ΕΠΟ

Στις 18/08 οι εκλογές της ΕΠΟ, ο Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Στις 18 Αυγούστου θα διενεργηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, όπως αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του εκπροσώπου της FIFA με την ΠΔΕ. Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα επικεφαλής της ΚΕΔ.

Προς λύση οδηγείται το θέμα του νέου προεδρείου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού ο απεσταλμένος της FIFA στην Ελλάδα για το ζήτημα, Μπιορν Βασάλο, συναντήθηκε με την ΠΔΕ και κατέληξαν στην ημερομηνία των εκλογών.

Όπως προέκυψε από το ραντεβού της Τρίτης με τον Μαλτέζο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες της Παρασκευής 18ης Αυγούστου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα "ηνία" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ο επικεφαλής θα είναι ο Πορτογάλος πρώην διεθνής διαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ο 60χρονος έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του '90, όντας διαιτητής Primeira Liga από το 1989 μέχρι το 2002 και διαιτητής FIFA από το 1992 μέχρι το 2002, όταν και κρέμασε τη "σφυρίχτρα" του. Συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα 1998 και 2002 όπου διηύθυνε από δύο αγώνες, ενώ σφύριξε τρία παιχνίδια στο Euro 2000, τον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2002, το Super Cup Ευρώπης 2001 και τους τελικούς Κυπέλλου Πορτογαλίας 1995 και 1996.

Το 2011 παρέλαβε το Ειδικό Βραβείο της FIFA για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ διετέλεσε παρατηρητής της UEFA.

Μαζί του στη διοίκηση της ΚΕΔ θα παραμείνουν οι Σταύρος Τριτσώνης, Μιχάλης Κουκουλάκης και Δημήτρης Καλύβας, ενώ ο Κύρος Βασάρας θα αποτελεί τον υπεύθυνο εκπαίδευσης των διαιτητών.

Τέλος, φαίνεται να "κλείδωσαν" και τα πρόσωπα τα οποία αναμένεται να αποκτήσουν ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης, ήτοι της επιτροπής εκείνης στην οποία θα εκπροσωπούνται FIFA και UEFA και που θα εποπτεύει τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ