ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Φινλανδία: Ο Ιταλός Λούκα Μπάντι σφυρίζει στο ΟΑΚΑ

Ελλάδα - Φινλανδία: Ο Ιταλός Λούκα Μπάντι σφυρίζει στο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και το όνομα αυτού, Λούκα Μπάντι. Ο λόγος για τον Ιταλό διαιτητή που θα διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ (15/11, 21:45). Το παρελθόν του στα ματς των ελληνικών ομάδων.

Ο Ιταλός, Λούκα Μπάντι, θα διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Φινλανδία την Πέμπτη (15/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Nations League.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μάουρο Τονολίνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι, τέταρτος ο Αλεσάντρο Λο Σιτσέρο κι επιπρόσθετοι οι Πάουλο Βαλέρι, Μικαέλ Φάμπρι.

Ο 44χρονος είναι έμπειρος διαιτητής, διεθνής από το 2009 και στο παρελθόν έχει σφυρίξει ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε έξι ματς που έχει διευθύνει και στο ένα που ήταν δεύτερος βοηθός, οι ελληνικές ομάδες δεν πανηγύρισαν ούτε μια νίκη, αλλά έχουν έρθει ορισμένα θετικά αποτελέσματα.

Ο Μπάντι ήταν διαιτητής φέτος στο Σέλτικ - ΑΕΚ 1-1 για τα προκριματικά του Champions League, όπου βέβαια απέβαλε άδικα τον Γαλανόπουλο στο 57ο λεπτό.

Τη σεζόν 2016-17 σφύριξε το Σάλκε - ΠΑΟΚ 1-1 και το Θέλτα - Παναθηναϊκός 2-0 (δεν είχε δώσει πέναλτι στον Παναθηναϊκό), το 2013 το Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1, το 2009 το ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 0-1 στην Τούμπα και το Μακάμπι - Ολυμπιακός 1-0 το 2010 στο Τελ Αβίβ, όπου μάλιστα δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Ζαϊρί.

Στο Μπενφίκα - ΑΕΚ 2-1 το 2009 ήταν στο ματς στο Λισσαβώνα ως δεύτερος βοηθός.

Τέλος, ο Μπάντι ήταν τέταρτος διαιτητής στο Κροατία - Ελλάδα 4-1 στο Ζάγκρεμπ για τα playoffs πρόκρισης στο Μουντιάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ