ΕΠΟ

Πίσω από τις κάμερες: Σκούτερ με... εξήγηση

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI)
ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr έδωσε το παρών στις εφέσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ και σας παρουσιάζει το παρασκήνιο των διαδικασιών. Ατάκες που ειπώθηκαν, αντιδράσεις και παρασκήνια από το Πάρκο Γουδή.

Όσο σύντομη ήταν η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για όσα έγιναν με την ΑΕΚ στο Φάληρο, άλλο τόσο χρονοβόρα ήταν αυτή του ΠΑΟΚ για το ματς με τους "ερυθρόλευκους" που δεν ξεκίνησε. Το Sport24.gr βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, παρακολούθησε τις διαδικασίες και καταγράφει αντιδράσεις, παρασκήνια και παραλειπόμενα...

- Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου αρχικά ότι μέσα στην αίθουσα απαγορεύονται κινητά και λάπτοπ. Μόνο στυλό και χαρτί. "Κάνω ό,τι μου λέει ο πρόεδρος της επιτροπής" ανέφερε ο υπεύθυνος ασφαλείας. Μόλις εμφανίστηκε ο κ. Δημήτρης Σκουτέρης, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού, δεν χρειάστηκε παρά μερικά δευτερόλεπτα να δείξει διαλλακτικότητα και να αλλάξουν τα δεδομένα.

- Εκδίκαση... εξπρές αυτή του Ολυμπιακού για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Φάληρο μετά το ματς με την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του προέδρου της επιτροπής, ότι αν ήξερε πως η έφεση των "ερυθρόλευκων" θα διαρκούσε τόσο λίγο, θα είχε ορίσει την έφεση του ΠΑΟΚ μια ώρα νωρίτερα για ν' αποφευχθεί η ταλαιπωρία και των δικηγόρων του Ολυμπιακού, αλλά και όσων έδωσαν το παρών στην εκδίκαση των δύο εφέσεων.

- Κατά τη διάρκεια των εκδικάσεων, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής δεν έβγαλαν... κιχ. Όλα τα είχε αναλάβει ο πρόεδρος, Δημήτρης Σκουτέρης. Όταν μετά και την εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, μάλιστα, ζητήθηκε από ένα μέλος της επιτροπής η εκτίμηση για το πότε θα βγει η απόφαση, απάντησε: "Ρωτήστε τον πρόεδρο".

- Ο Δημήτρης Σκουτέρης άκουγε με προσοχή όλα όσα είχαν να πουν οι νομικοί των δύο ομάδων. Ουδέποτε τους διέκοψε. Κοιτούσε τον καθένα στα μάτια, με βλέμμα σοβαρό. Και όταν πήγαν να ανέβουν οι τόνοι, με ήρεμο τρόπο επιχειρούσε να εκτονώσει την κατάσταση. " Εμένα θα κοιτάτε κ. Λίβα, όχι τους αντιδίκους, γιατί τότε ξεφεύγουν οι διαδικασίες" είπε ο πρόεδρος της επιτροπής στον νομικό του Ολυμπιακού, όταν ο κ. Γκαγκάτσης γέλασε την ώρα που μιλούσε ο κ. Λίβας.

- Ο πρόεδρος της επιτροπής επανέλαβε αρκετές στιγμές την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα κενά του Πειθαρχικού Κώδικα. Σε τέτοιο σημείο που άφησε να εννοηθεί πως και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους, αλλά ότι οι κανονισμοί είναι τέτοιοι που πρέπει άμεσα να αλλάξουν. "Είναι αστείος ο πειθαρχικός κώδικας. Τα έχω πει και στον Γκιρτζίκη και στον Δρόσο. Στον Γραμμένο δεν τα έχω πει ακόμα, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας γιατί βλέπω ότι δεν έχει νόημα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Σκουτέρης, έδωσε το παρών στην Τούμπα και αυτός, αλλά και τα άλλα μέλη της επιτροπής, στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Και πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, στάθηκε στο πώς πέρασε το μηχανάκι στο γήπεδο, αλλά και γιατί αυτό δεν καταγράφηκε από τον παρατηρητή. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, και αφού προηγουμένως το είχε περιγράψει ως "σκούτερ", παραδέχτηκε χαριτολογώντας ότι το αποκάλεσε έτσι λόγω του επιθέτου του: Σκουτέρης - σκούτερ.

- Οι νομικοί του ΠΑΟΚ αφίχθησαν στα γραφεία της ΕΠΟ περίπου 45 (!) λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκαση. Με πέντε νομικούς, όπως έγινε και ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League (παρόντες και στις δύο εκδικάσεις ήταν οι Γκαγκάτσης, Μαυρομάτης, Παπαδόπουλος). Ο μοναδικός εκ των νομικών, πάντως, που ανέβασε τους τόνους, ήταν ο Λάκης Σημαιοφορίδης. Χρησιμοποίησε ακόμη και το... ελληνικό λεξικό για την υπεράσπιση του ΠΑΟΚ.

- Πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό δεν έκρυβαν την έντονη ενόχλησή τους για όσα ειπώθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας σχετικά με τον γιατρό της ομάδας, κ. Θέο, ότι δηλαδή αυτοτραυμάτισε τον Όσκαρ Γκαρθία. Και πως την ίδια ακριβώς οργή είχε και ο γιατρός των "ερυθρόλευκων".

- Με το φινάλε της εκδίκασης, οι νομικοί του ΠΑΟΚ άφησαν μπροστά στην έδρα ρολά χαρτιού. Ο κ. Σκουτέρης είχε αναρωτηθεί: " Το συγκεκριμένο που έπεσε στην Τούμπα δεν το μάζεψε κανένας ε;". Για να απαντήσει ο Λάμπρος Μπίρδας, εκ των νομικών του ΠΑΟΚ: " Εγώ το ζήτησα, αλλά είχε διαλυθεί λόγω βροχής".

- Όπως και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο, έτσι και κατά τη διάρκεια της έφεσης, οι κ.κ. Δουρέκας και Καραπαπάς παρέστησαν στις εκδικάσεις, αλλά δεν τοποθετήθηκαν. Άφησαν όλη τη... δουλειά στους νομικούς της ΠΑΕ, Δημακόπουλο και Λίβα.

- Ήταν σημαντική ημέρα η Παρασκευή (9/3) αναφορικά με τις δύο "καυτές" υποθέσεις, αλλά κύλησαν όλα ήρεμα. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τη διαδικασία, κάτι που παραδέχονταν και τα μέλη της επιτροπής μετά το τέλος της εκδίκασης του ΠΑΟΚ. Και οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους, άσχετα αν μέσα στην αίθουσα δεν υπήρχε καν wifi...

- Αφού είχε πια σκοτεινιάσει και τα γραφεία της ΕΠΟ είχαν αδειάσει, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τις εγκαταστάσεις, το 'ριξαν στην μπάλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απαγορεύτηκαν κινητά, λάπτοπ και Live ενημέρωση στην εκδίκαση των εφέσεων
Δικηγόρος ΠΑΟΚ: "Υπάρχει φωτογραφία από το παρελθόν του Αρετόπουλου με σημαία του Ολυμπιακού"
ΠΑΟΚ: "Δεν έχουν σχέση οι περιπτώσεις Γκαρθία και Ίβιτς, να γίνει το ματς"
ΠΑΟΚ: "Βιασμός της νομικής νοημοσύνης"
Σκουτέρης: "Απαράδεκτοι οι κανονισμοί της ΕΠΟ"
Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή η απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ
Ανέβηκαν οι τόνοι με Λίβα - Γκαγκάτση στην Επιτροπή Εφέσεων
Οι διάλογοι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ