ΕΠΟ

Χούμπελ: "Πιθανότατα ο Περέιρα θα πληρώνεται από FIFA και UEFA"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χούμπελ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ μίλησε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και αναφέρθηκε σε θέματα βίας, διαιτησίας και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα πιθανότατα θα πληρώνεται από FIFA και UEFA.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, μίλησε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και αναφέρθηκε σε θέματα βία, διαιτησίας και σε όσα πρέπει να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, θα πληρώνεται από FIFA και UEFA, κάτι που του ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος. Επιπλέον, ο Αυστριακός παράγοντας τόνισε πως περισσότεροι αστυνομικοί υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα απ' ό,τι στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναλυτικά, δήλωσε ο κ. Χούμπελ: "Είχα προετοιμάσει ένα λόγο από τη FIFA και την UEFA, αλλά τον σκίζω μπροστά σας. Δεν το χρειάζομαι. Χθες μου έδειξαν ένα απόφθευγμα πολύ επιτυχημένο και ελπίζω να το πω μπροστά σας. Το "Δεν επιθυμούμε να μας σώσετε...", διότι όλοι τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να σώσετε τον εαυτό σας, τηρώντας τους κανόνες. Εμείς δεν ήρθαμε από μόνοι μας για να βγούμε πάνω από εσάς. Μην ξεχνάμε την ιστορία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν στα όρια της εξόδου και η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε προτείνει να έρθει η Επιτροπή Παρακολουθήσης. Το ποδόσφαιρο αγαπάει την Ελλάδα, όμως υπάρχουν και υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται.

Δεν είναι αποδεκτή η βία. Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές και κόσμο στα εκτός έδρας ματς. Γιατί να υπάρχουν μόνο φίλαθλοι των γηπεδούχων; Περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί απ' ό,τι στη Λωρίδα της Γάζας. Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας του πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πριν 15 χρόνια ήσασταν Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πρέπει να τηρεί η Ελλάδα τα διεθνή πρότυπα. Όσον αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας, όποτε ερχόμαστε στην Ελλάδα, ακούμε παράπονα και διαμαρτυρίες. Αυτά συμβαίνουν φίλοι μου παντού. Τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Γι' αυτό η ΚΕΔ είναι σημαντική.

Ο δικός μας ρόλος είναι να υπάρχει μια νέα γενιά Ελλήνων διαιτητών. Οι επιρροές και οι απειλές δεν επιτρέπονται και δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα. Ο πρόεδρος μού ζήτησε η FIFA και η UEFA η κάλυψη των μισθών του κυρίου Περέιρα θα καλυφθεί από εμάς. Το μετέφερα αυτό και υπόσχομαι ότι μπορεί να γίνει αυτό. Το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο το κόστος για τον Περέιρα δεν θα υπάρχει πλέον. Εμείς πληρώνουμε και τα άλλα δυο μέλη. Είστε μια υπέροχη χώρα, γιατί να μην υπάρχει και καλό ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην μαλώνετε όλοι την ώρα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ