ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναστασιάδης: "Δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα"

Αναστασιάδης: "Δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα"

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι διαφορές στο ποδόσφαιρο έχουν μικρύνει, πως δεν θέλει να βλέπει φαντάσματα, ότι έχει σκοπό να βάλει τη σφραγίδα του στην Εθνική και ότι με την παρουσία του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δείξει μια διαφορετική κατάσταση.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Σάββατο (23/3, 21.45) το Λιχτενστάιν, στον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ότι μοναδικός στόχος είναι η νίκη, υποστήριξε ότι με την παρουσία του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κάνει βήματα μπροστά, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν θέλει να βλέπει φαντάσματα...

- Καρέλης, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης ήταν στους προηγούμενους αγώνες, όταν αναλάβατε. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τους καλέσατε ξανά;

"Αυτοί που έρχονται στην ομάδα, είναι αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Δεν γίνονται οι κλήσεις με τα πρόσωπα, αλλά με την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες".

- Άρα θεωρείτε ότι δεν είναι στην ίδια καλή κατάσταση;

"Ανά πάσα στιγμή μπορούν να κληθούν στο μέλλον".

- Τι είπατε στην ομάδα για να την προετοιμάσετε ενόψει του αγώνα με το Λιχτενστάιν;

"Θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός".

- Είναι βαρύ να πούμε ότι το αυριανό παιχνίδι είναι τελικός; Ο Καραγκούνης είχε πει ότι τέτοια παιχνίδια μπορούν να σου στερήσουν μια πρόκριση...

"Είναι ηλίου φαεινότερο. Οι τρεις πόντοι είναι σημαντικοί σε κάθε ματς. Αν σκεφτούμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που δεν είναι από τους πιο δυνατούς, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι για να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι επιθυμεί ο κόσμος. Συμφωνώ με τον Καραγκούνη, το ποδόσφαιρο σου βάζει τρικλοποδιές και πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να το αποφύγεις".

- Εντοπίζετε διαφορές στην ομάδα, στο εσωτερικό, στη διάθεση των παικτών σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα;

"θα ήταν άσχημο να μην είναι προς το καλύτερο. Είναι σίγουρα προς το καλύτερο. Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι εντελώς διαφορετικός. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, ακούνε διάφορα, δεν έχουν άποψη. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή. Έχουμε την τύχη να μιλάμε την ίδια γλώσσα και ο χρόνος προσαρμογής είναι πιο γρήγορος. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, από εμάς εξαρτώνται όλα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Είναι μια αρχή, κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Είναι μια ομάδα που άλλαξε προπονητή. Είδαμε σήμερα ένα παιχνίδι στο video, δεν γνωρίζουμε πώς θα κατέβει αυτή η ομάδα στο γήπεδο. θα το δούμε την ώρα του αγώνα και θα ενεργήσουμε αναλόγως".

- Σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες; Υπάρχουν θέματα τραυματισμών; Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα;

"Είναι συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να δούμε. Λείπουν παίκτες σε θέσεις κλειδιά. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα δούμε μέσα από την προπόνηση τι επιλογές θα κάνουμε. Προσπαθούμε να βάλουμε νέα πράγματα στην ομάδα, να τη δούμε μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Να πείσουμε τα παιδιά ότι μπορούν. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.

Πιστεύω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά όχι αυτά που περιμένουμε. Με καλό τρόπο συμπεριφοράς, με πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, αυτά θα βγουν από μόνα τους. Θα δούμε μια διαφορετική κατάσταση. Δεν τη γνωρίζω την ενδεκάδα, να μην ρωτάτε. Είναι η αλήθεια, δεν λέω ψέματα εγώ. Η ενδεκάδα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή".

- Τι περιμένετε να δείτε από την Εθνική κόντρα σε μια ομάδα που εδρεύει σε μια χώρα που δεν ασχολείται με τη μπάλα;

"Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Ο δικός μου στόχος είναι να βάλω σφραγίδα στην ομάδα, να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα. Αυτό φάνηκε και στα δύο πρώτα παιχνίδια. Έδειξε κάτι διαφορετικό, παρά τα αποτελέσματα. Με την Εσθονία μπορεί να χάσαμε, αλλά έμεινα ικανοποιημένος. Βάλαμε αυτογκόλ, αλλά δεν πειράζει. Καλό ήταν αυτό, για να έχουμε να το λέμε. Να δείχνουμε ότι εμείς φταίμε γι' αυτό που συνέβη. Εμείς οι ίδιοι που χάσαμε από αυτούς.

Στο ποδόσφαιρο έχουν μικρύνει οι διαφορές των ομάδων. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, πλανάται οικτρά. Οικτρά είναι αυτά, θα γίνουν φαντάσματα. Κι εγώ δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα. Προσπαθώ να διώξω το φάντασμα του «εμείς είμαστε και οι άλλοι δεν είναι». Βέβαια, πιστεύω ότι σε αυτό είστε κι εσείς αρωγοί. Βλέπω πώς μεταφέρετε τα πράγματα και είμαι ικανοποιημένος με το πώς λειτουργείτε. Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, γιατί αν θα πετάξετε εσείς, θα μας πετάξετε κι εμάς στα σκουπίδια. Μετά θα είναι δύσκολο να επανέλθεις".

- Ο Παπασταθόπουλος έχει πρόβλημα τραυματισμού; Είναι σε θέση αν αγωνιστεί;

"Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος, αλλά κάνουμε προσπάθεια και για το αυριανό, και για το μεθεπόμενο παιχνίδι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ