ΕΠΟ

Τα 5 σημεία της απάντησης ΕΠΟ σε FIFA για την αποφυγή Grexit

Τα 5 σημεία της απάντησης ΕΠΟ σε FIFA για την αποφυγή Grexit
ΕΠΟ EUROKINISSI

Η ΕΠΟ αναμένεται να απαντήσει με επιστολή στη FIFA και να την πείσει μέσα από πέντε σημεία ότι δεν είναι απαραίτητο το Grexit. Τι θα αναφέρεται στην απάντηση.

Συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Νίκος Βακάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες, και οι νομικοί της ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Χολέβας, με αντικείμενο συζήτησης την αντίδραση στην εισήγηση που υπήρξε προς τη FIFA για Grexit.

Η απόφαση που ελήφθη επικεντρώνεται σε μία απαντητική επιστολή προς εκείνη του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, η οποία ζητάει αποβολή της χώρας μας από τους "κόλπους" της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ζήτημα που θα εξεταστεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Η ελληνική επιστολή θα απαντάει σε κάθε σημείο των δύο γραμμάτων που εστάλησαν από τον αυστριακό παράγοντα, ο οποίος κατέκρινε τη λειτουργία της ΕΠΟ, και θα εστιάζει τόσο στο τι θα πράξει από εδώ και πέρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και στο να βελτιώσει την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την ομοσπονδία.

Τα πέντε βασικά σημεία

- Να υπάρξει δέσμη μέτρων ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να σχηματιστεί επιτροπή που θα συνεδριάζει στην αρχή κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει όσους ανθρώπους του ποδοσφαίρου κάνουν δυσφημιστικές ή προκλητικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ΜΜΕ και στα social media που διαχειρίζονται.

- Να μειωθούν οι χρόνοι στις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα και να διακοπεί η χορήγηση αναβολών, εκτός αν συντρέχει σπουδαίος λόγος. Σε περίπτωση που κάποιος δικαστής χορηγήσει πάνω από μία αναβολή, τότε θα υπάρξει σχετική πειθαρχική αναφορά του.

- Να συζητηθεί με τη FIFA το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανότερο τον σχηματισμό Επιτροπής Παρακολούθησης που θα αποτελείται από μέλη τόσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας όσο και της ελληνικής.

- Να γίνει ξεκάθαρο στους ανθρώπους της FIFA ότι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι "ισχυροί" σύλλογοι της Ελλάδας τιμωρήθηκαν αυστηρά για όσα κρίθηκαν ένοχοι: -3 στον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, δύο ήττες άνευ αγώνα με 0-3, -3 φέτος και -2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, τιμωρία της έδρας για άναμμα πυρσών στην ΑΕΚ.

- Να αποσαφηνιστεί πως όταν ανέλαβε η νυν διοίκηση της ΕΠΟ βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη "προβληματική" κατάσταση, χωρίς τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Όπως επισημαίνεται, ακόμα κι οι τακτικοί δικαστές είχαν διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση (αν και δεν υπάρχει μομφή γι' αυτό), ενώ ο έλεγχος της διαιτησίας αφορά αποκλειστικά τη FIFA και όχι την ΕΠΟ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ