ΕΠΟ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το φύλλο αγώνα του ντέρμπι
Μελισσανίδης INTIME SPORTS

Η πειθαρχική επιτροπή κάλεσε σε απολογία την ΑΕΚ για την συμπεριφορά των οπαδών της και περιμένει την ΕΠΟ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τι ισχύει με Κασάμι και Ολυμπιακό.

Σε απολογία από το μονομελές πειθαρχικό όργανο τηςSuper League,κλήθηκε η ΑΕΚ για την συμπεριφορά των οπαδών της στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ, για τον Δημήτρη Μελισαννίδη ο αθλητικός δικαστής έστειλε το φύλλο αγώνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και περιμένει απάντηση ως προς το ποιος είναι ο αρμόδιος για να εκδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Είναι η ίδια διαδικασία που είχε ακολουθήσει και στην περίπτωση της εισόδου του Γιάννη Αλαφούζου στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λεωφόρου, μετά τον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, για την οποία το μονομελές πειθαρχικό όργανο του συνεταιρισμού περιμένει επίσης απάντηση.

Εκτός απρόοπτου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα επιστρέψει την υπόθεση καθώς το άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ δεν είναι στα άρθρα τα οποία είναι αρμόδια να εκδικάζει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ως "εν τοις πράγμασι διοικητής" κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ και η ΑΕΚ αν κριθεί υπαίτια με ποινή έδρας, αφαίρεση βαθμών ακόμη και με υποβιβασμό.

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο δεν κάλεσε σε απολογία ούτε τον Παϊτιμ Κασάμι, για τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του ντέρμπι, ούτε τον Ολυμπιακό για την τοποθέτηση του καθώς για τις περιπτώσεις "δυσφήμησης του ποδοσφαίρου" (άρθρο 25 του πειθαρχικού κώδικα) αρμόδιος είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η ΑΕΚ λοιπόν, κλήθηκε σε απολογία για υβριστικά συνθήματα, άναμμα πυρσών και ρίψη φωτοβολίδων ή αντικειμένων που δεν είναι "πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 19/02/2016 και ώρα 15:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 22η αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ AEK :«Βάσει των αναφερομένων στο από 13/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 13/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2247/16/308405 από 15/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 στοιχ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

B) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «
Βάσει των αναφερομένων στο από 14/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 14/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/16/312215 από 15/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ηρακλής.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 5 περ. β΄ και ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:
«Βάσει των αναφερομένων στο από 14/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 14/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ .

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ