ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Μηδενίστηκε η ΠΑΕ Ποντίων για φανέλα με τη Γενοκτονία

Μηδενίστηκε η ΠΑΕ Ποντίων για φανέλα με τη Γενοκτονία

Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου μηδενίστηκε επειδή φόρεσε φανέλα με μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Κίνδυνος να αποκλειστεί και από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Διαβάστε όσα συνέβησαν.

Στην πρεμιέρα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης, η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου έπαιξε να αγωνιστεί με φανέλα, πάνω στην οποία αναγραφόταν μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τελικά όχι μόνο το παιχνίδι ματαιώθηκε, αλλά στην ομάδα των Ποντίων επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης έκανε εφαρμογή της απόφασης της ΕΠΟ να κοπούν τα μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τις φανέλες του Απόλλωνα Πόντου και της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, φράσεις όπως "Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ", "Ο Πόντος ζει" και "353.000 Μνήμη" είναι αντίθετες σε ό,τι ορίζει το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA.

Όπως τονίστηκε, "η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, «ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει".

Παρά το πρόστιμο που προηγήθηκε, η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου αποφάσισε να αγωνιστεί με την ίδια φανέλα στην πρεμιέρα του τοπικού πρωταθλήματος κόντρα στην Ένωση Ασωμάτων. "Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ" ήταν το μήνυμα που αναφερόταν στη Γενοκτονία των Ποντίων. Έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να ξεκινήσει το ματς, αρκεί η επίμαχη φράση να καλυφθεί με τσιρότα, όπως και έγινε.

Ο αγώνας με τον Πανθρακικό που ακολούθησε, πάντως, δεν άρχισε ποτέ. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων αρνήθηκαν να βγάλουν τις φανέλες, στις οποίες είχαν και πάλι καλύψει τις επίμαχες φράσεις, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μηδενίστηκε και τώρα "τρέχει" τον κίνδυνο να αποκλειστεί από το τοπικόπρωτάθληματης ΕΠΣ Θράκης.

Πηγή φωτ.: thrakisports.gr

TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ