ΕΠΟ

Κουτσοκούμνης: "Δεν έχω καταλήξει ακόμη σε κάποιον…"

Κουτσοκούμνης: "Δεν έχω καταλήξει ακόμη σε κάποιον…"
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι απάντησε στον Sport24 Radio 103,3 ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, για τον Σταύρο Τριτσώνη που φέρεται να είναι ο εκλεκτός του για αρχιδιαιτητής.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Κωστάκη Κουτσούμνη, σύμφωνα με φήμες και με δημοσιεύματα, για την θέση του αρχιδιαιτητή.

Ωστόσο, ο επιτετραμμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επικοινωνία που είχε το Sport24 Radio μαζί του, το πρωί της Κυριακής (13/11), διέψευσε ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή που θα κάνει τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League.

"Δεν έχω αποφασίσει για κανέναν και σίγουρα δεν έγινε καμία επαφή με κανέναν. Μαζεύω - ναι - κάποια ονόματα αλλά δεν καταλήγω ακόμη σε κάποιον", ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Γιατί του πήραν το σήμα της FIFA

Σε ηλικία 38 ετών ο Σταύρος Τριτσώνης αποχώρησε από την ελληνική διαιτησία τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από εννέα χρόνια στην Super League και 114 παιχνίδια ενώ ήταν διεθνής από το 2010.

Αιτία της αποχώρησης του ήταν το γεγονός ότι είχε τεθεί εκτός της λίστας των διεθνών για το 2016 μαζί με τους Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο, Ανδρέα Παππά, Μιχάλη Κουκουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης είχε υποστηρίξει τότε, ότι οι διαιτητές που βγήκαν από τον πίνακα των διεθνών δεν ορίζονταν σε αγώνες από την UEFA, δεν είχαν κανένα μέλλον στην Ευρώπη και έπρεπε να αντικατασταθούν από άλλους με την ελπίδα να "ανέβει" η ελληνική διαιτησία.

Το κώλυμα του κανονισμού, η FIFA και το "ισπανικό μοντέλο"

Σύμφωνα πάντως, με τον κανονισμό διαιτησίας, ο πρώην διεθνής ρέφερι έχει κώλυμα και δεν μπορεί γίνει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, αναφέρει ότι ένα από τα… προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι «να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα (1), τουλάχιστον, έτος στην 1η κατηγορία», να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στην Super League.

Κριτήριο που δεν πληρούν ούτε ο Σταύρος Τριτσώνης αλλά ούτε ο Μιχάλης Κουκουλάκης, ούτε ο Τάσος Κάκος που επίσης έχουν ακουστεί σε αντίθεση με το πρώην μέλος της Επιτροπής Ορισμού επί «ισπανικού μοντέλου» Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Θα πρέπει να τονιστεί βέβαια, ότι η FIFA είναι η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή και ότι για παράδειγμα το «ισπανικό μοντέλο» δεν αναφέρονταν πουθενά στον κανονισμό διαιτησίας.

Εξελίξεις σύντομα

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις σε ότι αφορά την στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αναμένονται (λογικά) μέσα στην εβδομάδα αφού θα πρέπει να βρεθεί αρχιδιαιτητής για να ορίσει τους διαιτητές όταν αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οι πιθανότητες αυτός να είναι ξένος, όπως είχε πει και σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης 10/11, είναι λίγες γιατί αφενός έχουν γίνει γνωστές οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ελλάδα σε βάρος των κ. Μπίκα, Τσαχειλίδη και αφετέρου γιατί θα χρειαστεί χρονικό διάστημα για να μάθει τους Έλληνες διαιτητές προτού προχωρήσει σε αλλαγές στους πίνακες.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπίκας: "Να βρουν αυτούς που το έκαναν, θέλω να τους δω στα μάτια..."
Τρεις στον αέρα
ΕΠΟ και Super League πληρώνουν για Μπίκα
ΕΠΟ: "Ειδική σύσκεψη FIFA και UEFA για την Ελλάδα"
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ