ΕΠΟ

Μήνυμα προς τον Πιλάβιο

Μήνυμα προς τον Πιλάβιο
INTIME SPORTS

Εγκρίθηκε ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ στην Τακτική Γενική Συνέλευση, ωστόσο το μήνυμα που "πήρε" από την αντιπολίτευση ο Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν ηχηρό . Δείτε ποιες Ενώσεις ψήφισαν και ποιες καταψήφισαν

Με "επιθέσεις" κατά του προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου, κυρίως από τον πρόεδρο ΕΠΣ Ηράκλειου Νίκο Τζώρτζογλου, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή (1/6) στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΟΕ.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκαν ο οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός, ωστόσο ο Σοφοκλής Πιλάβιος δείχνει πως χάνει έδαφος με την αντιπολίτευση να έχει ισχυροποιηθεί και μάλιστα ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από τις Ενώσεις μέλη (56 υπέρ, 1 απούσα), ωστόσο στον διοικητικό απολογισμό υπήρξαν διαρροές.

Συγκεκριμένα 32 Ενώσεις ψήφισαν "ναι", 14 Ενώσεις "όχι", 9 ψηφίσαν παρών και 2 ήταν απούσες. Αρνητικά ψήφισαν οι ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου.

"Παρών" ψήφισαν η Super League και οι ΕΠΣ Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων, ενώ απούσες ήταν οι ΕΠΣ Δράμας και Σάλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

" Με όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να υπερψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό (56 υπέρ, 1 απούσα), ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Σνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Νωρίτερα το σώμα είχε εγκρίνει και τον διοικητικό απολογισμό με ψήφους 32 υπέρ και 14 κατά ενώ 9 ΕΠΣ δήλωσαν παρούσες και 2 ήταν απούσες. Επίσης, Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς τις ΕΠΣ μέλη, σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των κανονισμών της ΕΠΟ".

Άφησε παράθυρο για τις αδειοδοτήσεις

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος μεταξύ άλλων μίλησε για τον Ολυμπιακό που χαρακτήρισε "σκάνδαλο" την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για τις μεταγραφές στις ομάδες που δεν πήραν άδεια.

" Όλοι βοήθησαν για να μειωθούν οι ποινές και η Super League και η ΕΠΟ. Αν ίσχυαν οι περσινοί κανονισμοί θα έπεφτε όλη η Ελλάδα. Ίσως και να αλλάξει το θέμα με τις μεταγραφές. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο. Αυτό εύχομαι κι εγώ", είπε χαρακτηριστικά ο Πιλάβιος.

Απαντώντας στον Ολυμπιακό είπε: " Δεν επηρεάζω κανέναν και δεν μιλάω με Επιτροπές. Δεν είμαι μωρός για να επηρεάσω μόνο υπέρ μιας ομάδας. Γιατί να μην κάνω το ίδιο για όλες προκειμένου να πάρουν άδεια".

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου (εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς),μεταξύ άλλων ανέφερε: " Γενικότερα υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις.

Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα".

Τζώρτζογλου: "Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου κατά την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή "επίθεση" στον Σοφοκλή Πιλάβιο, λέγοντας πως "έπαιρνε εντολές από την μαφία"

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Τζώρτζογλου είπε: " Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση "ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο". Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα;

Στα στημένα ποια τιμωρία είδατε; Είδατε ίση μεταχείριση στις ομάδες; Αυτό που έπαθε ο Ηρακλής το έπαθαν άλλες ομάδες; Έχετε ανάστημα δυσανάλογο με τη διοίκηση σας κ. Πιλάβιε. Δεν λέω ότι δεν είστε έντιμος, αλλά είστε λίγος και ανίκανος. Ο παράγοντας στα χωριά θέλει αξιοπιστία, χρήμα, ουσία. Στη Δ' εθνική, καταργεί η ΕΠΟ το Κύπελλο ερασιτεχνών λόγω οικονομικών και από την άλλη θέλει όμιλο με Κρήτη και Αθήνα.

Να ευχαριστήσω τον κ. Τοπολιάτη που δείχνει ότι προσπαθεί και βοήθησε τα σωματεία. Θα πρέπει να πω μπράβο και συγχαρητήρια στον Βασσάρα, με 2.600 διαιτητές, παρήγαγε το τμήμα ανάπτυξης διαιτησίας. Δεν γίνεται να μην παίρνουν άδειες ορισμένες ομάδες και κάποιοι άλλοι λόγω ονόματος να πάρουν άδεια. Φτάσαμε το παρασκήνιο να καθορίζει το προσκήνιο.

Γιατί έγιναν αυτές οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και γιατί είστε ακόμα πρόεδρος όταν ήσασταν συνομιλητής της Μαφίας; Ακόμα και το εκλογικό σύστημα είναι λάθος, όχι πάνω από μία τετραετία ή δύο όλα τα μέλη".

"Όχι" και από την ΕΠΣ Καρδίτσας

Αρνητικός ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλης Παλάσκας στον διοικητικό απολογισμό, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον κ. Κουρίδη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παλάσκας είπε: " Στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών πρόεδρος είναι ο Σαράκης και συνεδρίασε 52 φορές. Ο Σαράκης ήταν πρόεδρος ή ο Κουρίδης; Οι αποφάσεις των επιτροπών λένε ο Κουρίδης. Ποια είναι η αλήθεια από αυτά;

Στη νομική υπηρεσία ο Θόδωρος Κουρίδης. Παραβρέθηκα στο ΔΣ όταν είπε ότι θα παραιτηθεί και παραιτήθηκε. Αλλά ήταν κοροϊδία. Όμως βλέπω τώρα, Θόδωρος Κουρίδης. Τι έγινε; Επαναπροσλήφθηκε; Ισχύει η παραίτηση Κουρίδη ή δεν ισχύει; Εκείνο το ΔΣ ήταν ελληνική ταινία. Κοροϊδία.

Πάμε στην προηγούμενη ΓΣ, αυτά που είπατε σήμερα είναι προεκλογική δέσμευση όπως τα περσινά που δεν υλοποιήσατε;Λέτε ότι περπατάμε με ψηλά το κεφάλι; Σας κάλεσα στην ΕΠΣ και δεν ήρθατε. Μπορεί να πάτε στον Βόλο και την Καβάλα; Πήγατε στην Άρτα με ΜΑΤ. Δεν θα ψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό για λόγους αξιοπρέπειας".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ