ΕΠΟ

Λάκοβιτς στην ΕΠΟ: "Καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα"

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με το προεδρείο της ΕΠΟ συναντήθηκε ο Ζόραν Λάκοβιτς και έβαλε τέλος στα σεναρια για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας. Νωρίτερα, είχε επαφή και με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μια ημέρα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και αφού τα είπε και με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA) πραγματοποιήσε ραντεβου με το προεδρείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Σέρβος αξιωματούχος τόνισε στους ανθρώπους της ΕΠΟ πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, καθώς ανέφερε πως δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς να ανάψει το "πράσινο φως" η Γενική Συνέλευση. Όσον αφορά στο πότε θα γίνουν τελικα οι εκλογές, δεν ήταν σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Λάκοβιτς τόνισε πως δεν θα διοριστεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις FIFA/UEFA όπως συνέβη με τον κ. Δρόσο, προτού αναλάβει την ηγεσία της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος. Κάτι ανάλογο φέρεται να είπε και στον Γιωργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Λάκοβιτς θα έχει συναντήσεις με τους διοικούντες του Big-4 με αντικείμενο τη νεα ΚΕΔ, αφού στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση στο πρόσωπο (από το εξωτερικό) που θα διαδεχτεί τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος πολλάκις βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Εξάλλου, συνάντηση με τους απεσταλμένους της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς και Μάριο Γεωργίου, είχε το πρωί (2/7) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για το Ηράκλειο, για τις επισκέψεις εκεί των Υπουργών Τουρισμού και Υγείας.

Όπως αναφέρει η ενημερωση από το υπουργείο, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ανοιχτά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναλύθηκαν, επίσης, η προτεινόμενη από την UEFA διαδικασία επιλογής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και ο σχεδιασμός για την εκδήλωση της κλήρωσης των ομίλων Champions League και Europa League στο ίδρυμα Νιάρχος στις 1-2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου, για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο, είναι άρτιος. Οι εκπρόσωποι της UEFA εξήραν την πληρότητά του και τη σοβαρή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων στην ομάδα διεκδίκησης, με τη συμβολή και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που τους κάνει θετικότατη εντύπωση, αλλά διευκρίνισαν ότι χρειάζεται υπομονή ως το τέλος της αξιολόγησης.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ