ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφιέρωμα της Bild στον πρώην Βερολινέζο Κωνσταντινίδη

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η κορυφαία γερμανική εφημερίδα Bild έκανε αφιέρωμα στον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Κώστα Κωνσταντινίδη, τον οποίο χαρακτήρισε "Όλιβερ Μπίερχοφ της Ελλάδας".

Στις 31 Ιουλίου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κώστα Κωνσταντινίδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων. Έχοντας παίξει στο παρελθόν σε Χέρτα Βερολίνου, Ανόβερο και Κολωνία, οι Γερμανοί δεν τον έχουν ξεχάσει.

Η κορυφαία εφημερίδα της χώρας και μία από τις πιο έγκυρες της Ευρώπης, η Bild, έκανε αφιέρωμα στον 47χρονο με αφορμή τα νέα του καθήκοντα στις Εθνικές ομάδες της χώρα μας. "Νέα δουλειά για τον Κωνσταντινίδη. Ο πρώην παίκτης της Χέρτα θα προσπαθήσει να σώσει την Ελλάδα" αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου, με αφορμή και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2020.

Στο ρεπορτάζ που έχει κάνει η Bild αναφέρονται τα εξής: " Το μικρό Λιχτενστάιν ντρόπιασε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 με το 1-1 στην Ελλάδα. Το Euro 2020 χάθηκε για την Ελλάδα. Τώρα, ο πρώην παίκτης της Χέρτα θα προσπαθήσει να σώσει την Ελλάδα από την απόλυτη συντριβή και να τη βοηθήσει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Ο Έλληνας (38 συμμετοχές με την Εθνική του) ήταν βασικός στη χρυσή ομάδα της Χέρτα, η οποία το1999 έπαιξε στο Champions League με αντιπάλους μεταξύ άλλων Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Τσέλσι. Τώρα έχει νέα καθήκοντα στη χώρα του. Ο Κωνσταντινίδης υπέγραψε συμβόλαιο με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως τεχνικός διευθυντής. Είναι σχεδόν ο Όλιβερ Μπίερχοφ της Ελλάδας. Για τα επόμενα τρία χρόνια είναι υπεύθυνος για τη δομή όλων των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, από την U15 μέχρι τους άνδρες".

Αφιέρωμα της Bild στον πρώην Βερολινέζο Κωνσταντινίδη

Στο κείμενο που δημοσίευσε η Bild φιλοξενείται και δήλωση του Κώστα Κωνσταντινίδη: " Από το 2014, όταν η Ελλάδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει. Η ομοσπονδία είχε πάρει απόφαση να τα αλλάξει όλα. Προσέλαβε για προπονητή τον Τζον Φαν Σιπ και κάλεσε κι εμένα".

Ο Κωνσταντινίδης, που ως παίκτης πέρασε επίσης από Πιερικό, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Μπόλτον και Νέα Σαλαμίνα, διατέλεσε στο παρελθόν και σύμβουλος της Ξάνθης, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως εκπρόσωπος παικτών.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ