ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Ελλάδας: Ο "διπλοθεσίτης" Παναγιώτης Ρέτσος σε Ελπίδων και Ανδρών

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τόσο ο Τζον Φαν'τ Σιπ όσο και ο Γιάννης Γκούμας συμπεριέλαβαν τον Παναγιώτη Ρέτσο στις κλήσεις τους για τα παιχνίδια της Ανδρών και της Ελπίδων και το Sport24.gr εξηγεί πότε και ποια ομάδα θα βοηθήσει ο 21χρονος αμυντικός.

Η καριέρα του Παναγιώτη Ρέτσου ως τώρα είχε σημαδευτεί από πολλές πρωτιές και ρεκόρ τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Πλέον ο 21χρονος αμυντικός της Μπάγερν Λεβερκούζεν μπορεί να περηφανεύεται για ένα λόγο ακόμα.

Αυτός είναι πως είδε την ίδια μέρα, σε διάστημα λίγων ωρών, το όνομα του να βρίσκεται αρχικά τόσο στις κλήσεις που ανακοίνωσε ο Γιάννης Γκούμας για την Εθνική Ελπίδων και εν συνεχεία και στις κλήσεις του Τζον Φαν'τ Σιπ για τα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μιλάμε όμως για παιχνίδια που γίνονται την ίδια χρονική περίοδο. Αλλά ευτυχώς για τους δυο ομοσπονδιακούς τεχνικούς όχι τις ίδιες ημερομηνίες. Συγκεκριμένα.

Η Εθνική Ελπίδων αρχικά έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι με την Τσεχία στις 10 Οκτωβρίου στο Mestsky stadium - Karvina για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021 και εν συνεχεία φιλικό με την Ουκρανία στις 14 Οκτωβρίου στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Ενώ η Εθνική Ανδρών έχει να παίξει με την Ιταλία στη Ρώμη στις 12 Οκτωβρίου και εν συνεχεία κόντρα στη Βοσνία στο ΟΑΚΑ στις 15 Οκτωβρίου για τα European Qualifiers.

Πολλοί μπορεί να απόρησαν ή και να σκέφτηκαν πως στην ΕΠΟ έκαναν κάποιο λάθος και πως ο Ρέτσος θα είναι ή στην Εθνική Ανδρών ή στην Ελπίδων. Και όμως δεν υπάρχει λάθος σε καμία εκ των δυο ανακοινώσεων.

ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΩΝ

Το Sport24.gr έψαξε το θέμα και έμαθε πως ο Ρέτσος αρχικά θα ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, της οποίας είναι και αρχηγός, για να ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του Γιάννη Γκούμα επί της Τσεχίας στις 10 Οκτωβρίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να κάνει το τρία στα τρία μετά από τις νίκες κόντρα σε Σαν Μαρίνο και Λιθουανία και να παραμείνει στην κορυφή του 4ου ομίλου. Το ματς με την Τσεχία άλλωστε θα είναι το δυσκολότερο απ' όσα έχει δώσει έως τώρα η Εθνική Ελπίδων.

Με τη λήξη του αγώνα όμως ο Ρέτσος το πιθανότερο είναι πως δεν θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων. Αντίθετα από την Τσεχία θα πετάξει για Ιταλία και τη Ρώμη απευθείας με σκοπό να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών. Έτσι ώστε να είναι στη διάθεση του Φαν Σιπ ακόμα και για το ματς με τη "σκουάτρα ατζούρα" και εν συνεχεία με τη Βοσνία.

Εκτός και αν μέχρι τότε, και ανάλογα τι θα γίνει στις προπονήσεις της Ανδρών κριθεί ο 21χρονος αμυντικός να επιστρέψει στην Ελλάδα και να είναι διαθέσιμος μόνο για το ματς με τους Βόσνιους. Το σίγουρο βέβαια είναι ο Ρέτσος αρχικά θα παίξει στην Ελπίδων και εν συνεχεία θα τεθεί στη διάθεση του Φαν Σιπ.

ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ

Ο Ρέτσος που έχει να κληθεί στην Εθνική Ανδρών από το φιλικό με την Ελβετία τον Μάρτιο του 2018 εξαιτίας των τραυματισμών του είναι ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους πιστεύει πολύ ο Ολλανδός τεχνικός. Και τον υπολογίζει αρκετά ενόψει της ανανέωσης που θέλει να κάνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ενόψει της επόμενης μέρας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Φαν Σιπ όμως και στο πλαίσιο της λειτουργίας και της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στις εθνικές ομάδες δεν ήθελε όμως σε πρώτη φάση να τον στερήσει από την Εθνική Ελπίδων και την προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στα τελικά. Για αυτό και τελικά επιλέχθηκε η λύση να βρεθεί και στις δυο εθνικές ομάδες.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ