ΕΠΟ

Βασιλειάδης: "Ο τελικός θα αποτελέσει τεστ για τις μετακινήσεις οπαδών"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με την ΠΔΕ και εξερχόμενος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. (AUDIO)

Για περισσότερες από δυόμιση ώρες την Τρίτη το απόγευμα ο Υφυπουργός πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με τα μέλη της προσωρινής διοίκησης συζητώντας για ένα σωρό θέματα.

Θέματα που έχουν να κάνουν με την επικείμενη συνάντηση με την FIFA και την UEFA που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαίου ώστε να μπει στις ράγες το θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ. Φυσικά στην συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της ΕΠΟ και τον τελικό του Σαββάτου.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και αναφέρθηκε σε όλα όσα συζητήθηκαν αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου παρουσία κόσμου και των δυο ομάδων τονίζοντας πως θα αποτελέσει ένα τεστ ενόψει της άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων ενόψει της νέας χρονιάς.

Χαρακτηριστικά είπε:

"Είχαμε μια συνάντηση με την διοίκηση της ΕΠΟ στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουμε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της τακτικής που έτσι και αλλιώς έχουμε για τις εξελίξεις και στα νομικά και στα καταστατικά κείμενα αλλά και στα οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας και κυρίως για συγχρονιστούμε για τη συνάντηση στις 18 Μαίου με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαίου.

Νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα ώστε να περάσουμε σιγά-σιγά στην επόμενη μέρα. Υπάρχει μια συν αντίληψη και της πολιτικής ηγεσίας και της προσωρινής διοικούσας επιτροπής σχετικά με το πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτήν την επόμενη μέρα ούτως ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που ήταν το ζητούμενο από την αρχή. Μια ομαλότητα με βάση τους κανόνες της σωστής διοίκησης, με βάση τους κανόνες τις διαφάνειας σεβόμενοι το αυτοδιοίκητο. Μα πάνω απ' όλα σεβόμενοι τη νομιμότητα.

Συζητήσαμε διάφορες εξελίξεις, συζητήσαμε και τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα διάφορα μικρό προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και θα ήθελα στο σημείο αυτό να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά. Όπως γνωρίζετε εδώ και είκοσι μέρες ξεκινήσαμε μια κουβέντα για τις μετακινήσεις των οπαδών, θέσαμε το θέμα στο τραπέζι, καλέσαμε τις ομάδες, την Super League, την αστυνομική διεύθυνση. Τα γνωρίζετε αυτά. Νομίζω ότι το παιχνίδι του Σαββάτου θα αποτελέσει και ένα κρίσιμο τεστ προς τους οπαδούς. Για το αν έχει νόημα ή όχι να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Επομένως και απ' αυτά που θα δούμε και από τις συμπεριφορές θα κριθούν εν πολλοίς και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.

Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, θα κυλήσουν ήρεμα και θα έχουμε έναν τελικό, μια διοργάνωση χωρίς παρατράγουδα.

Από εκεί και μετά συζητήσαμε όλο το θεσμικό πλαίσιο, όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει όλα τα εχέγγυα, τα νομικά ούτως ώστε να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αυτό που βλέπει είναι αληθινό και δεν είναι αποτέλεσμα διαφόρων διεργασιών. Οι σκιές υπάρχουν και είναι πολλές. Με ένα σοβαρό νομικό πλαίσιο και με διάθεση απ' όλες τις πλευρές που πρέπει επιτέλους να ρίξουμε τους τόνους μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα και μέσα στον Μάη θα εξελιχθούν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που πρέπει για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Γνωρίζετε όλοι ότι στις 31 Μαίου λήγει η διοίκηση της προσωρινής διοικούσας και μέσα σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε, θα προσπαθήσουν και από κοινού με την FIFA να προχωρήσουμε μπροστά για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα, δεν λέμε ότι όλα είναι καλά, δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να διώξουμε τις σκιές και οι σκιές φεύγουν μέσα από διαδικασίες. Αυτό αφορά το σύνολο των κανόνων που διέπουν το ποδόσφαιρο και την διαιτησία μολονότι είναι κομμάτι του αυτοδιοίκητου και ενδεχόμενα η συζήτηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος. Αλλά πρέπει τώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι τον επόμενο μήνα θα μπορούμε να διαγράψουμε μια νέα, καινούρια, καλύτερη μέρα για το μέλλον του ποδόσφαιρο".

Για τις φωνές που υπήρξαν τελευταία για τα παιχνίδια Κυπέλλου:
"Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Όταν συμβιβαστούμε όλοι με την ιδέα ότι δεν μπορούμε να έχουμε 15 ομάδες στον τελικό αλλά θα έχουμε δυο, θα μπορέσουμε πιο εύκολα να προχωρήσουμε μπροστά. Και όταν φτιάξουμε και διαδικασίες τέτοιες που θα μπορούνε να διώχνουμε τις όποιες σκιές μπορούν να υπάρχουν τότε μπορούμε να βρούμε λύση. Λέω ξανά και καλώ να χαμηλώσουν οι τόνοι απ' όλες τις πλευρές, να σταματήσουμε να παίζουμε με την φωτιά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε φτιάχνοντας ένα σοβαρό ποδόσφαιρο και ένα σοβαρό προϊόν.Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση νομίζω ότι οι ίδιες οι τέσσερις μεγάλες ομάδες δεν θα βγουν κερδισμένες".

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ:
"Νομίζω ότι ήμουν σαφής και έχω πει κατ' επανάληψη ότι το εκλογικό σύστημα και αυτές οι διατάξεις είναι τεχνικά ζητήματα τα οποία με καλή διάθεση λύνονται. Είναι άλλα τα μεγάλα θεσμικά θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε θεσμικές αλλαγές που πρέπει να έρθουν και για τις οποίες πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές που θα καθίσουν στο τραπέζι. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης αυτή της στιγμής της ΕΠΟ υπάρχει συναντήληψη και δίνουμε μάχη προς αυτή την κατεύθυνση".

Για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση αν δεν πέσουν οι τόνοι:
"Από την πλευρά της πολιτείας, νομίζω το υπουργείου δημόσιας τάξης θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα. Από εκεί και μετά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ένας μπαμπούλας ο οποίος φωνάζει ή ρίχνει πρόστιμα. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι οι παίκτες ότι κάνουν ζημιά στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Αν δεν το καταλάβουν αυτό υποβαθμίζουν το προϊόν τους. Για να γίνει ένα πρωτάθλημα χρειάζονται ομάδες αλλά χρειάζονται και φίλαθλοι. Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, νομίζω ότι οικονομικά βιώσιμες ομάδες δεν έχουμε. Το δείχνουν τα σημεία τα αριθμητικά τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα λοιπόν να χαμηλώσουν οι τόνοι, άμεσα. Έχουμε μπροστά μας τον τελικό και τα play off, θα έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και πρέπει με σοβαρότητα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα αλλιώς αυτό το πράγμα δεν έχει μέλλον".

Ιωάννης Δρόσος: "Πλησιάζει στο τέλος του ο οικονομικός έλεγχος"

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ και στάθηκε στις εκλογές στην ομοσπονδία και στην συνάντηση με την FIFA λέγοντας:

"Γνωρίζουμε πως η ΠΔΕ δεν είναι η φυσική ηγεσία του ποδοσφαίρου. Εργάζετε για να έρθει η φυσική ηγεσία του ποδοσφαίρου, σε κατάσταση που θα επιτρέψει στο ποδόσφαιρο να λειτουργήσει με τον φυσικό και φυσιολογικό τρόπο που του αξίζει. Συμφωνήσαμε σε πάρα πολλά διαδικαστικά ζητήματα, με βάση τον αυστηρό σεβασμό της νομιμότητας, αλλά και με βάση το σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου όπως γίνεται παντού.

Με βάση αυτά τα σημεία τα οποία συμφωνήσαμε θα προσπαθήσουμε στις 18 Μαΐου που θα συναντήσουμε την ηγεσία της FIFA και της UEFA να δρομολογήσουμε την επόμενη ημέρα, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι το να περιέλθει το ποδόσφαιρο στη φυσική αιρετή του ηγεσία, αλλά με τρόπο, ο οποίος δεν θα οδηγήσει σε διακινδυνεύσει όσα έχουν κατακτηθεί έως τώρα".

Για το αν οι κανονισμοί και το καταστατικό είναι έτοιμοι:
"Οι κανονισμοί είναι οι περισσότεροι έτοιμοι. Ορισμένα ζητήματα μόνο είναι ανοιχτά. Το καταστατικό δεν είναι έτοιμο, αλλά τα εύκολα θέματα είναι ανοιχτά, αλλά θέματα σημαντικά όπως ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά κι ο εκλογικός νόμος είναι στην τελική ευθεία. Γνωρίζουμε πως αν δεν ικανοποιήσουμε επαρκώς τη θέση της FIFA δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Για τον οικονομικό έλεγχο:
"Ο οικονομικός έλεγχος της Ομοσπονδίας πλησιάζει στο τέλος του. Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ η εταιρεία να κάνει τον έλεγχο. Το πόρισμα της Delloite το οποίο περιμένουμε θα το αναρτήσουμε στη διαδικτυακή σελίδα της ΕΠΟ ώστε οι πάντες να γνωρίζουν τα πάντα. Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχία του τελικού. Θέλω να συγχαρώ όλους".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ταύτιση απόψεων σύμφωνα με την ΕΠΟ

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΠΟ διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA, στις 31 Μαΐου 2017.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνάντηση του Υφυπουργού και του Προέδρου της ΠΔΕ με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ