ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυστρία-Ελλάδα 1-2

Αυστρία-Ελλάδα 1-2
INTIME SPORTS

Με κυριολεκτικά νέο πρόσωπο η Εθνική του Σάντος πήρε μια σπουδαία φιλική νίκη με 2-1 μέσα στο "'Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης. Τα γκολ της Εθνικής μας που είχε τέσσερις ευκαιρίες... και δύο γκολ σημείωσαν οι Σαμαράς (49') και Φωτάκης (82').

Την θετική παράδοση σε αγώνες της στην Αυστρία συνέχισε η Εθνική Ελλάδος που πέτυχε μια σημαντική φιλική νίκη με 2-1. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή της έδειξε ουσία... και παρά την μέτρια εμφάνιση πήρε την νίκη. Ντεμπούτο στην Εθνική ανδρών για τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.

Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδος έδειξε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της με ουσία και ελπιδοφόρα μηνύματα όπως η χρησιμοποίηση νέων παικτών που έδειχναν "δίψα" για να προσφέρουν με την "γαλανόλευκη" φανέλα.


Εκτός από τα γκολ των Σαμαρά και Φωτάκη στα αξιοσημείωτα του αγώνα η απόκρουση πέναλτι στο 4' του Τζόρβα που και στο φινάλε έκανε μια σωτήρια επέμβαση αλλά και το ακυρωθέν γκολ για τους Αυστριακούς που είχαν στο περισσότερο ματς τον έλεγχο, με τον Μάιερχοφερ στο 36'.


Γήπεδο:
"'Ερνστ Χάπελ" (Βιέννη)

Διαιτητής: Σάσα Κέβερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Τσαρλς Χέλμπινγκ, Ντέβις Ντεταμάντι
Τέταρτος: Χάραλντ Λέχνερ

Αυστρία (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46' Γκράτσαϊ), Κλάιν, Φουκς, Πρεντλ, Σίμερ,Πέλιβαν (69' Σάρνερ), Αλάμπα, Κάβλακ (58' Γιάνκο), Αρναούτοβιτς (87' Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69' Λιντς).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74' Καφές), Καραγκούνης (91' Μάκος), Κονέ (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (85' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71' Φετφατζίδης).

Κάρτες: - / Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης

Το ματς...

Τα πλάνα του Σάντος

Με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε την Εθνική Ελλάδος ο Φερνάντο Σάντος αφού ήταν δεδομένο πως θα ήθελε να δοκιμάσει παίκτες που θα αποτελέσουν την νέα ομάδα που οραματίζεται στο μυαλό του και σιγά σιγά έχει αρχίσει να δημιουργεί. Ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη (δεξιά), Τζαβέλλα (αριστερά) στα άκρα και Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Μπροστά τους ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Καραγκούνης και παρτενέρ του ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό Κατσουράνης που είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα. Μπροστά τους προτιμήθηκε ο Σαμαράς σε ρόλο επιτελικού με τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και Κονέ (δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σαλπιγγίδης.

Το "stop" του "ζεστού" Τζόρβα

Οι γηπεδούχοι του Ντίντι Κονσταντίνι σαφώς έδειχναν από τα πρώτα λεπτά να ελέγχουν το ματς και να έχουν καλύτερη κυκλοφορία στην μπάλα σε ένα ιδιαίτερα "πονηρό" αγωνιστικό χώρο λόγω της ολισθηρότητας από την βροχή που είχε πέσει νωρίτερα.

Η μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν πολύ νωρίς δόθηκε στους Αυστριακούς μόλις στο 4', όταν μετά από μια σέντρα από δεξιά του Κάβλακ, ο Ελβετός διαιτητής Σάσα Κέβερ είδε σπρώξιμο (κράτημα) του Παπασταθόπουλου στον Μάιερχοφερ και υπέδειξε χωρίς δισταγμό το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κλάιν με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να πέφτει στην δεξιά γωνία του και να διώχνει με τον Τοροσίδη άμεσα να αντιλαμβάνεται την φάση και να απομακρύνει έγκαιρα.


Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος προσπαθούσαν να βρουν τα "πατήματά" τους στον αγωνιστικό χώρο κάτι που δεν ήταν εύκολο και για τον λόγο αυτό ήταν εκνευρισμένοι. Παράλληλα, ήταν εύκολο να καταλάβει κάποιος πως οι γραμμές στα άκρα (Τοροσίδης με Κονέ και Τζαβέλλας με Χριστοδουλόπουλο) δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους και έδειχναν να μην έχουν συνοχή στο παιχνίδι τους.


Παρόλο αυτά στο 16' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Κονέ συνδυάστηκε με τον Τοροσίδη, ο μπακ του Ολυμπιακού πρόλαβε την μπάλα πραγματοποίησε τη σέντρα, αλλά η άμυνα της Αυστρίας ήταν έτοιμη, πριν ο Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς γίνουν "απειλητικοί".

Ανεβάσαμε ρυθμό... τους ακύρωσε γκολ

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος διατηρώντας όσο περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους κατάφεραν να ισορροπήσουν τον ρυθμό του ματς με τον Καραγκούνη και τον Σαμαρά να προσπαθούν να φτιάξουν την κακή ανάπτυξη της ομάδας.


Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν την ίδια εικόνα με τα πρώτα λεπτά, ωστόσο παρόλο αυτά έδειχναν καλύτεροι από την Εθνική Ελλάδος σε ότι αφορά την επιθετική της εικόνα.

Μετά το αυστηρό πέναλτι εις βάρος της Ελλάδος, ο Ελβετός διαιτητής ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής σε μια ακόμα φάση. Στο 36' ο Κέβερ ακύρωσε το γκολ του Μάιερχοφερ για φάουλ που έκανε στον Τζόρβα, σε μια καθυστερημένη έξοδο του Ελληνα πορτιέρο (αν και στο ριπλέι φαίνεται πως λίγο πριν μπλοκάρει στον αέρα, έχει επαφή με το αριστερό χέρι του Τζόρβα). Παρά τις διαμαρτυρίες των οπαδών στο γήπεδο το γκολ δεν μέτρησε και το 0-0 παρέμεινε.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός των γηπεδούχων θέλοντας να πάρει την ρεβάνς ένα λεπτό αργότερα (37') σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να μην έχει ουσιαστικά σουτ απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Μάχο αφού επιδόθηκε στο να διατηρεί το μηδέν στην άμυνα και σε ότι αφορά τον οργανωτικό και επιθετικό τομέα να στερεί αρκετά σε ιδέες και προσπάθειες.


Φωτάκης μπήκε, σέρβιρε... Σαμαράς σκόραρε


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές του επιλογές με τον Φερνάντο Σάντος να ρίχνει στο ματς τους Βύντρα και Φωτάκη να αντικαθιστούν τους Τοροσίδη και Κονέ. Μέχρι να καταλάβουν οι αντίπαλοί μας τις αλλαγές προσώπων στο ματς, οι παίκτες της Εθνικής στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια στο ματς κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Μετά από "κλέψιμο" του Κατσουράνη, ο Φωτάκης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σαμαράς σχεδόν από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη γωνία του Αυστριακού τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα και έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 51', όταν ο Φουκς έκανε μια "πονηρή" σέντρα σουτ και ο Αρναούτοβιτς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας που πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.


Αρχηγός... με τα όλα του


Οι Αυστριακοί αναζητώντας την ισοφάριση είχαν ανακτήσει και πάλι την εδαφική υπεροχή και πίεζαν με κάθετες μπαλιές αλλά και με παιχνίδι κυρίως στην αριστερή πλευρά, με "όπλο" τον Φουκς. Ο αρχηγός των γηπεδούχων ήταν αυτός που στο 67' με σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια είδε την μπάλα να αιφνιδιάζει τον Τζόρβα και να καταλήγει στα δίχτυα του.


Η αδυναμία των Ελλήνων να αναπτυχθούν ήταν έντονη στο ματς με ενδεικτική εικόνα της στατιστικής υπηρεσίας που στο 74' λεπτό έδειξε δέκα τελικές προσπάθειες για τους γηπεδούχους με δύο της ελληνικής ομάδας, μετά το σουτ του Καραγκούνη στο 73' λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ειδε... Φω(ς)τάκη και σκόραρε


Οι παίκτες του Σάντος στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν παρασύρει στο ρυθμό τους, τους γηπεδούχους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκμεταλλευθούν τα κενά στην άμυνά τους και σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Σαμαράς είχε αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο και δεξιά τον Φωτάκη. Ο άσος της Σέλτικ με το αριστερό βρήκε τον μέσο του ΠΑΟΚ, που με ωραίο δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 για την Εθνική.


Ο Φερνάντο Σάντος "έριξε" στο ματς και τον Γεωργιάδη (μετά τους Φετφατζίδη και Καφέ) με τον άσο του Πανσερραϊκού να κάνει το ντεμπούτο του με τους άντρες. Στο φινάλε και αφού το ματς είχε "ανοίξει" οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία.


Αρχικά, ο Φετφατζίδης πέρασε δύο αμυντικούς της Αυστρίας βρήκε τον Φωτάκη αλλά το σουτ του σκόρερ του δεύτερου γκολ από τη μικρή περιοχή βρίσκει σε ετοιμότητα τον Γκράτσαι. Τρία λεπτά αργότερα (89'), ο Τζόρβας δείχνοντας φοβερά αντανακλαστικά απομάκρυνε επικίνδυνο σουτ του Γιάνκο (βρήκε και σε Αβραάμ Παπαδόπουλο), διατηρώντας το τελικό 2-1 υπέρ της Εθνικής.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ