Εν μέρει δικαίωση του Ολυμπιακού από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ

ΜΑΤ, Καραϊσκάκη

Εν μέρει δικαίωση του Ολυμπιακού από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ

Ο Ολυμπιακός εν μέρει δικαιώθηκε στην έφεσή του κατά της πρωτόδικης ποινής για όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση για ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και 95.000 πρόστιμο.

Ο Ολυμπιακός εν μέρει δικαιώθηκε στην έφεσή του κατά της πρωτόδικης ποινής για όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να τιμωρηθούν οι "ερυθρόλευκοι»" με αφαίρεση βαθμών έπεσε στο κενό. Η Επιτροπή Εφέσεων μείωσε την ποινή σε μία αγωνιστική χωρίς κόσμο και πρόστιμο 95.000 ευρώ, όπως σας αναφέραμε νωρίτερα.

Η μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών επιβάλλεται για την απώθηση του διαιτητή, Τάσου Παπαπέτρου και την παρεμπόδισή του να μπει στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη. Για τα εκτεταμένα επεισόδια, αν και αρχικά υπήρξε ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, εντέλει έμεινε μονάχα το πρόστιμο των 95.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ ΟΟλυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την  έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε  βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:

1. Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€.

2. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€.

3. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής.

4. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.

Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ

Μια αγωνιστική και 90.000 ευρώ πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ματς με την ΑΕΚ

ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ

Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει επικύρωση με αστερίσκο

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24