ΕΠΟ

Κορυφαίος συνταγματολόγος "άσος" στο μανίκι της ΕΠΟ κατά του Κοντονή

Κορυφαίος συνταγματολόγος "άσος" στο μανίκι της ΕΠΟ κατά του Κοντονή

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, είναι ο δικηγόρος που θα καταθέσει για λογαριασμό της Ομοσπονδίας, προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Τον κορυφαίο συνταγματολόγο της χώρας Νίκο Αλιβιζάτο επιστράτευσε η ΕΠΟ στη... μάχη που θα δώσει την Παρασκευή (11/3) το πρωί ο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο 67χρονος καθηγητής συνταγματικού δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, που δικηγορεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, το 2015 ήταν υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και πήρε 30 ψήφους έναντι 233 του Προκόπη Παυλόπουλου που εξελέγη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λίγους μήνες αργότερα, στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «ναι».

Στις 13/2/2004 διορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, θέση στην οποία παρέμεινε για έναν μήνα μέχρι να ορκιστεί η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Το πρωί, η ΕΠΟκαι με την άδεια και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (καθώς η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου), θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωση της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας μετά τα επεισόδια στον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Αν μάλιστα, δεν οριστεί δικάσιμος άμεσα το "plan b" προβλέπει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου η Ομοσπονδία να πάρει το "πράσινο φως" να ορίσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, αλλά και τους επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ