ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ένα βήμα από το Euro U21 η Ελλάδα

Ένα βήμα από το Euro U21 η Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ελλάδας U21 νίκησε (1-2) την αντίστοιχη της Τσεχίας στο Γιάμπλονετς χάρη στα γκολ των Λημνιού και Τσιμίκα κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Στις 12/10 ο "τελικός" με Κροατία για απευθείας εισιτήριο.

Η Εθνική Ελλάδας U21 δοκιμάστηκε από την αντίστοιχη της Τσεχίας στο "ΚStadion Střelnice" για την όγδοη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας κι έφυγε με τη νίκη από το Γιάμπλονετς.

Ο Δημήτρης Λημνιός άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα με πανέμορφη ατομική ενέργεια στο 44ο λεπτό, όταν πήρε την μπάλα από αριστερά, πέρασε τον προσωπικό αντίπαλό του, συνέκλινε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ στη γωνία νίκησε τον Τσέχο γκολκίπερ, Γίντριχ Στάνεκ.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να φθάσουν στην ισοφάριση λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 50ό λεπτό ο Λάντισλαβ Τάκακς εκμεταλλεύτηκε το κενό στην "κυανόλευκη" άμυνα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Κωνσταντίνος Κότσαρης.

Η ελληνική "απάντηση", ωστόσο, ήταν άμεση. Δεν άργησε, παρά τέσσερα μόνο λεπτά. Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας με εξαιρετικό σουτ με το δεξί (!) ανάγκασε τον Στάνεκ να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του. Αυτό το σκορ, έμελλε να είναι και το τελικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 22 βαθμούς, σε θέση απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση δηλαδή.

Η Κροατία δεν συνάντησε καμία αντίσταση την ίδια από τη Λευκορωσία στο Γκρόντνο και τη συνέτριψε (0-4) στην έδρα της.

Έτσι, η αναμέτρηση της 12ης Οκτώβρη στην Πούλα μοιάζει "τελικός" για τη διεκδίκηση του απευθείας εισιτηρίου πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων είχε λήξει ισόπαλο 1-1 στη Θεσσαλονίκη. Για την τελευταία (10η) αγωνιστική η Ελλάδα στις 15 του επόμενου μήνα θα υποδεχθεί τη Λευκορωσία στο Περιστέρι, ενώ η Κροατία θα επισκεφθεί το Σαν Μαρίνο.

Όποια ομάδα από τις δύο μείνει στη δεύτερη θέση, πιθανότατα θα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες δεύτερες και θα οδηγηθεί στη διαδικασία των playoffs.

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Ματέγιου, Κραλ, Χέλεσιτς, Λίσχα, Τάκακς, Κούλχανεκ (67' Κβετ), Μάτουσεκ, Λάντρα (79' Ζάιτς), Χάσεκ (67' Τρούμπατς), Πούλκραμπ.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Λάμπρου (73' Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87' Κυριακόπουλος), Βέργος (63' Κωτσόπουλος).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μολδαβία - Σαν Μαρίνο 1-0 (28' Γκουλτσεάκ)

Λευκορωσία - Κροατία 0-4 (16' Γιακόλις, 44' Σούνιτς, 46' Χαλίλοβιτς, 65' Μπρέκαλο)

Τσεχία - Ελλάδα 1-2 (50' Τάκακς / 44' Λημνιός, 56' Τσιμίκας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ελλάδα 22

2. Κροατία 19

3. Τσεχία 13

4. Λευκορωσία 11

5. Μολδαβία 7

6. Σαν Μαρίνιο 0

* Ο πρώτος του κάθε ομίλου (εννιά συνολικά) προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι πηγαίνουν στα playoffs.

** Η τελική φάση διεξάγεται σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο 16-30 Ιουνίου 2019 (έχουν προκριθεί ήδη Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

11 Οκτωβρίου

Λευκορωσία - Τσεχία

12 Οκτωβρίου

Κροατία - Ελλάδα

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ