ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανανεωμένη και ωραία η Εθνική, δίκαια 1-0 την Αίγυπτο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αλλαγμένη κατά τα 10/11 Εθνική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και χάρη σε γκολ του Καρέλη (30') νίκησε 1-0 τη μουντιαλική Αίγυπτο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη Ζυρίχη. (VIDEO)

Απέναντι στην Ελβετία στο ΟΑΚΑ η Εθνική ομάδα έκανε μονάχα ένα καλό ημίχρονο, το οποίο όμως δεν της έφτανε για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας 1-0. Ο Μίχαελ Σκίμπε προτίμησε να αλλάξει την ομάδα κατά τα 10/11 απέναντι στην Αίγυπτο στη Ζυρίχη και ήταν σαφώς πιο φρέσκια και καλή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η γαλανόλευκη νίκησε 1-0, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και σίγουρα ικανοποίησε τον Γερμανό κόουτς, ο οποίος βλέπει τις επιλογές του να αυξάνονται και τον... πονοκέφαλο να είναι από τους πλέον ευχάριστους.

Το γκολ του Καρέλη στο 30' έφτανε για την "γαλανόλευκη" έπειτα από σέντρα "πάρτο, βάλτο" του Μπακάκη από τα δεξιά, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Η Εθνική είχε εννέα τελικές έναντι τριών της Αιγύπτου, με τις έξι να είναι στην εστία. Ντεμπούτο για την "γαλανόλευκη" έκανε ο Γιαννιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε και μια εξαιρετική επέμβαση στα πρώτα λεπτά, ενώ την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε και ο Μπάρκας στο δεύτερο 45λεπτο.

Όσο για την Αίγυπτο, ξεκίνησε χωρίς τους Σαλάχ και Ουάρντα και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος απ' όσα έδειξαν οι παίκτες στο χορτάρι του "Letzigrund Stadion". Μην ξεχνάμε ότι απομένουν λιγότερες από 80 ημέρες για την σέντρα του Μουντιάλ και το φιλικό απέναντι στην Εθνική μας ήταν πολύ σημαντικό για τους Αφρικανούς, που παίζουν με Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ουρουγουάη στον όμιλο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε τη γαλανόλευκη διαφοροποιημένη κατά τα 10/11 σε σχέση με το φιλικό απέναντι στους Ελβετούς και με μοναδικό κοινό πρόσωπο τον Δώνη. Ο Γιαννιώτης επιλέχθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μπακάκη και Σταφυλίδη στα δυο άκρα της άμυνας. Οι Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας ήταν το δίδυμο των στόπερ, με τους Ταχτσίδη και Τζιόλη στα χαφ, οι Δώνης και Χριστοδουλόπουλος ήταν στις πτέρυγες και ο Πέλκας πίσω από τον Καρέλη.

Στον αντίποδα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τόσο τον Σαλάχ όσο και τον Ουάρντα. Ο Αβάντ ήταν στο τέρμα, ενώ οι Μαγκντί και Γκαμπέρ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σαμίρ αριστερά, ο Γκαμπρ δεξιά, με τους Σόμπχι και Ελμοχαμάντι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Ελνενί και Μοχσέν στις πτέρυγες, ενώ μπροστά ήταν οι Ασούρ και Ζακαριά.

Γήπεδο: "Letzigrund Stadion"

Διαιτητής: Φενταγί Σαν

Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς, Ζεν Ιβ Βιχτ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52' Ασράφ), Ασούρ (64' Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46' Ουάρντα), Σόμπχι (79' Σικαμπάλα), Ζακαριά (46' Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65' Καχραμπά).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

Γκολ: 29' Καρέλης

Κάρτες: 3' Καρέλης, 54' Πέλκας, 83' Μπακασέτας, 83' Ελ Νένι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Αν και ο θυμόσοφος λαός λέει ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", παρ' όλα αυτά το ξεκίνημα του αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στην Αίγυπτο δεν ήταν το ίδιο καλό με τη συνέχεια. Κάτι το γεγονός πως αγωνίστηκαν για πρώτη φορά τόσα καινούργια πρόσωπα, κάτι η δυναμικότητα του αντιπάλου και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, οι διεθνείς δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά. Όσο όμως κυλούσε το παιχνίδι, τόσο η εικόνα τους ήταν καλύτερη και πιο πειστική σε σχέση με τη μουντιαλική Αίγυπτο.

Στο 5' ο Καρέλης πήγε να εκμεταλλευτεί το επιπόλαιο κοντρόλ του Αουάντ, αλλά πρόλαβε να του τσιμπήσει τη μπάλα, για να βρεθούν οι Αφρικανοί μια ανάσα από το 1-0 στο επόμενο λεπτό, όμως ο Γιαννιώτης είπε "όχι" με εντυπωσιακή επέμβαση με το πόδι σε κοντινό σουτ του Ζακαρία. Εν συνεχεία, η μπάλα έφτασε στον Μαγκντί, ο οποίος σούταρε και ο Τζαβέλλας έδιωξε. Η Εθνική μετά το δεκάλεπτο άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά της και να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα.

Ο Καρέλης έστειλε πρώτο σήμα κινδύνου στο 14', αλλά η κεφαλιά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Αουάντ, για να φτάσει στο γκολ με τη συμπλήρωση μισή ώρα παιχνιδιού, το τρίτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα. Έπειτα από πολύ ωραία επίθεση, ο Τζιόλης έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο και αυτός στον Μπακάκη από τα δεξιά που έκανε τη σέντρα προς τον Καρέλη, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Σταφυλίδης πέντε λεπτά μετά είπε να... μιμηθεί τον Φαν Μπάστεν και τον Ρομπέρτο Κάρλος, σκοράροντας με μονοκόμματο διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι. Για κακή του τύχη είχε σημειωθεί (κακώς) σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλά, κυριαρχούσε, ήταν σαφώς πιο απειλητική από την Αίγυπτο που ψαχνόταν και σε κάθε περίπτωση έβγαζε διάθεση στο χορτάρι. Οι διεθνείς πήραν καλό βαθμό στο πρώτο μέρος και έπρεπε να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο.

Στο β' μέρος, ξεκίνησαν από νωρίς οι αλλαγές για τις δυο ομάδες, με την Εθνική μας να εξακολουθεί να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Δυο αλλαγές για τους δυο προπονητές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και τον Μπακασέτα να πατάει χορτάρι και να απειλεί στο 48' και τον Αουάντ να μπλοκάρει. Στο δεκάλεπτο, έγινε ωραία αντεπίθεση για την Ελλάδα, με τον Πέλκα να γίνεται αποδέκτης της, αλλά αντί να πασάρει έκανε ένα αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Αιγύπτου.

Η Εθνική συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να έρθει από στημένη μπάλα, όταν ο Τζαβέλλας είδε τον Αουάντ να αποκρούει την κεφαλιά του στο 63' έπειτα από κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, ο Ταχτσίδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, ο Καρέλης έσκυψε έξυπνα, αλλά ο γκολκίπερ της Αιγύπτου με επέμβαση στην δεξιά του γωνία απομάκρυνε.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάρκας χρειάστηκε να επέμβει στο 69' σε κοντινό σουτ του Καχράμπα και να κρατήσει το μηδέν για την ελληνική εστία. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση για την Αίγυπτο στο ματς, αλλά δεν είχε συνέχεια. Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι έγινε δυνατό, υπήρξαν αψιμαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, με την Εθνική να έχει καλύτερη εικόνα και να πείθει περισσότερο. Στο 83', ο Μπακασέτας δοκίμασε το καλό του αριστερό πόδι σε φάουλ, αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον πορτιέρε της Αιγύπτου, στην καλύτερη φάση ως το τελευταίο σφύριγμα του Φενταγί Σαν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί να είναι ως μη γενόμενη, όμως ήταν αναμφίβολα το highlight της αναμέτρησης. Ο λόγος γίνεται για το γκολ του Σταφυλίδη στο 35' με μονοκόμματο αριστερό διαγώνιο σουτ, το οποίο όμως δεν μέτρησε, γιατί ο ακραίος μπακ-χαφ της Στόουκ υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ. Πάντως, ήταν ένα τέρμα χάρμα ιδέσθαι, το οποίο δεν χορταίνεις να το βλέπεις.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο ρέφερι του αγώνα, Φενταγί Σαν, αν και ήταν φιλικό το ματς, δεν είχε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι να διαχειριστεί, διότι έγιναν δυνατά μαρκαρίσματα και υπήρξαν αψιμαχίες. Πάντως, κατάφερε να το κρατήσει και να μην κάνει κάποιο σοβαρό λάθος. Λάθος υπόδειξη του βοηθού του στη φάση του γκολ του Σταφυλίδη στο 35', καθώς ο Έλληνας άσος καλυπτόταν, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Νίκος Καρέλης κινήθηκε πολύ όμορφα στη φάση του γκολ και ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας. Πέρα από το τέρμα που σημείωσε όμως, ήταν ένας διαρκής κίνδυνος για τους Αφρικανούς τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μια γεμάτη εμφάνιση για τον επιθετικό της Γκενκ, στην επανεμφάνισή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Εθνικής και στα δυο ημίχρονα ήταν πολύ καλή. Έκανε ευκαιρίες, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και ανασταλτικά ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ελβετία. Μια ελπιδοφόρα εμφάνιση που σίγουρα ικανοποίησε και τον Μίχαελ Σκίμπε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Αίγυπτος δεν έδειξε πολλά πράγματα. Βέβαια, είχε δώσει ένα δύσκολο και απαιτητικό φιλικό πριν μερικές ημέρες με την Πορτογαλία και ο Κούπερ έκανε αλλαγές. Όμως, με λιγότερες από 80 ημέρες να απομένουν για την έναρξη του Μουντιάλ, ο πολύπειρος τεχνικός σίγουρα θα ήθελε να δει περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ