ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εξομολόγηση Ζαγοράκη στον Sport24 Radio 103,3: "O Ρεχάγκελ ήταν μάγκας"

Εξομολόγηση Ζαγοράκη στον Sport24 Radio 103,3: "O Ρεχάγκελ ήταν μάγκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" για την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία, αλλά και την σημερινή κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο φιλοξενήθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θυμήθηκε το ποδοσφαιρικό θαύμα της Πορτογαλίας ακριβώς δεκαπέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στην εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας.

Ο 47χρονος Ευρωβουλευτής και πρώην μέσος των Καβάλας, ΠΑΟΚ, Λέστερ, ΑΕΚ και Μπολόνια μίλησε και για την κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σήμερα. Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την ντρίπλα του στο ματς με τη Γαλλία: "Δεν ήταν μόνο στο παιχνίδι με τη Γαλλία. Παίρναμε θετική αύρα όλου του κόσμου, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τα μέσα που υπάρχουν σήμερα. Αυτή ήταν μόνο μία στιγμή από αυτές που ζήσαμε. Ήταν μία ομαδική φάση.

Ξεκινάει από τον Μπασινά, τον Κατσουράνη. Ήταν μία τέλεια φάση. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σου κάθεται, όλα καλά. Δεν σου κάθεται, γεια σας. Ήταν ένα ταξίδι διετίας - τριετίας που είχε αυτό το αποτέλεσμα".

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας μετά: "Το να βρίσκεται η Εθνική ομάδα σε μία τελική φάση είναι από μόνη της επιτυχία. Για δέκα χρόνια μετά το Εuro η Εθνική ομάδα εξαργύρωσε την επιτυχία της Πορτογαλίας".

Για το εάν το σύνολο μπορεί να υπερκαλύψει τα όποια κενά: "Είναι το απόλυτο παράδειγμα. Δεν ήταν η ομάδα του ενός ή των δύο παικτών οι οποίοι θα τραβούσαν τους υπόλοιπους. Ξεκινήσαμε τα προκριματικά με δύο ήττες και μετά συνεχίσαμε με νίκες".

Εξομολόγηση Ζαγοράκη στον Sport24 Radio 103,3: "O Ρεχάγκελ ήταν μάγκας"

Για το εάν έπαιρναν πρωτοβουλίες παραπάνω από το κανονικό: "Ο Ρεχάγκελ δεν ήταν ένας τυχαίος προπονητής. Όλα όσα είχε κατακτήσει στην καριέρα του. Ο Ρεχάγκελ έδωσε πράγματα σημαντικά.

Είχε το χάρισμα να παντρεύει και να κάνει τα πράγματα έτσι όπως πρέπει. Μετά τις δύο ήττες έγινε ο τουρίστας. Έδινε και αυτός κομμάτια σε όλους μας. Το έκανε για το καλό της ομάδας. Ήταν μεγάλη μαγκιά ενός προπονητή να αφήνει τους παίκτες να κάνουν και πράγματα".

Για την αμυντική εικόνα της Εθνικής στο EURO: "Ακόμα και ο Αντώνης τελείωνε το ματς κουρασμένος. Από εκεί μπορείς να καταλάβεις πως το ζούσαμε. Ακόμα και τα παιδιά που ήταν στον πάγκο. Είτε έπαιζε κάποιος είτε όχι ο στόχος ήταν πάνω από όλα. Αυτό ήταν το δίδαγμα αυτής της ομάδας".

EURO 2004 / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)
EURO 2004 / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το πως αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν σηκώνει το Κύπελλο: "Γίναμε μια αγκαλιά. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν η ελληνική σημαία να αγκαλιάσει το Κύπελλο και να το σηκώσουμε όλοι μαζί. Με το που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη γίναμε όλοι σαν χαζοχαρούμενα παιδιά. Ήταν κάτι που δεν το πίστευε κανείς".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα: "Είναι στενάχωρα πράγματα όσα συμβαίνουν στην Εθνική. Περάσαμε και εμείς δύσκολες στιγμές. Η πτώση διαρκεί παραπάνω από ότι περιμέναμε. Χάνουμε από ομάδες που δεν τις υπολογίζαμε καν. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μία επανεκκίνηση. Εγώ πιστεύω ακόμα ότι θα περάσουμε".

Για το εάν η Εθνική χρειάζεται ξένο προπονητή: "Και με ξένους προπονητές είχαμε μεγάλες αποτυχίες. Δεν γίνεται να χάνεις από τα Νησιά Φερόε. Έχουμε πιθανότητες, αλλά πρέπει να ηρεμήσουν όλοι. Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι η Εθνική είναι όλων των Ελλήνων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Euro 2004: Η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη
Στην Ελλάδα του Euro 2004, ονειρευόμασταν με δανεικά
Euro 2004: Έμειναν μόνο οι αναμνήσεις
Το στημένο Euro 2004 κι άλλα 11 ψέματα
Euro 2004: Οι 15 TOP φωτογραφίες από τον τελικό Ελλάδα - Πορτογαλία
Euro 2004: Τι κάνουν σήμερα οι ήρωες της Πορτογαλίας
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ