Η απόφαση της τιμωρίας του Ολυμπιακού

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό βάσει του οποίου τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με πρόστιμο και τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών. Τι αναφέρει για τον τραυματισμό του βοηθού παρατηρητή, Περικλή Λασκαράκη

Στο σκεπτικό εννέα σελίδων της απόφασης για την τιμωρία του Ολυμπιακού, η πειθαρχική επιτροπή δέχεται και την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ, λαμβάνει υπόψιν την κατάθεση του βοηθού παρατηρητή Περικλη Λασκαράκη αλλά για δύο λόγους θεωρεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκε βία εις βάρος του.

Σύμφωνα δηλαδή με το σκεπτικό οι διαιτητές δέχθηκαν ύβρεις, χωρίς να τους ασκηθεί άλλη μορφή βίας. Οι ύβρεις προήλθαν από άτομα που δεν έφεραν διακριτικά ή διαπιστεύσεις.

"Δεν αποδείχθηκε ότι κατά του βοηθού παρατηρητή ασκήθηκε οιαδήποτε άλλη μορφή βίας, αφενός μεν διότι αν και ο ίδιος αναφέρει ότι δέχθηκε λακίσματα παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων, ουδέν σχετικό γράφεται στην έκθεση της αστυνομίας. Αφετέρου δε, στο δεύτερο ημίχρονο ο ίδιος βοηθός παρατηρητή εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντα του πράγμα που δεν θα ήταν σε θέση να κάνει εάν είχε τραυματιστεί" σημειώνεται.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού τονίζεται ότι η επίθεση δεν είναι ιδιαίτερη σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση από την στιγμή που δεν αποδεικνύεται τραυματισμός.

Για την επίθεση στον διαιτητή Παπαπέτρου, σημειώνει ότι οι οπαδοί ήταν του Ολυμπιακού: "Εκ των ανωτέρων υβριστικών προς τους διαιτητές φράσεων και του γεγονότος ότι στο γήπεδο δεν παρευρίσκονταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, συνάγεται ότι τα εν λόγω άτομα ήταν φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας και προέβησαν στις ανωτέρω πράξεις λόγω της ήττας τους" και προσθέτει... "χρησιμοποίησαν βία, προπηλακίζοντας λεκτικά τον διαιτητή και εμποδίζοντας του την είσοδο του στα αποδυτήρια των διαιτητών, παρεποδίζοντας τον κατ' αυτόν τον τρόπο να ενεργήσει ελεύθερα (όπως με την συμπλήρωση του φύλλου αγώνα".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ:

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

Πρόστιμο και τέσσερις αγωνιστικές στον Ολυμπιακό

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες του πρώτου Big Brother;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις το αυθεντικό καστ του απόλυτου ριάλιτι, το οποίο ετοιμάζει ιστορική επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24