ΕΠΟ

Οι Έλληνες διαιτητές μαθαίνουν τα πάντα για το VAR ενόψει της νέας σεζόν

Οι Έλληνες διαιτητές μαθαίνουν τα πάντα για το VAR ενόψει της νέας σεζόν
GARETH FULLER, PA VIA AP

Το πρώτο σεμινάριο VAR αξιωματούχων διαιτησίας Α’ κατηγορίας διοργανώνεται από την ΚΕΔ στο διάστημα 15 έως 19 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας. Ποιοι είναι οι στόχοι του σεμιναρίου.

Το πρώτο σεμινάριο Video Assistant Referee αξιωματούχων διαιτησίας Α’ κατηγορίας διοργανώνεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο στο διάστημα 15 έως 19 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

- Η παρουσίαση του τεχνολογικού εξοπλισμού

- Η απόκτηση εξοικείωσης αναφορικά με τη λειτουργία του εξομοιωτή και του λοιπού εξοπλισμού.

- Η ενημέρωση για νεώτερες κατευθύνσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο χρήσης VAR.

- Η εξάσκηση με εξομοιωτή.

- Η πραγματοποίηση πρακτικών με Online VAR ασκήσεις στο γήπεδο.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εφαρμογής του Video Assistant Referee απαιτείται σημαντικός χρόνος για την εκπαίδευση των διαιτητών και των βοηθών VAR, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του συστήματος, ειδικότερα σε σύνθετες ή κομβικές φάσεις αγώνων, όπου οι αξιωματούχοι διαιτησίας θα κληθούν κάτω από συνθήκες πίεσης να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές.

Η επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια απόφαση θα επανεξεταστεί, καθώς και η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την επανεξέταση αυτή, χωρίς να επηρεάζεται η ακρίβεια, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

Gareth Fuller, PA via AP

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ