ΕΠΟ

Το νέο πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Γ' Εθνικής

Το νέο πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Γ' Εθνικής
INTIME SPORTS

Διαβάστε τις προκηρύξεις της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και το Κύπελλο Γ' Εθνικής και ποιες είναι οι προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/8) την προκήρυξη τόσο του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, όσο και του Κυπέλλου της ίδιας κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα θα χωριστεί σε έξι ομίλους (96 ομάδες), θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου 2014, ενώ το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα προβιβαστούν στη Football League έξι (6) ομάδες (η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου), θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) ομάδες και θα παραμείνουν στην κατηγορία πενήντα (50) ομάδες.

Ο υποβιβασμός των ομάδων στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ ( 46 ομάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) ομάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οκτώ (8) ομάδες. Από τους δύο άλλους ομίλους των δεκαπέντε (15) ομάδων θα υποβιβαστούν επτά (7) ομάδες.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. ( για περίοδο 2014 / 2015). Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων έκαστος. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες.

Η πρώτη της τελικής βαθμολογίας ομάδα κάθε Ομίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) ομάδες, θα προβιβαστεί στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Συνολικά η Γ' Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014 / 2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) ομάδες, κατανεμημένες σε τέσσερις (4) Ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων έκαστος.

Χωρίζονται οι Κρητικές και οι Κυκλαδίτικες ομάδες

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, με κλήρωση, σε περισσότερους του ενός ομίλου.

Οι όμιλοι 5ος και 6ος θα συγκροτηθούν από τις ομάδες των Ε.Π.Σ. της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής ως εξής: Οι ομάδες των ΕΠΣ της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου) θα κατανεμηθούν, κατόπιν κλήρωσης, ανά τέσσερις σε κάθε όμιλο.

Οι ομάδες της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, με την ίδια ως άνω διαδικασία, θα κατανεμηθούν ανά μια σε κάθε όμιλο. Οι ομάδες των ΕΠΣ της Αττικής ( Αθήνα, Πειραιάς, ΕΠΣΑ, ΕΠΣΑΝΑ) θα κατανεμηθούν, επίσης, μετά από ενιαία κλήρωση, στους δύο ομίλους.

Τέλος για τους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Επίσης, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών.

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-2014 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1980

Δείτε εδώ την προκήρυξη Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής

Δείτε εδώ την προκήρυξη Κυπέλλου Γ' Εθνικής

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής Κυπέλλου Γ' Εθνικής

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ