ΕΠΟ

Ποινική δίωξη στον Γκαγκάτση για κακουργηματική απιστία

Ποινική δίωξη στον Γκαγκάτση για κακουργηματική απιστία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε σε βάρος του Βασίλη Γκαγκάτση για το γεγονός ότι έδωσε στον Ότο Ρεχάγκελ χρήματα που προορίζονταν για την ανακατασκευή γηπέδου στην περιοχή της Ηλείας.

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς θα οδηγηθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης αφού κατηγορείται με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν γενικό διευθυντή της Super League ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία της Αθήνας.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη εξέλιξη στάθηκε η καταγγελία ενός ελληνοαμερικάνου κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας σχετικά με ποσό ύψους 1 εκατ. ελβετικών φράγκων, το οποίο δεν κατέληξε ποτέ στον σκοπό που προοριζόταν.

Συγκεκριμένα, η UEFA είχε αποστείλει κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων για την ανακατασκευή του αθλητικού σταδίου στην περιοχή της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007. Το ποσό όμως αυτό, όπως αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα των ερευνών κατέληξε στον τραπεζικό λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ γιατί σύμφωνα όσα υποστήριξε η πλευρά του Βασίλη Γκαγκάτση αφορούσε ένα μπόνους που του οφειλόταν.

Κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα η οποία διενεργήθηκε και έτσι αποφασίστηκε από την εισαγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. Πλέον, η υπόθεση μεταφέρθηκε στον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο και ανατέθηκε η σχετική δικογραφία.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ