ΕΠΟ

Τσεφέριν: "Στην καρδιά μου η Αθήνα"

Τσεφέριν: "Στην καρδιά μου η Αθήνα"

Άρχισαν χθες (30/1) οι εργασίες του 7ου Ιατρικού Συνεδρίου της UEFA, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα με κεντρικό θέμα "Η Σημασία της Ιατρικής στο Ποδόσφαιρο". Το καλωσόρισμα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, τι δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Άρχισαν χθες (30/1) οι εργασίες του 7ου Ιατρικού Συνεδρίου της UEFA, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα με κεντρικό θέμα "Η Σημασία της Ιατρικής στο Ποδόσφαιρο". Μήνυμα από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ενώ από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γραμμένος καλωσόρισε τους επιστημονικούς συνεργάτες των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και συλλόγων. Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της UEFA.

Το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

"Με το μήνυμα καλωσορίσματος του προέδρου της UEFA Aleksander Ceferin, τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου Γραμμένου και τον αντίστοιχο του προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής της UEFA Michel D’Hooghe, άρχισαν οι εργασίες του 7ου Ιατρικού Συνεδρίου της UEFA, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα με κεντρικό θέμα «Η Σημασία της Ιατρικής στο Ποδόσφαιρο».

Στο μήνυμα που έστειλε ο κ. Ceferin στους συνέδρους, ευχαρίστησε την Ε.Π.Ο. για την οργανωτική της υποστήριξη, καθώς επίσης εξήγησε γιατί η Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του:

"Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω όλους στο 7ο Ιατρικό Συνέδριο της ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, μια πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρδιά μου, καθώς σε αυτήν εκλέχτηκα πρόεδρος της UEFA το 2016!

Αυτό το συνέδριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανεκτίμητη υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας - του προέδρου της, Ευάγγελου Γραμμένου, του Εκτελεστικού Γραμματέα Αλέξη Δέδε και του εξαιρετικά αφοσιωμένου προσωπικού της.

Όπως γνωρίζετε, η UEFA δίνει τη μεγαλύτερη σημασία στην υγεία των παικτών και αυτό το ιατρικό συνέδριο της UEFA βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ιατρικού ημερολογίου ποδοσφαίρου.

Αγαπητοί σύνεδροι, πιστεύω αληθινά ότι η ιατρική και η επιστημονική έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντικές στο ποδόσφαιρο και, σε αυτό το πνεύμα, καλώ θερμά όλους σας - τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που κάνουν εκπληκτική δουλειά στις ομοσπονδίες και στους συλλόγους - να απολαύσουν το συνέδριο.

Βασιζόμαστε σε εσάς για να μας βοηθήσετε να προστατέψουμε τους παίκτες και το παιχνίδι!"

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Γραμμένος καλωσόρισε τους επιστημονικούς συνεργάτες των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και συλλόγων, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

"Συνιστά ιδιαίτερη τιμή για εμάς η διοργάνωση του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικού αυτού συνεδρίου στην ελληνική πρωτεύουσα και η παρουσία του “Τσάμπιονς Λιγκ” των ειδικών του ιατρικού κόσμου του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Γνωρίζω καλά ότι το συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το άθλημα μας: όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την τεράστια πρόκληση να εντάξουμε όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά τη συνεισφορά της Ιατρικής στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, την υγεία και τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών μας και τους τρόπους να πολεμήσουμε όλοι μαζί τη διεθνή μάστιγα της φαρμακοδιέγερσης.

Το ποδόσφαιρο έχει ξεπεράσει τα στενά πλαίσια ενός παιχνιδιού.

Ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι μόνο οι κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις σε επίπεδο μεγάλων συλλόγων ή εθνικών ομάδων.

Είναι οι χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών και κατηγοριών που κάθε Σαββατοκύριακο υπηρετούν το αγαπημένο τους –και αγαπημένο μας- παιχνίδι, τους οποίους επίσης οφείλουμε να γαλουχούμε στη φιλοσοφία της αναγκαιότητας της ένταξης της ιατρικής στο ποδόσφαιρο.

Είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να τους προσφέρουμε, είναι –θα έλεγα- υπηρεσία ζωής!"

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της UEFA, Michel D’Hooghe, ευχαρίστησε επίσης την Ε.Π.Ο., επισημαίνοντας:

"Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στον πρόεδρό της, Ευάγγελο Γραμμένο, για την πολύτιμη στήριξή της και τη σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε αυτό το συνέδριο.

Κυρίες και κύριοι, συναντιόμαστε για αυτό το συνέδριο σε μια εποχή κατά την οποία η συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ιατρική δεν ήταν ποτέ πιο συναρπαστική. Καλούμε λοιπόν θερμά όλους σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το γεγονός και τις ευκαιρίες που προσφέρει ακούγοντας μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο να μιλούν".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ