ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

6/10/2001: Όταν ο Μπέκαμ στέρησε από την Ελλάδα ένα τεράστιο διπλό

6/10/2001: Όταν ο Μπέκαμ στέρησε από την Ελλάδα ένα τεράστιο διπλό

Στις 6 Οκτωβρίου 2001 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σημείωνε κόντρα στην Ελλάδα ένα από τα γκολ που έχουν αγαπήσει όσο λίγα οι Άγγλοι φίλαθλοι και στέρησε από τη γαλανόλευκη τη νίκη στο "Ολντ Τράφορντ". (VIDEO)

Στις 6 Οκτωβρίου 2001, η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε πολύ κοντά σε μία τεράστια νίκη γοήτρου επί της Αγγλίας μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Οι γηπεδούχοι θα έμπλεκαν στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν παρέμενε το 1-2 που είχε διαμορφωθεί υπέρ της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ. Ώσπου, πήρε την μπάλα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για να εκτελέσει φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

"Ο βασιλιάς του αδύνατου" ήταν ο τίτλος του σκίτσου του βρετανικού "Bleacher Report", με το οποίο τίμησε πριν από δυο χρόνια το γκολ-φάουλ του Μπέκαμ, που έφερε τον αγώνα στο 2-2 και την Αγγλία απευθείας στο Μουντιάλ!

6/10/2001: Όταν ο Μπέκαμ στέρησε από την Ελλάδα ένα τεράστιο διπλό

Οι διεθνείς μας έκαναν τον Σβεν Γκόραν Έρικσον να... ιδρώσει, καθώς πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φύγουν με το ιστορικό διπλό από το γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αγγελος Χαριστέας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36' με μακρινό σουτ, γράφοντας το 0-1, που ήταν και το σκορ του α ημιχρόνου, με τρεις ακόμα μεγάλες ελληνικές ευκαιρίες. Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Αγγλους να πολιορκούν την περιοχή της Ελλάδας, ο Νικοπολίδης κρατούσε το μηδέν, όμως ο Σέριγχαμ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μετά την είσοδό του στο ματς (67'), εκμεταλλεύτηκε φάουλ του Μπέκαμ και ισοφάρισε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέμης Νικολαΐδης με δεξιοτεχνία, άδειασε τη βρετανική άμυνα, κάνοντας το 21-2 για την Ελλάδα. Έτσι χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις, όπου ο Ντικ Γιολ ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος στα φάουλ έξω από την περιοχή. Η τέταρτη προσπάθεια του Ντέιβιντ Μπέκαμ βρήκε δίχτυα, στέλνοντας τους Άγγλους απευθείας στο Μουντιάλ. Η Γερμανία αντίθετα, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη Φινλανδία (0-0), χρειάστηκε να περάσει από τη δοκιμασία των μπαράζ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αγγλία (Έρικσον): Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ Ασλεϊ Κόουλ, Φέρντιναντ, Κίον, Μπέκαμ. Τζέραρντ, Σκόουλς, Μπάρμπι (46' Αντι Κοόουλ), Χέσκεϊ, Φάουλερ (67' Σέριγχαμ).

Eλλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Φύσσας, Βόκολος, Νταμπίζας, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (56' Μπασινάς), Κασάπης, Καραγκούνης, Χαριστέας (7'3 Λάκης), Νικολαΐδης (85' Μαχλάς).

Θυμηθείτε τι έγινε σε εκείνο το ματς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ