ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Το VAR στα μέσα του δεύτερου γύρου" λέει ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ

Referee Nestor Pitana checks the VAR before awarding France a penalty shot during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Referee Nestor Pitana checks the VAR before awarding France a penalty shot during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Το VAR θα εφαρμοστεί από Φεβρουάριο - Μάρτιο, στα μέσα δηλαδή του δευτέρου γύρου της τρέχουσας σεζόν της Super League, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Στέργιο Αντωνίου.

Καθυστέρηση παρατηρείται στην εφαρμογή του VAR στη Super League. Μπορεί να υπήρξε η αισιοδοξία ότι η νέα τεχνολογία θα υιοθετηθεί στην αρχή του δευτέρου γύρου, αλλά σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ αυτό θα γίνει Φεβρουάριο με Μάρτιο.

Με δηλώσεις του στον "Fair Play Fm" ο Στέργιος Αντωνίου υποστήριξε ότι το VAR θα εισαχθεί στα μέσα του δευτέρου γύρου, καθώς υπάρχει προβληματισμός για τα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

"Ο Σαββίδης ήθελε το VAR γιατί δεν ήθελε να είναι ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη και αυτό με κέρδισε σαν άνθρωπο. Αυτήν την στιγμή εξετάζεται, οι υποδομές στα γήπεδα μας προβληματίζουν. Θα εγκατασταθεί στα μέσα του δευτέρου γύρου, ευτυχώς θα το έχουμε έστω και αργά. Φεβρουάριο με Μάρτιο θα έχουμε μια πιο αντικειμενική διαιτησία. Νομίζω πως θα βοηθήσει πάρα πολύ το VAR, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε για:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δεν είμαι ευχαριστημένος με την παρούσα κατάσταση, γίνονται λάθη. Υπάρχει ασυνεννοησία με την κυβέρνηση, δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ με την απόφαση του υπουργού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Επιτρέψαμε στον κ. Βασιλειάδη να την κάνει αυτήν, και είναι δικιά μας ευθύνη. Στον βωμό της χρηματοδότησης των ομάδων και στην προσπάθεια να μειώσει τις ομάδες της Football League, προσθέτοντας μία νέα κατηγορία, σνομπάροντας την Football League. Είναι δυνατόν να παίζουν τοπικές ομάδες σε ένα διευρυμένο πρωτάθλημα. Στη Super League τέθηκε το θέμα του 3-1-1 αλλά υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ του Γραμμένου με τα δημοσιεύματα που τον μείωνε.

Έπρεπε από την αρχή να υπάρχει συνοχή και να υπάρχει τεχνοκρατία. Αυτή την στιγμή βλέπουν ομάδες από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που φυλλορροούν και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Ας έρθει τώρα η πολιτεία που ζητάει την κάρτα υγείας του αθλητή, όλα αυτά πληρώνονται από τους παράγοντες και ερημώνονται τα χωριά. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου; Εγώ θέλω στην ΕΠΟ να μην υπάρχουν διαφορές.

Υπάρχουν διαφορές στο θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά να μένουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να συμφωνήσει με αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να αλλάξει κάτι. Θέλω να υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ όλων των συμβούλων, όχι μόνο όταν συμφωνεί ο καθένας με μία διαφορετική πλευρά. Όταν η ΚΕΔ διοικείται από την FIFA και το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτοδιοίκητο, ποιος είναι ο ρόλος ο δικός μας;!"

Για τη διαιτησία: "Όταν ερωτήθηκα από τον Γραμμένο για τους ξένους διαιτητές, είπα στον πρόεδρο ότι ανοίγουμε πληγές γιατί έχουμε τους δικούς μα διαιτητές και θα υπάρχουν αντιδράσεις. Μου είπαν ότι αν ο τελικός στο ΟΑΚΑ είχε το ίδιο αποτέλεσμα και δεν τελειώσει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις; Εν τέλει, η απόφαση τους αυτή τους δικαίωσε. Στο τέλος θα παίζουμε με ξένους διαιτητές και επιτηρητές, αυτό δεν είναι ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ