ΕΠΟ

Προς ψήφιση η τροπολογία, προς εκλογές η ΕΠΟ

ΕΠΟ

Προς ψήφιση η τροπολογία, προς εκλογές η ΕΠΟ

Εντός της ημέρας (11/7) θα κατατεθεί από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η τροπολογία που αναμενόταν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ.

Η σχετική τροπολογία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (13/7) με το νομοσχέδιο «Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Η αιτιολογική της τροπολογίας είναι η εξής: "Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο".

Σημειώνεται ότι η παράγραφος 12 του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) αντικαθίσταται ως εξής: «12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ` εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της.»

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία:

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24