ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστασιάδης: "Να έρχονται στην Εθνική για να παίξουν με τη ψυχή τους"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στην επίσημη παρουσίαση του ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια και ζήτησε από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν πως η Εθνική είναι πάνω απ' όλες τις ομάδες και με αυτή τη νοοτροπία να τους στέλνουν και οι προπονητές τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε και επίσημα από τη Δευτέρα το μεσημέρι με τη πρώτη συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο έμπειρος προπονητής ανέλυσε τη φιλοσοφία του και μίλησε για όσα προτίθεται να αλλάξει για να επανέλθει η Εθνική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Αναστασιάδης απευθύνθηκε στους διεθνείς, στους προπονητές των ομάδων αλλά και στον κόσμο που θα πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί για να έρθουν οι επιτυχίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά ο οποίος θα είναι στο πλευρό του Άγγελου Αναστασιάδη ως άμεσος συνεργάτης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ευάγγελος Γραμμένος ήταν αυτός που παρουσίασε τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον Άγγελο Μπασινά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του φίλου των "ερυθρόλευκων" Γιάννη Δημάρχου λέγοντας: "Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια του θανόντος φιλάθλου του Ολυμπιακού. Σε καμία οικογένεια να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα".

Και εν συνεχεία παρουσίασε τους Αναστασιάδη-Μπασινά τονίζοντας:

"Οι κουβέντες για τον Άγγελο Αναστασιάδη είναι περιττές. Έχει μεγάλη διαδρομή και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής σε κορυφαίες ομάδες της χώρας και στην εθνική Κύπρου με αξιόλογη παρουσία. Περιττεύει κάθε άλλη κουβέντα από εμένα... Πιστεύουμε σε αυτόν και ότι η Εθνική μαζί του θα έχει την πορεία που της αξίζει στο Nations League και στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στο πάνελ και ο Άγγελος Μπασινάς, εκ των βασικών συντελεστών για το Euro και θα εκτελεί χρέη άμεσου συνεργάτη του Άγγελου Αναστασιάδη".

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: "ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"

Πρώτος τον λόγο πήρε ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος έκανε ένα σύντομο σχόλιο και εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις και αναφέρθηκε στο γεγονός πως η παρουσία του στο πάγκο της Εθνικής Ελλάδος αποτελεί ύψιστη τιμή για τον ίδιο.

Ο Αναστασιάδης στάθηκε αρκετά στη φιλοσοφία που θέλει να υπάρξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ τόνισε πως θέλει ένα λεπτό για να μιλήσει στους διεθνείς και να καταλάβει με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν. Ο έμπειρος προπονητής απέφυγε τα μεγάλα λόγια και υποστήριξε ότι από εδώ και πέρα θα μιλάει λιγότερο και θα δουλεύει νυχθημερόν για την Εθνική Ελλάδος:

"Είναι τιμή για μένα αυτό που μου έκαναν να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και τους προέδρους των ομάδων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Όνειρο ζωής για μένα. Έχω μεγάλη χαρά. Να είναι προς το συμφέρον όλων μας αυτή η πρόσληψη. Έχω ένα μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση να πετύχει αυτή η συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα για να ανοίξει ένα μονοπάτι διάδοχης κατάστασης από Έλληνες προπονητές. Η Εθνική να έχει ταυτότητα των Ελλήνων προπονητών. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Όλοι θέλουμε να πάει καλά η Εθνική ομάδα. Εμείς θα έχουμε την ευθύνη της Εθνικής ομάδας. Εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε για να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σας ευχαριστώ...".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το τι θέλει να αλλάξει στην Εθνική:
"Να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι αυτή η ομάδα είναι η δική τους ομάδα. Όταν έρχονται εδώ, ότι έχουν μια σοβαρή υπευθυνότητα, να αντιμετωπίζουν το βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Το αντίθετο είναι εις βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και της Εθνικής ομάδας. Να πείσουν τους πάντες ότι αξίζουν. Αυτοί ότι αξίζουν και όχι οι ξένοι. Η Εθνική είναι η ταυτότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να το δούμε από την Πέμπτη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και ο στόχος μου. Θα βρεθώ με τα παιδιά, θα μιλήσω μαζί τους και αυτό είναι το μεγάλο βάρος".

Για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του:
"Ήμουν και στην εθνική Κύπρου. Κάναμε αρκετά πράγματα, ήθελα παραπάνω. Ανεβάσαμε τον πήχη, αλλά ήθελα περισσότερα. Είχα πει στην Ομοσπονδία της Κύπρου ότι αν δεν περνούσαμε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα σταματούσα. Αυτό έκανα και με πρωτοβουλία μου σταμάτησε η συνεργασία μας. Η δική μας Εθνική έχει τον πήχη ψηλά από μόνη της. Οι βλέψεις είναι μεγάλες. Ναι, είναι η ύψιστη πρόκληση".

Για το μυστικό που έστελνε την Εθνική στα μεγάλα τουρνουά και τα τελευταία χρόνια αυτό δεν γίνεται:
"Είναι δυο οι λόγοι. Η παλιά φουρνιά ήταν παιδιά που δούλεψε με Έλληνες προπονητές και όταν έφευγαν από τις ομάδες μου, τους έλεγα να πάνε στην Εθνική και να παίξουν με την ψυχή τους. Οι παίκτες πήγαιναν έτοιμοι πριν συναντηθούν με τον εκάστοτε ομοσπονδιακό. Οι παίκτες ήταν έτοιμοι από τους προπονητές του. Αυτό δεν υπάρχει τώρα. Υπάρχουν και προπονητές που λένε ότι την Κυριακή έχουμε ντέρμπι και μη βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκείνα τα παιδιά με ικανούς προπονητές πέτυχαν ό,τι πέτυχαν. Κάνω έκκληση στους προπονητές να στέλνουν τα παιδιά με αυτό το σκεπτικό στην Εθνική."

Για το τι δεν θα επιτρέψει στην Εθνική ομάδα που είναι σε κρίση:
"Το θέμα είναι όχι τι δεν θα επιτρέψω, αλλά τι θα επιτρέψω. Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά τα έργα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους παίκτες μου. Κάποιοι δε με ξέρουν καλά. Ακούν διάφορα. Ότι βρίζω, φωνάζω. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για μένα, δεν ισχύουν. Πρέπει να πάω να πω στα παιδιά ποιος είμαι εγώ. Εγώ θέλω ένα λεπτό για να πείσω τα παιδιά, δεν θέλω παραπάνω. Έχω να κάνω με έξυπνους ανθρώπους και θα καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν. Πρέπει να πάω, να τα πω στα παιδιά και θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε πράγματα. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Έχουμε λίγες μέρες να δείξουμε πράγματα, κάτι διαφορετικό από πριν. Αν γίνει αυτό το διαφορετικό, τότε δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα".

Για το ποιο είναι το... δώρο που θέλει να κάνει σε όλους:
" Μακάρι όταν θα τελειώσει η συνεργασία μας, να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να μη λέμε τίποτα και να χαμογελάμε. Ο Θεός να με φωτίσει να κάνω λιγότερα λάθη. Για μένα ό,τι γίνεται, καλό ή κακό, το επιτρέπει Εκείνος. Ένα χρόνο πριν δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί αυτό που γίνεται τώρα με την οικογενειακή περιπέτεια που περνούσα και την ξέρετε όλοι".

Για το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει:
"Εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο και ποιότητα. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, τους είχαν βγάλει λούζερ. Εγώ τους έλεγα ότι θα πάτε και θα πάρετε το πανευρωπαϊκό. Το έλεγα και στις διοικήσεις των ομάδων, να εμπιστευτείτε τα Ελληνόπουλα. Δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε μας. Δε λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά πρέπει να αποδείξουν οι άλλοι ότι είναι καλύτεροί μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το τι θα αλλάξει στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα:
"Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Πρέπει να τους δω από κοντά. Δεν ξέρω πώς μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Στην Εθνική έχεις τα υπέρ και τα κατά. Στην Εθνική έχεις το περιθώριο της επιλογής. Στην ομάδα βρίσκεις τους παίκτες. Στην ομάδα όμως είσαι κάθε μέρα, ενώ στην Εθνική δεν ισχύει αυτό. Θα έρθουν άλλοι κουρασμένοι, απογοητευμένοι, Είναι άλλο η Εθνική, άλλο ο σύλλογος. Να τους πείσουμε ότι είμαστε εδώ γι' αυτούς. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε".

Για το ποιο είναι το κριτήριο των κλήσεων:
"Δεν θέλω να μπω ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Η κλήση έγινε σχεδόν με τα ίδια παιδιά συν τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο. Δεν μου αρέσει το χθες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι γινόταν. Είχα παιδιά που είναι στην Ελπίδων αλλά επειδή είναι σε κρίσιμη καμπή, μίλησα με Νικοπολίδη και αποφάσισα να μην καλέσω κάποια παιδιά γιατί όντως είναι σημαντικό να πάνε σε αυτή τη διοργάνωση. Κάποια παιδιά που ήθελα να είναι μαζί μας, δεν είναι. Υπήρχε η εξαίρεση του Κουλούρη".

Εν συνεχεία πήρε το λόγο και είπε:

"Εμένα μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν ποδόσφαιρο, η ιστορία αυτό δείχνει. Πιστεύω ότι την απάντηση θα τη δώσουμε στο γήπεδο, δεν δίνονται απαντήσεις με τα λόγια.Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, πολλές φορές μάλιστα επικρίθηκα, γιατί δεν χαμογελάω. Από τη στιγμή που θα τελειώσει ο αγώνας μέχρι τη συν. τύπου γυρίζουν στο μυαλό μου χιλιάδες πράγματα και εγώ κρίνω πολύ πιο αυστηρά τον εαυτό μου.

Ελπίζω να είμαστε χαρούμενοι όλοι και να τελειώσω λέγοντας ότι εύχομαι να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάθηκε στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μακριά από το ποδόσφαιρο. Στεναχωρήθηκα πολύ, διότι ήμουν στο γήπεδο χθες. Εύχομαι να είναι το τελευταίο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Όσο για την ομάδα. μπορείτε να ζητήσετε από τον κόσμο να έρθει, όχι επειδή το ζητάει ο Αναστασιάδης αλλά επειδή το ζητάνε οι παίκτες. Άλλο να παίζεις σε άδειο γήπεδο και να σε βρίζουν και άλλο να παίζεις σε γεμάτο και στο τέλος αν δεν τους ικανοποιήσεις να σε βρίζουν.

Από εδώ και πέρα θα μιλάω λίγο. Έχω πολλή δουλειά μπροστά μου. Ο προπονητής της Εθνικής δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά μέχρι το πρωί. Δεν είναι μόνο για μια εβδομάδα. Πρέπει να ξέρουν οι παίκτες ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι δίπλα τους, και στις καλές και στις άσχημες. Δεν είναι εύκολο λοιπόν...".

ΜΠΑΣΙΝΑΣ: "ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ"

Από την πλευρά του ο Άγγελος Μπασινάς στάθηκε στο ομαδικό πράγμα που πρέπει να διέπει άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την κοινή φιλοσοφία που πρέπει να έχουν άπαντες:

" Σας ξέρω και με ξέρετε πολλά χρόνια. Συλλυπητήρια για τον χαμό του φίλου του Ολυμπιακού. Όταν γίνονται τέτοια, όλα τα άλλα είναι περιττά".

Και συνέχισε λέγοντας:

" Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ήρθαμε να βοηθήσουμε την Εθνική. Μεγάλωσα στην Εθνική. Όταν δεν πάει καλά, στεναχωριέμαι διπλά και τριπλά. Η ΕΠΟ θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα και έχουμε το ελεύθερο των κινήσεων για να αλλάξουμε πράγματα. Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική έχει χάσει λίγο τη λάμψη της, αλλά είμαστε εδώ για να πετύχουμε πράγματα.

Μπορείτε όποτε θέλετε, να με καλείτε για οτιδήποτε αφορά την Εθνική και να μην γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Όπως συνέβη και στο 2004. Όλοι να είμαστε μια ομάδα".

Για τη φιλοσοφία που θα έχει στην Εθνική ομάδα...
"Σκοπός μας είναι να υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι, από τις μικρές μέχρι την πρώτη ομάδα. Αυτά θα είναι σε πλαίσιο με συνεννόηση, ενιαίο σύστημα από κάτω μέχρι πάνω γιατί φτάνουν σε ένα σημείο και χάνονται. Έτσι θα βγουν και περισσότερα ταλέντα.

Το ιατρικό τιμ θα έχει έναν επικεφαλής που θα δίνει εντολές για όλες τις ομάδες. Όλα αυτά θέλουμε να τα συζητήσουμε. Ουσιαστικά και πρακτικά αυτά θα γίνουν μετά τα δύο παιχνίδια που έχουμε".

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: "ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ"

Σε κάποια στιγμή υπήρξε ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ για την έδρα της Εθνικής ομάδας και το αν θα αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Στάδιο με τον Ευάγγελο Γραμμένο να τονίζει πως τα δημοσιεύματα ισχύουν και αναζητείται η καλύτερη λύση:

"Τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται όντως στην πραγματικότητα. Ψάχνουμε την κατάλληλη έδρα που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Είμαστε σε συνεργασία για την καταλληλότητα των δυο γηπέδων που θα χρησιμοποιούμε από 'δω και πέρα. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ