ΕΠΟ

Οι έξι στόχοι του σεμιναρίου διαιτησίας στην Πιερία

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
Μέλο Περέιρα EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στη Νέα Έφεσο, το σεμινάριο των Αξιωματούχων 1ης κατηγορίας της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ποιοι ήταν οι έξι στόχοι, τι είπε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στους διαιτητές.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (29/3) στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στη Νέα Έφεσο, το τριήμερο σεμινάριο των Αξιωματούχων 1ης κατηγορίας της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι κορυφαίοι Έλληνες διαιτητές, υπό τις οδηγίες του Διευθυντή Ακαδημίας της ΚΕΔ, Σταύρου Τριτσώνη, του Εθνικού Γυμναστή Διαιτητών, Βασίλη Λώλη και του Μιχάλη Κουκουλάκη (VAR Project Leader της ΚΕΔ), υπό την καθοδήγηση του προέδρου και των μελών της ΚΕΔ, Βίτο Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, Λιφ Λίντενμπεργκ, Δημήτρη Καλύβα και Νίκου Ιωσηφόγλου.

Οι στόχοι του συγκεκριμένου σεμιναρίου αφορούσαν στα ακόλουθα:

-Ανάλυση των 3/4 των αγώνων της σεζόν 2018/19, τόσο της Super League όσο και των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος.

-Εισαγωγή νέου check φυσικής κατάστασης των Αξιωματούχων Διαιτησίας.

-Πρακτική εξάσκηση των Αξιωματούχων Διαιτησίας.

-Επίτευξη ομοιομορφίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

-Προετοιμασία για τις τελευταίες φάσεις των διοργανώσεων.

-Προετοιμασία της διαδικασίας για το VAR.

Εξάλλου, στην τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, ο Περέιρα αναφέρθηκε στην επιλογή των ξένων διαιτητών και ανέφερε πως "ορισμένοι από τους ξένους διαιτητές ήταν καλοί, αλλά κάποιοι έκαναν λάθη χωρίς να ακουστεί τίποτα. Αν τα είχατε κάνει εσείς, θα υπήρχαν διαφορετικές αντιδράσεις. Δυστυχώς, έτσι γίνεται".

Σας στηρίζουμε, όμως πρέπει να βελτιωθείτε. Μη δίνετε δικαιώματα, για να περιοριστούν οι ξένοι διαιτητές", τους είπε ακόμα, ενω οι διαιτητές είπαν στο Νο2 της ΚΕΔ, Φερνάντο Μάριν, πως έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος τους και πως δεν θα αποκτήσουν εμπειρία, αν δεν σφυρίξουν μεγάλα ματς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ