης παίζει στη Super League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, σε αυτό έχουν παίξει ρόλο και οι τραυματίες, αφού λείπουν οι Μανωλάς, Ρέτσος, Σταφυλίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος, όμως την ίδια στιγμή απουσιάζουν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται στη χώρα μας (Τοροσίδης, Πέλκας, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος). Στο παρελθόν, η κατάσταση ήταν αντιστρόφως ανάλογη, αφού οι περισσότεροι διεθνείς μας έπαιζαν σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρακολουθεί πολύ στενά το ελληνικό πρωτάθλημα, πηγαίνει σε πολλά γήπεδα και όχι μόνο σε αυτά που παίζουν οι "μεγάλοι", έχει γνώση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εδώ, γι' αυτό και προτιμά να δώσει ευκαιρίες σε... εγχώριους παίκτες. Απομένει βέβαια να τον δικαιώσει και το αποτέλεσμα...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ