ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς των παικτών της Εθνικής Παίδων μετά την πρόκριση τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουλγαρίας. Ποιοι ήταν οι 18 της αποστολής.

Η Εθνική Παίδων πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος Παίδων που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 22 Μαΐου στην Βουλγαρία. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με δυο ισοπαλίες κόντρα σε Ιρλανδία και Λευκορωσία και μια νίκη επί της διοργανώτριας Πολωνίας πήραν την πρόκριση ως πρώτοι από τον όμιλο τους.

Τα "παιδιά" του Βασίλη Γεωργόπουλου πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και τώρα απαλλαγμένα από το άγχος στην τελική φάση θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν.

Το ταλέντο το έχουν εξάλλου και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος που θα σταματήσει το σύνολο της Εθνικής Παίδων το οποίο πάνω απ' όλα ξεχωρίζει γιατί είναι μια οικογένεια κάτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο και στα γήπεδα της Πολωνίας.

Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

Την Πέμπτη το βράδυ με την λήξη του αγώνα με την Λευκορωσία στήθηκε ένα πανηγύρι από τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο με συνθήματα και πανηγυρισμούς όσο και στα αποδυτήρια με μπουγέλα προς όλους και φυσικά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πανηγύρι και μέσα στο πούλμαν με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να τραγουδούν συνθήματα για την μεγάλη πρόκριση στα τελικά και φυσικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Βουλγαρίας.

Όλοι μια παρέα

Από την πρώτη στιγμή που συγκεντρώθηκαν μέχρι και την Παρασκευή που αναχώρησαν από την Πολωνία οι παίκτες της Εθνικής Παίδων όπως τονίζουν και όσοι τους συνόδεψαν αποδείκνυαν κάθε στιγμή ότι είναι μια μεγάλη παρέα ή μια μεγάλη οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι όλοι μαζί γιόρτασαν την Τρίτη τα γενέθλια του Κωνσταντίνο Κυρτζιαλίδη ο οποίος έσβησε την τούρτα-έκπληξη των συμπαικτών του και των μελών του προπονητικού τιμ.

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης

Η κορυφαία 16άδα των Εθνικών Ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2015 συμπληρώθηκε με την ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης και την πρόκριση εκτός ης ελληνικής ομάδας και της διοργανώτριας Βουλγαρίας, στα τελικά (6-22 Μαΐου) της γειτονικής χώρας πήραν και οι Γαλλία, Ισπανία Κροατία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Αγγλία (κάτοχος), Σλοβενία, Τσεχία, Σκωτία, Γερμανία και Ιταλία.

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διενεργηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 17:00 στην πόλη Πομόριε και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.

Σε ότι έχει να κάνει με την τελική φάση και τον τρόπο διεξαγωγής της θα καταρτιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο να προκρίνονται στα προημιτελικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες έξι ομάδες του τουρνουά αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 , το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στη Χιλή.

Από δέκα ομάδες οι 18 ποδοσφαιριστές

Το παρών στα γήπεδα της Πολωνίας έδωσαν 18 ποδοσφαιριστές με εκπροσώπηση από 10 ομάδες. Την μερίδα του λέοντος την είχε ο Ολυμπιακός με πέντε παίκτες και τον ακολούθησε ο Ατρόμητος με τρεις ποδοσφαιριστές. Οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν από δυο ενώ από έναν ποδοσφαιριστή είχαν οι Ξάνθη, Πανιώνιος, Αστ. Τρίπολης, Άρης ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση από δυο ομάδων της Γερμανίας και συγκεκριμένα των Σάλκε και Μπόχουμ.

Τα παιδιά που μετείχαν στην αποστολή ήταν γεννημένα το 1998-99. Ο Μάριος Σιαμπάνης του ΠΑΟΚ, βασικός γκολκίπερ, του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο μοναδικός 99άρης τερματοφύλακας (28/9/1999).

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Αρχηγός της ομάδας μας ήταν ο Στέφανος Ευαγγέλου του Πανιωνίου ο οποίος αγωνίζεται ως στόπερ και έπαιξε και στα τρία παιχνίδια του τουρνουά.

Τέλος ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους 18 που έχει κάνει ντεμπούτο σε αγώνα Super League παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ο Δημήτρης Λημνιός του Ατρόμητου.

Η αποστολή αποτελούνταν από τους:

Χρυσόστομο Ιακωβίδη (Άρης), Μάριο Σιαμπάνη (ΠΑΟΚ), Στέργιο Δοδοντσάκη (ΠΑΟΚ), Θωμά Τσιμπούκα (Ολυμπιακός), Ευστάθιο Λάμπρου (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνο Κυρτζιαλίδη (Ολυμπιακός), Δημήτριο Νικολάου (Ολυμπιακός), Παναγιώτη Ρέτσο (Ολυμπιακός), Αλέξανδρο Κατράνη (Ατρόμητος), Σπυρίδων Νάτσο (Ατρόμητος), Δημήτριο Λημνιό (Ατρόμητος), Στεφάνος Ευαγγέλου (Πανιώνιος), Νικόλα Καραμήτο (Αστέρας Τρίπολης), Θεόδωρο Μίγγο (Παναθηναϊκός), Γιάννη Μπουζούκη (Παναθηναϊκός), Ευάγγελο Παυλίδη (Μπόχουμ), Ρετζίνο Καπτέλλι (Ξάνθη), Ιωάννης Τσίγγος (Σάλκε).

Οι δηλώσεις των μικρών στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ

Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής είναι πανηγυρικό, με τους νεαρούς διεθνείς, ωστόσο, να τονίζουν στις δηλώσεις τους στο epo.gr ότι τους περιμένει σκληρή δουλειά για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αναλυτικά:

Στέφανος Ευαγγέλου: "Έτοιμοι για νέες επιτυχίες"

«Χαρήκαμε πολύ για την πρόκριση στα τελικά, όμως μπροστά μας έχουμε μια δυνατή πρόκληση. Θα πάρουμε μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για αυτή την ηλικία και θα συναντήσουμε τις καλύτερες ομάδες. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ξαναφέρουμε επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Θοδωρής Μίγγος: "Τα όνειρα μας δεν τελειώνουν εδώ"

«Στην Πολωνία δείξαμε ένα μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων μας, αν και θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, με δεδομένο ότι χάσαμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες σε όλα τα ματς. Είμαστε περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στα τελικά. Τα όνειρά μας δεν τελειώνουν εδώ, ανυπομονούμε για αυτούς τους αγώνες».

Στάθης Λάμπρου: "Να αποδείξουμε ότι μπορούμε"

"Ήταν για όλους μας μια δυνατή εμπειρία, μια στιγμή που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Δουλέψαμε ομαδικά, είχαμε καθαρή σκέψη στις κρίσιμες στιγμές και ήμασταν αποφασισμένοι για την πρόκριση. Οι υποχρεώσεις μας, πλέον, είναι αυξημένες. Στη Βουλγαρία θα πάρουν μέρος οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε καλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Ελλάς ολέ, ολέ και πανηγυρισμοί στο πούλμαν για την Εθνική Παίδων

Αλέξανδρος Κατράνης: "Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης"

«Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η γενιά παικτών θα δώσει κι άλλες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, το υπόλοιπο τιμ και τους συμπαίκτες μου γιατί σταθήκαμε όλο αυτό τον καιρό ο ένας στο πλάι του άλλου και γιατί στην αποστολή επικρατούσε ομοψυχία. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της».

Κώστας Κυρτζιαλίδης: "Να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα"

«Νιώθουμε όμορφα γιατί πήραμε αυτό για το οποίο παλέψαμε σκληρά τον τελευταίο χρόνο. Θέλουμε να βελτιώσουμε κι άλλα στοιχεία του παιχνιδιού μας για να είμαστε πανέτοιμοι στα τελικά του Μαΐου. Στη Βουλγαρία θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ