ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία τον Αλέξη Κούγια

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας EUROKINISSI

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, κλήθηκε σε απολογία από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικηματών για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της Λάρισας.

Μετά το ματς της ΑΕΛ με την Ξάνθη ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Λάρισας είχε προβεί σε καταγγελίες για "στημένο" παιχνίδι μέσω επίσημης δήλωσης του στην ιστοσελίδα του συλλόγου ενώ μίλησε και ονομαστικά. Οι δηλώσεις του μάλιστα είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στους ιθύνοντες των άλλων ομάδων της Super League.

Άμεση όμως ήταν και η κινητοποίηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος κάλεσε σε απολογία τον Αλέξη Κούγια και μάλιστα στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ ασκήθηκε διπλή πειθαρχική δίωξη.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ασκήθηκαν δύο Πειθαρχικές Διώξεις εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισα Αλέξιου Κούγια.

Η πρώτη με βάση τα άρθρα 20 Α παρ.1,2 και 3α, 25 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και η δεύτερη με βάση τα άρθρα 20 Α παρ.1, 2 και 3α, β, 25 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Ο Αλέξης Κούγιας απειλείται με πρόστιμο για δυσφημιστικές δηλώσεις με το συγκεκριμένο άρθρο να αναφέρει: "Χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) Ευρώ έως σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, αν οι παραβάτες -φυσικό ή νομικό πρόσωπο- σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έως 50.000,00 Ευρώ".

Βέβαια μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000 εφόσον κριθεί υπότροπος.Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ