ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0: Ο Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική

Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0: Ο Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική
Μήτρογλου

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 1-0 την Ουγγαρία στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Nations League, χάρη στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 65'. Κακή εμφάνιση από τους διεθνείς, προβλημάτισαν κυρίως στο πρώτο μέρος. (VIDEO)

Δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια για την Εθνική Ελλάδας στο Nations League. Η "γαλανόλευκη" επικράτησε δύσκολα 1-0 της Ουγγαρίας με γκολ του Μήτρογλου στο 65' και έφτασε τους έξι βαθμούς στον 2ο όμιλο του League C για το Nations League. Προβλημάτισαν με την απόδοσή τους οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε παρά το τρίποντο.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς στο ΟΑΚΑ.

1. ΟΥΤΕ ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ

Η Ελλάδα μπήκε με πάθος στην αναμέτρηση, έριξε στα σκοινιά τους Ούγγρους και για ένα πεντάλεπτο τους "χτυπούσε" από τα άκρα και από τον άξονα. Για πέντε λεπτά, όμως, διότι χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 25 λεπτά για να δούμε ζωντάνια στο παιχνίδι των διεθνών. Πολύ άσχημη εικόνα από το σύνολο του Μίχαελ Σκίμπε, που αδυνατούσε να αλλάξει πάσα στο μισό μέτρο και αυτό το λέμε δίχως καμία δόση υπερβολής. Λάθη στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μήτρογλου μόνος κι έρημος στην κορυφή. Και αυτός, ωστόσο, τις ελάχιστες φορές που πήγε να τροφοδοτηθεί, είτε αδράνησε είτε δεν πήρε καλή θέση και νικήθηκε από του Ούγγρους.

2. ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΕ ΣΤΙΛΕΡ, ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ

Οι Μαγυάροι ξεθάρρεψαν μετά το δεκάλεπτο και υποχρέωσαν τους τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς της Ελλάδας να "κιτρινιστούν", μετά τα επιπόλαια λάθη στα μετόπισθεν. Ο Μπάρκας απειλήθηκε μόνο από στατικές φάσεις στο πρώτο μισό, αλλά η εμφάνιση της "γαλανόλευκης" ήταν απογοητευτική. Για να αντιληφθείτε την αδυναμία των διεθνών να παράξουν τελική, θα σας πούμε ότι στο 38' που κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, με την ελπίδα να προκύψει κάτι καλό έστω από στατική φάση. Μέσα σε όλα αυτά, γκρίνια για τη διαιτησία του Γερμανού Στίλερ και των βοηθών του, αλλά από ουσία τίποτα. Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή από Κουρμπέλη και Ζέκα, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν Πέλκας, Φορτούνης και Μπακασέτας.

3. ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Δυναμική ήταν η εκκίνηση της Εθνικής και στο ξεκίνημα του β' μέρους. Ο Σκίμπε πέρασε αρχικά τον Φορτούνη δεξιά, αριστερά τον Πέλκα και τον Μπακασέτα στον άξονα, μήπως αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα. Εκτός πέρασε ο Κουρμπέλης, τον οποίο αντικατέστησε ο Τζιόλης. Μετά από μερικά λεπτά ο Φορτούνης τοποθετήθηκε ξανά πίσω από τον Μήτρογλου, παίρνοντας σχεδόν όλες τις επιθετικές προσπάθειες. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο, αλλά και να "σπάσει" τη μπάλα στα άκρα. Μία από τις καταπληκτικές του κάθετες βρήκε αριστερά τον Τσιμίκα. Η δεύτερη σέντρα του αριστερού μπακ βρήκε το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος στο πρώτο δοκάρι κάρφωσε τα ουγγρικά δίχτυα. Αυτός είναι ο Μήτρογλου. Μπορεί να είναι άφαντος σε ένα ματς, αλλά μπορεί να σε "εκτελέσει" αν τον "ταΐσεις". Γι' αυτό κοστίζει τόσα εκατομμύρια ευρώ. γι' αυτό είναι ο καλύτερος Έλληνας στράικερ.

4. ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σκίμπε είχε σηκώσει τον Ευθύμη Κουλούρη για να μπει στο ματς. Ο επιθετικός του Ατρόμητου είχε ολοκληρώσει το ζέσταμα, περίμενε την πρώτη διακοπή για να περάσει στον αγώνα, αλλά το γκολ του Μήτρογλου άλλαξε τα πλάνα του Γερμανού. Γύρισε προς το μέρος του Κουλούρη, του έδωσε το χέρι και με χαρακτηριστική χειρονομία του ζήτησε συγγνώμη. Το πολυπόθητο γκολ είχε έρθει, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμα. Οι Ούγγροι δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά διαθέτουν μονάδες να κάνουν τη ζημιά, ενώ και η "γαλανόλευκη" δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

5. ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ

Μετά το γκολ του Μήτρογλου η Ουγγαρία πίεσε. Προσπάθησε να διασπάσει την ελληνική άμυνα, η οποία σε αντίθετη με το πρώτο μέρος, ήταν πιο συγκεντρωμένη και η εστία του Μπάρκα κρατήθηκε απαραβίαστη. Στην κόντρα επίθεση θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο τέρμα η Εθνική, όπως για παράδειγμα στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 90'+1'. Σε ένα κακό βράδυ, η Ελλάδα κατόρθωσε να κατακτήσει τη σημαντική νίκη, αν και η συνολική εικόνα θα πρέπει δεδομένα να προβληματίσει.

Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0: Ο Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική
Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0: Ο Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 1-0 (HIGHLIGHTS)

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Tobias Stieler (Γερμανία)

Βοηθοί: Rafael Foltyn, Marco Achmuller (Γερμανία)

4ος: Christian Gittelmann (Γερμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Πέλκας (85' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (94' Μπουχαλάκης)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκούλασι, Μπέσε (75' Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλαϊνχάισλερ, Άνταμ Νάγκι, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Βάργκα, (68' Ντόμινικ Νάγκι), Σάλαϊ, Ζάλαϊ

Γκολ: 65' Μήτρογλου

Κάρτες:9' Παπασταθόπουλος, 22' Τσιμίκας, 27' Μπακάκης - 32' Κάλμαρ, 43΄Φιόλα, 60' Κλαϊνχάισλερ, 88' Α. Νάγκι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Φινλανδία 9 (3-0)

2. Ελλάδα 6 (3-2)

3. Ουγγαρία 3 (2-3)

4. Εσθονία 0 (0-3)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4Η)

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Φινλανδία - Ελλάδα (21.45)

Εσθονία - Ουγγαρία (21.45)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ