ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Λίχτενσταϊν 1-1: Βαριά άρρωστη η Εθνική

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική προηγήθηκε με τον Γιώργο Μασούρα, είχε δύο δοκάρια, ακυρωθέν γκολ, αλλά "πλήρωσε" μία ολιγωρία της άμυνας και έδωσε τη δυνατότητα στο Λίχτενσταϊν να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα (1-1) στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας πως είναι "βαριά άρρωστη". (VIDEOS)

Η Εθνική παραμένει βαριά άρρωστη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά το γεγονός πως δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, πλήρωσε μία αμυντική ολιγωρία και χάρισε μία ιστορική ισοπαλία (1-1) στο Λίχτενσταϊν, το οποίο μέχρι απόψε είχε παθητικό 18-0!

Πλέον, δεν τίθεται θέμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020. Το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο αρνητικό ρεκόρ. H Ελλάδα πήρε το προβάδισμα με τον Γιώργο Μασούρα στο 33', ήταν απόλυτη κυρίαρχος, αλλά στο 85ο λεπτό ο Ντένις Σαλάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην ομάδα του.

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ

Η Εθνική γι' ακόμα μία αναμέτρηση παρουσίασε πρόβλημα στον τομέα της δημιουργίας. Οι διεθνείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν κενούς χώρους προς την εστία του Μπέντζαμιν Μπίχελ. Οι παίκτες του Φαν Σιπ προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις τόσο από τα άκρα όσο κι από τον άξονα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι, με αποτέλεσμα να κρατούν την ομάδα μας μακριά από την εστία τους.

Όλα αυτά μέχρι το 33ο λεπτό. Σ' εκείνο το σημείο μίλησε η εξυπνάδα του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Λίχτενσταϊν, μπήκε στην πορεία της μπάλας, ύστερα από σουτ του Ευθύμη Κουλούρη και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού "ξέσπασε" μετά το γκολ, απόρροια της πίεσης που ένιωθαν οι διεθνείς εξαιτίας των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων.

2. ΔΥΝΑΤΟ 20ΛΕΠΤΟ, ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε αισθητά και προς το καλύτερο. Μόλις 85 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη ο Κουλούρης, που ήταν εκ των διακριθέντων, έχασε μία τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπίχελ. Την ίδια τύχη είχε και το εκπληκτικό σουτ του Κώστα Μανωλά πέντε λεπτά αργότερα, το οποίο "τράνταξε" ολόκληρο το τέρμα του τερματοφύλακα του Λίχτενσταϊν.

Οι διεθνείς συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να "κλειδώσουν" στη νίκη, αλλά στο 59' ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλεξάντερ Χάρκαμ ακύρωσε το γκολ του Κουλούρη, θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή στο γύρισμα του Κώστα Τσιμίκα. Στο ριπλέι, βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

3. ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ

Ο Φαν Σιπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Παυλίδη ως παρτενέρ του Κουλούρη, προκειμένου να αυξήσει περισσότερο την πίεση και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, το Λίχτενσταϊν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Σαλάνοβιτς, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση ύστερα από όμορφη κάθετη του Χάσλερ και πλάσαρε τον Μπάρκα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Ελλάδα πίεσε για να πετύχει ένα γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και πήραν ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ