ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ουγγαρία: Η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Εθνικής από τους Μαγυάρους (VIDEO)

Ελλάδα - Ουγγαρία: Η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Εθνικής από τους Μαγυάρους (VIDEO)

Το Sport24.gr θυμίζει την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, όταν ηττήθηκε 11-1 από την Ουγγαρία πριν από 80 χρόνια. Δείτε video-ντουκουμέντο από εκείνον τον προπολεμικό αγώνα. (VIDEO)

Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα, άλλο... άθλημα. Ναι, το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί τόσο πολύ στο πέρασμα των ετών, που αυτό που παιζόταν πριν από δεκαετίες, φαντάζει ως διαφορετικό σπορ από το σημερινό. Εντούτοις, πάντα η καταγραφή της ιστορίας έχει το δικό της ενδιαφέρον, την δική της ξεχωριστή σημασία. Βέβαια, δεν... παίζει μπάλα το παρελθόν, ούτε προεξοφλεί το παραμικρό για το παρόν και το μέλλον.

Έχουν περάσει 80 χρόνια από τη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με θύτες μάλιστα τους Μαγυάρους. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν υπήρχε ακόμα ούτε ως ενδεχόμενο και στις 25/3/1938 η γαλανόλευκη έχασε με το εκκωφαντικό 11-1 στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1938.

Το πιθανότερο είναι πως το ρεκόρ αυτό δεν θα καταρριφθεί ποτέ. Δεν γίνεται σήμερα η Εθνική μας να χάσει με πάνω από δέκα γκολ διαφορά σε αγώνα, δεν τίθεται τέτοια ενδεχόμενο. Τότε, δε, οι Ούγγροι αποτελούσαν υπερδύναμη και χαρακτηριστικό είναι πως είχαν φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου ηττήθηκαν 4-2 από την Ιταλία.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ήρθε η βαριά ήττα από την Ουγγαρία μπροστά σε 12.000 θεατές στο γήπεδο "Χουγκάρια". Ο Ζέγκελερ έκανε καρέ τερμάτων (15', 25', 65', 81'), χατ τρικ σημείωσε ο Τίτκος (18', 23' πεν., 75') και ο Νέμες (34', 40', 52') και ένα ο Βίντσε (26'), ενώ για την Εθνική μας του Ρουμάνου κόουτς, Μπάγκετ, είχε σκοράρει ο Μακρής (89'). Το ματς αυτό αποτέλεσε τον επίλογο των προπολεμικών εμφανίσεων της Εθνικής Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ουγγαρία: Χάντα, Κοράνι, Μίρο, Λάζαρ, Σζουτς, Μπάλογκ, Σας, Βίντσε, Νέμες, Ζέγκελερ, Τίτκος.

Ελλάδα: Σκλαβούνος, Τσαγανιάς, Παπαδόπουλος, Δεληγιάννης, Κοντούλης, Γκίκας, Μηγάκης, Μαρόπουλος, Βικελίδης, Μακρής, Χριστοδούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ